Veronai busztragédia: a szülők tesznek feljelentést, ha nincs eljárás a cég ellen

Publikálás dátuma
2018.07.09 10:36
A tragédia helyszíne
Fotó: Polizia di Stato / AFP/
Súlyos szabálytalanságokra derült fény az eljárás során, a magyar hatóságok mégsem kérik számon a buszt üzemeltető céget.
Tavaly januárban a Szinyei Merse Pál budapesti gimnázium 17 tanulója és kísérője veszítette életét a Verona mellett történt tragédiában. A történtekkel kapcsolatos vizsgálatok feltárták, igen komoly szabálytalanságokat követett el a buszt üzemeltető cég, hogy a jármű engedélyt kaphasson külföldi utakra is - írja a Blikk. Mégsem indult ellene eljárás.
Az már biztos, hogy a busz sofőrje és a fuvarozó cég vezetője mindenről tudott
- nyilatkozta a lapnak egy gyászoló apa, aki egyetlen lányát vesztette el.
„Úgy vagy nyolc évvel ezelőtt kezdtem el ennél a cégnél póttartályokat beépíteni… A tartályt én úgy vettem át, hogy az már be volt szerelve a busz csomagterébe, a merevítő oszlopokhoz lett rögzítve spaniferrel”
- idézte egy szerelő vallomását.
Ha az ügyészség vagy más hatóság a nyomozati anyag alapján nem tesz feljelentést a cég ellen, akkor a szülők tesszük meg ezt a gyermekeinkért, fogalmazott.
2018.07.09 10:36

Meghalt egy nő, miután leesett egy traktor pótkocsijáról

Publikálás dátuma
2018.09.20 13:59
Illusztráció
Fotó: Getty Images/
Halálos baleset történt Somogyban.
Csütörtök délelőtt 10 óra 30 perc körül Csököly külterületén, egy gazdasági úton közlekedő traktor pótkocsijáról - eddig tisztázatlan körülmények között - leesett egy 53 éves nő, tájékoztat a rendőrség.
A nő a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette,
A történteket a Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.
2018.09.20 13:59

Tragikus vonatgázolás: négy gyerek halt meg a teherbiciklin

Publikálás dátuma
2018.09.20 11:58
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A dél-hollandiai Oss városában történt szerencsétlenségben még ketten sérültek súlyosan.
Négy gyermek halt meg és ketten súlyosan megsérültek, miután egy gyerekeket szállító teherbicikli és vonat összeütközött a dél-hollandiai Oss városában - írja a helyi sajtóra hivatkozva az MTI. Egy másik gyerek és egy nő, aki valószínűleg a biciklit hajtotta, súlyosan megsérült. Mindketten kórházban vannak.
A rendőrség tájékoztatása szerint a mentőalakulatok a helyszínen vannak, a halottak azonosítása folyik. A baleset oka és pontos körülményei még tisztázatlanok, további tájékoztatást későbbre ígértek.
2018.09.20 11:58
Frissítve: 2018.09.20 12:19