Öten meghaltak a marylandi mészárlásban (videó)

Publikálás dátuma
2018.06.28. 23:40
Forrás: Youtube
Lövöldözés volt a marylandi Annapolisban található Capital Gazette szerkesztőségben. A BBC szerint öt áldozata van a támadásnak, a fegyveres célzottan az ott dolgozó újságírókat akarta kivégezni.

Öten meghaltak és többen meghaltak, amikor csütörtök délután felfegyverzett támadó lövöldözni kezdett az annapolisi Capital Gazette szerkesztőségében. A nyomozás folyamatban van, egy gyanúsítottat már a helyszínen őrizetbe vettek - mondta el  Ron Bateman megyei seriff. 

A támadó a szemtanúk beszámolója szerint sörétes puskával támadt rájuk: előbb belőtte a szerkesztőség üvegfalát, majd füstgránátokat dobott be a helyiségbe, és lövöldözni kezdett. A BBC úgy tudja, hogy a gyanúsított egy harmincas éveiben járó férfi, Jarrod Ramos, aki 2012-ben rágalmazás miatt perelte be a szerkesztőséget, a pert azonban elveszetette. A rendőrség nem erősítette meg a gyanúsított kilétéről, illetve motivációiról szóló értesüléseket. 

A támadás közben egy szerkesztőségi munkatárs Twitter-üzenetben kért segítséget: a rendőrök sajtóértesülések szerint gyakorlatilag perceken belül a helyszínre érkeztek, a a baltimore-i Alkohol-, Dohány- és Fegyverrendészet egységei is kivonultak.

A helyi híradások mutatták, ahogyan a rendőrök evakuálják az embereket az épületből.  

Donald Trumpot is tájékoztatták a lövöldözésről, az amerikai elnök pedig a tőle megszokott formában, Twitter-üzenetben fejezte ki részvétét a tragédia miatt.

The Baltimore Sun tulajdonában lévő Capital Gazette az ország egyik legrégebbi újságja. A támadás után a rendőrség megerősítette a New York városi szerkesztőségek védelmét is.

Szerző

Rács mögött marad a szélsőjobbos csoport Franciaországban

Publikálás dátuma
2018.06.28. 20:52
Illusztráció-AFP fotó

Őrizetben marad annak a szélsőjobboldali csoportnak a 10 tagja, akiket szombat éjszaka kapcsolt le a francia rendőrség. Ketten Korzikán, a többiek Párizs környékén, illetve az ország nyugati részén kerültek rendőrkézre. A csoportot egy visszavonult rendőr vezette, több tagja is a fegyveres erőknél dolgozott korábban. Néhányan közülük a szélsőjobboldali Nemzeti Front párt tagjai voltak egykor. A csoport muzulmán célpontok ellen tervezett merényleteket. Radikális imámokra, börtönből szabaduló iszlamista elítéltekre, valamint kendőt viselő muzulmán nőkre készültek rátámadni az utcán. Összeesküvés, fegyverbirtoklás és terrorakció előkészülete alapos gyanújával folyik ellenük a nyomozás. (Forrás: Euronews

Szerző

Felrobbant egy brémai ház, gyermek is van a halálos áldozatok között

Publikálás dátuma
2018.06.28. 17:35
Fotó: CARMEN JASPERSEN / DPA
Az alapokig rombolt egy brémai lakóházat csütörtök reggel egy detonáció. A törmelékek alól három halálos áldozat került elő - egyikük egy mindössze 7 éves gyerek. A hatóságok vizsgálják, hogy mi történhetett.

A helyi hatóságok tájékoztatása szerint a robbanás csütörtökön egy sorház tetőterében történt, egyelőre ismeretlen okból - írja az MTI. A nagy erejű detonáció az alapokig lerombolta az épületet. A romok alól holtan került elő egy 41 éves nő és 7 éves gyermeke. Az egyik erősen megrongálódott szomszédos lakóházban egy 70 éves nő vesztette éltét.

A mentésben 120 tűzoltó vett részt. A túlélők utáni kutatást nehezítette, hogy előbb el kellett oltani a romok között keletkezett tüzet. A kora reggel történt robbanás miatt nagyjából 100 méter sugarú körben megrongálódtak épületek és járművek. Az ügyet a tartományi bűnügyi rendőrség szakemberei vizsgálják.

Szerző
Frissítve: 2018.06.28. 22:39