Kiváló minőségű hamis euró termett az olajfaültetvényen

Publikálás dátuma
2018.07.05 13:18
Illusztráció - Németországban lefoglalt hamis bankjegy.
Fotó: DPA/ ARNE DEDERT
Nyolcmillió euró értékben foglaltak hamisított 50 eurós bankjegyeket az olasz hatóságok egy dél-olaszországi település olajfaültetvényein kialakított műhelyben. A hamisítók Európa legjobbjai között voltak.
A "kiváló minőségű" hamisítványok Taranto környékén készültek - írja az olasz pénzügyőrség híre alapján az MTI. Az pénzügyőrség különleges egységei "munka közben" csaptak le a pénzhamisító műhelyt üzemeltető három olasz férfira.
A hamisításhoz használt nyomtatók a legmagasabb technológiának felelnek meg. A hatóságok figyelmét az keltette fel, hogy ezek nagy méretű gépek: az odaszállításhoz a banda nagy teherautókat is bérelt. Az épület körüli mozgást a pénzügyőrség légi felvételekkel rögzítette.
A térségében a pénzhamisításnak évszázados hagyománya van: itt állítják elő Európában az eredetivel leginkább egyező hamis bankjegyeket, és ugyanennyire jártasak dokumentumok hamisításában is.
Utoljára Nápolyban foglaltak le pénzhamisító műhelyt, ahol tíz nap alatt 15 millió euró értékben nyomtattak pénzt. Ennek a műhelynek "leányvállalatai" is voltak Romániában.
2018.07.05 13:18

A Károli-egyetem kollégiuma lángolt szerda éjjel

Publikálás dátuma
2019.01.24 07:34
Két emelet lángolt a Ráday Kollégium egyik épületszárnyában
Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán
Két emelet is kiégett a Ráday Kollégiumban, a tűzoltók egy összeégett holttestet találtak a romok között.
A Ráday Kollégiumban történt a szerda esti tűzeset, amiről lapunk is beszámolt  - derült ki a Magyar Református Egyház távirati irodához eljuttatott közleményéből.
Mint hozzátették, a kollégiumban 130 diák lakik – zömében a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának hallgatói –  de nem mindenki tartózkodott az épületben, mert többen hazautaztak a vizsgaidőszak alatt.   A diákok ideiglenes elhelyezésében segít a 9. kerületi önkormányzat és az evangélikus egyház is.
A  police.hu közleménye szerint a kollégium második és harmadik emelete gyulladt ki. Az oltási műveletek közben egy megégett holttestet találtak a harmadik emeleten, a lépcsőfordulóban. A tűzesethez y húszjárművel több mint hatvan fővárosi tűzoltó vonult a helyszínre, és egészen éjfélig tartott a lángok oltása, később pedig órákig oltották az izzó romokat is.   
Ráday utca 28. szám alatt található épület ugyanakkor nem csak a kollégiumnak ad otthont, itt található a Dunamelléki Református Egyházkerület levéltára, a Ráday Könyvtár, a Török Pál Kari Könyvtár és a Bibliamúzeum is. 
2019.01.24 07:34
Frissítve: 2019.01.24 09:51

Kigyulladt egy kollégium a IX. kerületben, holttestet találtak a tűzben

Publikálás dátuma
2019.01.23 22:06
Illusztráció / Népszava fotó
Fotó: /
Több helyiség égett egy háromszintes épületben Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren, oltás közben egy holttestet találtak, közölte a katasztrófavédelem. A rendőrség szerint egy kollégium második és harmadik gyulladt ki.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2019. január 23-án 20 óra 34 perc körül eddig ismeretlen körülmények között kigyulladt egy kollégium második és harmadik emelete Budapest IX. kerületében, a Markusovszky térten. A rendőrség lakosságvédelmi intézkedést rendelt el, melynek keretein belül több kollégistát kísértek ki az épületből. Az elsődleges információk szerint a tűzben senki nem sérült meg - mindez a rendőrség honlapján olvasható.
katasztrófavédelem ugyanakkor arról tudósít, "a tűzoltás közben egy elhunyt embert találtak". Mint írják, húsz gépjárművel több mint hatvan fővárosi hivatásos tűzoltó vonult a helyszínre, a rajok a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.  
2019.01.23 22:06
Frissítve: 2019.01.24 09:46