Tűz Csátalján

Publikálás dátuma
2018.07.11 21:57
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A tarló is lángra kapott a Bajához közeli településen.
Egy méhészeti célra használt konténer kapott lángra Csátalja külterületén, Bácsszentgyörgy irányában - írja a katasztrófavédelem. Körülbelül kétszáz négyzetméteren a tarló is égett.
A tűzesethez a bajai és a nagybaracskai hivatásos tűzoltókat riasztották. Este fél 10-re két vízsugárral eloltották a lángokat.
Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg.
Témák
tűzeset
Frissítve: 2018.07.11 22:05

Nem tudott aludni, sámlival törte be zárkatársa koponyáját

Publikálás dátuma
2019.03.26 10:57
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az agresszív rabot zavarta lakótársa folyamatos járkálása, dühében majdnem halálra vette az áldozatot.
Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat egy 47 éves elítélt ellen a Fővárosi Főügyészség, mivel a vádlott még 2017 őszén kis híján agyonverte zárkatársát egy budapesti börtönben.
A vádirat szerint a későbbi sértett november 16-áról 17-ére virradóan, a zárkában fel-alá kezdett járkálni. A vádlottat zavarta az alvásban a járkálás, ezért zárkatársát többször, nagy erővel, ököllel arcon ütötte, majd a büntetés-végrehajtási intézetnél rendszeresített székkel (stokival) betörte az áldozat koponyáját. Szerencsére a fegyőrök időben észrevették a sértett életveszélyes sérüléseit, és kórházba szállították.
Az agresszív elítélt ügyét a Fővárosi Törvényszék vizsgálja, ami kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kiróhat a támadás miatt.

Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát a szökésben lévő fogoly

Publikálás dátuma
2019.03.26 10:54

Fotó: Shutterstock
A férfi a bűncselekmény elkövetése után elrejtőzött a szomszéd faluban. A rendőrség másnap délelőtt, egy lakatlan házban találta meg.
Emberölés bűntettével és fogolyszökés vétségével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a nagyecsedi férfit, aki – mialatt eltávozáson volt a börtönből – összeveszett az élettársával, egy cipőfűzővel megfojtotta, majd elrejtőzött a rendőrök elől. Az ügyészség azt írja, a vádirat lényege szerint a nagyecsedi férfi csalásért és lopásért töltötte több mint hároméves börtönbüntetését 2018. február 1-től. Az állampusztai büntetés-végrehajtási intézetből két napos eltávozást kapott 2018. június 14-én azért, hogy meglátogathassa beteg édesapját. 2018. június 16-án kellett volna visszaindulnia Állampusztára, azonban úgy döntött, hogy nem folytatja a börtönbüntetését, hanem inkább külföldre szökik. Ezt megbeszélte 19 éves élettársával is, aki egyetértett vele. 2018. június 16-án délelőtt a férfi és élettársa a Nagyecsed melletti erdőbe mentek, ahol vita támadt köztük, mert a sértett meggondolta magát, és nem akart külföldre szökni. Arra kérte a férfit, hogy inkább menjen vissza a börtönbe, aki emiatt dühös lett. A nadrágjáról levette az övként használt cipőfűzőt, egy hurkot készített, majd az előtte haladó élettársa nyakára tette és megszorította, aminek következtében a sértett megfulladt. A férfi ezután az erdőben magára hagyta élettársát és elrejtőzött a szomszéd faluban. A rendőrség nagy erőkkel kereste a vádlottat, másnap délelőtt pedig megtalálták egy lakatlan házban. A többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben emberölés bűntette és fogolyszökés vétsége miatt emeltek vádat. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre a férfit, és zárja ki a feltételes szabadság kedvezményéből. Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tenne, és azt a bíróság elfogadja, az ügyészség húsz év fegyházbüntetés kiszabását tartja indokoltnak. A büntetőeljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.