59 milliót kért kölcsön a csaló, és kapott is

Publikálás dátuma
2018.07.02 08:38

Fotó: Shutterstock
Visszaélt szomszédja jóindulatával: először édességet kért, aztán pénzt és ékszereket. 10 évet is kaphat a férfi.
A hatvanas éveiben járó nő már korábban, a településre költözésekor megsajnálta szomszédját, az akkor még gyerekkorú elkövetőt - írja honlapján az Ügyészség. Neki kezdetben édességekkel kedveskedett, 2014-től azonban – a férfi kérésére – pénzt adott neki. 2014. és 2017. között – ötvenkilenc millió forintnak megfelelő – 193.000 eurót adott a férfinak különböző célokra.
A jelenleg huszonhat éves férfi ugyanis – egyebek mellett – többször is kért pénzt a vezetői engedély megszerzésére, melyet végül sosem szerzett meg. Erre egy balesetben derült fény, melyben összetörte a sértett autóját. Kért továbbá többször autóra, telek, ház vásárlására, büntetései, költségei kifizetésére.
2017-ben a sértett 655.000 forint értékű ékszereit is kölcsönkérte, majd fűnyíró traktorját, egyéb gépeit és berendezési tárgyait is.
Az összegeket a férfi felélte, bárokban elszórakozta. Az ékszereket zálogba adta, a gépeket, berendezési tárgyakat értékesítette. Tettéért a vádlottal szemben akár tíz év szabadságvesztés is kiszabható.

Hét körözés volt érvényben az 50 éves nő ellen

Publikálás dátuma
2019.02.23 13:42
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A budapesti nyomozók elfogták azt a középkorú nőt, aki ellen lopás, kifosztás, kábítószer birtoklása és kiskorú veszélyeztetés miatt több hatóság is körözést bocsátott ki.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2019. február 22-én 14 óra 50 perckor igazoltatták egy autó utasát Budapest XX. kerületében. Az igazoltatás során a nő nem a valódi adatait adta meg, ezért előállították a BRFK XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányságára - közölte a police.hu.   A nyomozók megállapították, hogy az 50 éves budapesti L. Rózsát több budapesti rendőrkapitányság, a Fővárosi Törvényszék és a Pesti Központi Kerületi Bíróság is több bűncselekmény miatt körözte. A nyomozók a nőt előállítását követően átszállították a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe, mivel a jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetés letöltését nem kezdte meg. ​  

Villamosmegállóban landolt egy autós a Nagykörúton (fotó)

Publikálás dátuma
2019.02.23 11:38

Fotó: BKK / Facebook
Baleset történt a budapesti Nagykörúton a Király utcánál, közölte közösségi oldalán a Budapesti Közlekedési központ szombat reggel. A 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbusz közlekedett az Oktogon M és a Blaha Lujza tér M között.
A balesetről részleteket ugyan nem tettek közzé, de egy képet igen. Ezen az látszik, hogy egy autós valahogy a villamosmegállóba hajtott, és ott félig az utasoknak szánt részen, félig a sínen megállt.
Frissítve: 2019.02.23 12:04