Lángol egy műhely, benne két autó és gázpalackok

Publikálás dátuma
2018.07.04. 10:49
Illusztráció
Fotó: Népszava
A száz négyzetméteres épület oltásán már dolgozik a tűzoltóság.
Kigyulladt egy műhely Ceglédbercelen, az Erkel Ferenc utcában szerdán reggel - írja a Katasztrófavédelem.
A mintegy száz négyzetméteres épület - és benne két személygépkocsi - teljes terjedelmében ég. A műhelyben oxigén- és disszugázpalackok is vannak.
A ceglédi hivatásos tűzoltók oltani kezdték a lángokat. A helyszínre tart a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.
Feltehetően egy autószervizről van szó.
Szerző

Két rendőr hajó is kellett a balatoni ámokfutók megfékezéséhez

Publikálás dátuma
2018.07.04. 10:38
Balatoni Vízirendészet - illusztráció.
Fotó: Molnár Ádám
Először egy komp körül keringtek a viharos vízben, aztán elvagdosták az őket partra vontató vízi rendőrök köteleit az éjjeli hullámverésben. Egyiküknek még jogosítványa sem volt.
A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség vízi közlekedés veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat két 40 év körüli férfival szemben, akik 2017 júliusában a Balatonon hajózva több közlekedési szabályt megszegtek, s ezzel a velük szemben intézkedő hajók személyzetét is veszélyeztették - írja az Ügyészség honlapján.
A vádiratban foglaltak szerint a két elkövető vitorlás kishajóval, a jármű motorját üzemeltetve Tihany környékén – a hajót felváltva vezetve – közlekedett, miközben egyikük nem is rendelkezett vezetésére jogosító okmánnyal.
Az esti órákban a tavon erős szél fújt, a víz hullámzott, és másodfokú viharjelzés volt érvényben.

Ennek ellenére a vádlottak többször veszélyes közelségben, mintegy 5-10 méterre megközelítettek két összekapcsoltan közlekedő komphajót. Vízi mentők többször figyelmeztették a két férfit, hogy hajózzanak távolabb, de hiába.
A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai ezért két kisgéphajóval is intézkedtek velük szemben. A vádlottak vitorlását az egyik rendőrségi hajóhoz erősítették, hogy a balatonfüredi kikötőbe vontassák.
A rendőrök a vontatással kapcsolatos tájékoztatást megadták, és a vádlottak együttműködését kérték, ennek azonban a két férfi nem tett eleget:
egyikük a vontatókötelet két alkalommal is elvágta,

aminek következtében a vitorlás sebessége csökkent, és szabadon sodródni kezdett, a rendőrségi hajó pedig hirtelen felgyorsult.
A vontatókötél többszöri elvágása – különösen az időközben tovább erősödő szél és hullámzás, valamint a beálló éjszakai sötétség miatt – mind a vontató és a vontatott hajó, mind pedig a kísérő hajó személyzetére veszélyt jelentett, mivel a járművek sebesség változása hirtelen irányváltáshoz, s így a fedélzeten tartózkodók sérüléséhez, vízbe eséséhez vezethetett volna.
Szerző

Gázolt a vonat a székesfehérvári vonalon

Publikálás dátuma
2018.07.04. 10:34

Fotó: Népszava
Harminc-negyven perccel hosszabb menetidővel kell számolni.
Halálra gázolt egy gyalogost a vonat szerdán Gárdony és Ódinnyés között egy vasúti átjáróban, ezért a Budapest–Székesfehérvár vasútvonalon hosszabb menetidőre kell számítani – közölte a Mávinform az MTI-vel.
Az érintett szerelvényen utazókat a katasztrófavédelem munkatársai átszállítják egy másik vonatba. A helyszínelés és a hatósági intézkedések ideje alatt a vonatok csak az egyik vágányon közlekedhetnek a szakaszon. A torlódások miatt 30-40 perccel hosszabb menetidővel kell számolni. Mindez az észak-balatoni vonatok közlekedését is érintheti.
Szerző