Kidobták volna a templomból a hajléktalant, aki erre összetört mindent

Publikálás dátuma
2018.07.09. 12:01
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Nem látták szívesen a részeg férfit, aki viszont nem hagyta ennyiben a dolgot. 300 ezer forint kárt okozott, melynek megtérítését is tőle várja a plébánia.
Az ittas hajléktalan férfi kezében egy italos üveggel megjelent egy februári reggelen egy kecskeméti műemlék templom bejáratánál, majd bement az előtérbe - írja az ügyészség. A templomban gyászmise volt, valamint a reggeli misére is érkeztek a hívők, akik közül többen az előtérben tartózkodtak.
A vádlottat a sekrestyés, majd a tiszteletes megpróbálta elküldeni.

Ő azonban kiabálni kezdett és az előtérben lévő térdeplőt is felrúgta. Ezután az előtérből bement a templom belső részébe is, ahonnan a tiszteletes és a hívek kivezették. Ennek során a vádlott a kezében lévő üveggel hadonászni kezdett, hangosan gyalázkodott, a körülötte lévő személyeket pedig azzal fenyegette, hogy palackjával megüti őket.
A tiszteletes felé ütésre is emelte az üveget.

Miután sikerült kikísérni, a vádlott a templom kapuját berúgva azonnal vissza is ment az előtérbe, ahol tovább hangoskodott és az előtér ajtajának üvegezett részét - az üveget tartó díszlécekkel együtt - összetörte, majd távozott.
A rongálással okozott kár 300 ezer forint, melynek megtérítését kérte a sértett plébánia a nyomozás során.

A többszörösen büntetett előéletű vádlott letartóztatásban várja a tárgyalást, őt az ügyészség vallási tisztelet tárgya és templom megrongálásával elkövetett rongálás bűntettével, és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja.
Az ügyész végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.

Szerző

Kiugrott a rabszállítóból, elszaladt a fogvatartott

Publikálás dátuma
2018.07.09. 10:55
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Megszökött egy fogvatartott hétfő reggel Cegléd közelében - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az MTI-vel.
Mint írták, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a rendőrség munkatársai azonnal megkezdték a férfi felkutatását, amely jelenleg is tart.
A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indított.
Szerző

Késes rablás: megsérült a védekező áldozat

Publikálás dátuma
2018.07.09. 10:49
Illusztráció
Fotó: Thinkstock
Dulakodtak, de így sem tudta megvédeni értékeit a sértett. A rablót viszont pár óra alatt megtalálta a rendőrség.
A Jászberényi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 22 éves jászapáti férfi ellen - írja a police.hu.
A támadó július elején Jászapáti egyik utcáján leszólított egy gyalogost, majd késsel a kezében megfenyegette és az értékei átadására szólította fel. A sértett dulakodni kezdett támadójával, de eközben megsérült. A tettes megszerezte készpénzét, majd elmenekült a helyszínről.
A rendőrök a bejelentést követően pár órán belül azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit előállították a rendőrségre, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették.
Szerző