Veronai busztragédia: a szülők tesznek feljelentést, ha nincs eljárás a cég ellen

Publikálás dátuma
2018.07.09 10:36
A tragédia helyszíne
Fotó: Polizia di Stato / AFP/
Súlyos szabálytalanságokra derült fény az eljárás során, a magyar hatóságok mégsem kérik számon a buszt üzemeltető céget.
Tavaly januárban a Szinyei Merse Pál budapesti gimnázium 17 tanulója és kísérője veszítette életét a Verona mellett történt tragédiában. A történtekkel kapcsolatos vizsgálatok feltárták, igen komoly szabálytalanságokat követett el a buszt üzemeltető cég, hogy a jármű engedélyt kaphasson külföldi utakra is - írja a Blikk. Mégsem indult ellene eljárás.
Az már biztos, hogy a busz sofőrje és a fuvarozó cég vezetője mindenről tudott
- nyilatkozta a lapnak egy gyászoló apa, aki egyetlen lányát vesztette el.
„Úgy vagy nyolc évvel ezelőtt kezdtem el ennél a cégnél póttartályokat beépíteni… A tartályt én úgy vettem át, hogy az már be volt szerelve a busz csomagterébe, a merevítő oszlopokhoz lett rögzítve spaniferrel”
- idézte egy szerelő vallomását.
Ha az ügyészség vagy más hatóság a nyomozati anyag alapján nem tesz feljelentést a cég ellen, akkor a szülők tesszük meg ezt a gyermekeinkért, fogalmazott.
2018.07.09 10:36

Árokba csapódott két autó az 1-esen, öten megsérültek

Publikálás dátuma
2019.01.20 17:26
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Egy előzés közben történt a baleset, teljes útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök.
Öt ember megsérült egy balesetben az 1-es főúton, Ács térségében vasárnap délután – írja a police.hu. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy gépkocsi megkezdte az előtte haladó autó előzését, de a manőver során nekiütközött, majd mindkét jármű árokba csapódott és a tetejére borult. A rendőrök a baleset helyszínelését teljes útlezárás mellett végzik. Az érintett szakaszt Komárom felől a 13-as úton, Ács irányából a településen keresztül haladva tudják elkerülni az autósok.
2019.01.20 17:26

Két férfit állítottak elő a szombati tüntetés után a rendőrök

Publikálás dátuma
2019.01.20 13:32
Képünk illusztráció
Fotó: / Kállai Márton
Garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt intézkedtek.
A szombati tüntetésen egy 37 éves dunakeszi férfi az Echo TV stábját szidalmazta, majd megpróbálta a munkáját végző, a rendezvényről tudósító operatőr kezében lévő kamerát kiütni – írja a police.hu. A rendőrség közleménye szerint a férfit a rendőrök előállították és garázdaság gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Arról is beszámolnak, hogy miután a gyűlés szervezője a rendezvényt befejezettnek nyilvánította, az arról távozók egy csoportja az úttesten haladt és akadályozta a Lánchíd forgalmát. „A rendőrség többször felhívta a csoport tagjainak figyelmét, hogy magatartásuk jogszabályba ütközik és saját testi épségüket is veszélyeztetik. A rendőrség a híd pesti hídfőjénél szemben intézkedett mindazokkal szemben, akik a felszólításnak nem tettek eleget” – teszik hozzá. A közlemény szerint a rendőri intézkedés során a csoport egyik tagja egy intézkedő rendőrt hátulról meglökött, aki a földre esett. Mint írják, a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit azonosították a rendőrök és – nem messze az elkövetés helyétől – elfogták. Ezt követően hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt állították elő.
2019.01.20 13:32