Kiváló minőségű hamis euró termett az olajfaültetvényen

Publikálás dátuma
2018.07.05 13:18
Illusztráció - Németországban lefoglalt hamis bankjegy.
Fotó: DPA/ ARNE DEDERT
Nyolcmillió euró értékben foglaltak hamisított 50 eurós bankjegyeket az olasz hatóságok egy dél-olaszországi település olajfaültetvényein kialakított műhelyben. A hamisítók Európa legjobbjai között voltak.
A "kiváló minőségű" hamisítványok Taranto környékén készültek - írja az olasz pénzügyőrség híre alapján az MTI. Az pénzügyőrség különleges egységei "munka közben" csaptak le a pénzhamisító műhelyt üzemeltető három olasz férfira.
A hamisításhoz használt nyomtatók a legmagasabb technológiának felelnek meg. A hatóságok figyelmét az keltette fel, hogy ezek nagy méretű gépek: az odaszállításhoz a banda nagy teherautókat is bérelt. Az épület körüli mozgást a pénzügyőrség légi felvételekkel rögzítette.
A térségében a pénzhamisításnak évszázados hagyománya van: itt állítják elő Európában az eredetivel leginkább egyező hamis bankjegyeket, és ugyanennyire jártasak dokumentumok hamisításában is.
Utoljára Nápolyban foglaltak le pénzhamisító műhelyt, ahol tíz nap alatt 15 millió euró értékben nyomtattak pénzt. Ennek a műhelynek "leányvállalatai" is voltak Romániában.
2018.07.05 13:18

Berántotta egy férfi lábát a munkagép Ludányhalásziban

Publikálás dátuma
2018.09.21 21:52
A kép illusztráció
Fotó: Népszava/
A sérültet mentőhelikopterrel vitték kórházba.
Szörnyű baleset történt Ludányhalásziban: az egyik helyi olajtökmag és gabonatermesztéssel foglalkozó üzemben berántotta, majd összeroncsolta egy férfi lábát a munkagép – tudta meg a 24.hu. Az első hírek még arról szóltak, hogy a dolgozó lábát nem csak összeroncsolta, de le is tépte a gép, Kovács Imre polgármester viszont a portálnak azt mondta: a férfit mentőhelikopterrel kórházba vitték, és nem szakította le a lábát a gép. A portál úgy tudja, hogy a férfit a fővárosi Honvédkórházba szállította a mentőhelikopter.
2018.09.21 21:52
Frissítve: 2018.09.21 21:52

Halálos baleset – Autóval ütközött egy motoros Bezenye közelében

Publikálás dátuma
2018.09.21 21:26

Fotó: police.hu/
Az érintett útszakaszt a rendőrség a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárta.
Egy Mosonmagyaróvár felől Rajka irányába közlekedő motorkerékpáros nekiütközött egy vele azonos irányba közlekedő személygépkocsinak a 150-es úton, Bezenye közelében. A motor 49 éves vezetője a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – írja a police.hu. Az érintett útszakaszt a rendőrség a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárta és a forgalmat Bezenye és Mosonmagyaróvár felé terelte. 
2018.09.21 21:26
Frissítve: 2018.09.21 21:26