Hétgyerekes család életét mentette meg egy ózdi rendőr

Publikálás dátuma
2018.07.13. 14:39
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az éjszaka munkába induló százados még időben vette észre, hogy lángokban áll egy közeli ház. Felébresztette az alvó családot, akik semmit sem vettek észte a tűzből.
Szolgálaton kívüli rendőr akadályozta meg, hogy a tűzkárnál nagyobb baj történjen július 12-én éjjel Ózdon.  Szabó József százados, a helyi kapitány munkatársa éjszaka két óra előtt indult dolgozni, útközben azonban észrevette, hogy a Dobó István utcában lángol egy családi ház tetőszerkezete.
A férfi azonnal értesítette kollégáit, majd felébresztette a bent alvókat: szó szerint rajta múlt az ingatlanban élő kilenctagú család – a szülők és hét kiskorú gyerek – élete, hiszen a lakók semmit sem vettek észre a tűzből.  A felriasztott szülők a rendőr segítségével biztonságba helyezték a gyerekeket, az időközben érkező tűzoltók pedig eloltották a lángokat, így végül senki sem sérült meg.  
Szerző
Frissítve: 2018.07.13. 14:57

Elfogták a kékcsei gyújtogatót

Publikálás dátuma
2018.07.13. 13:37

Fotó: police.hu
A férfi beismerte a tettet. Azt állította, hogy bosszúvágy vezérelte.
Szerdán elfogtak a rendőrök egy 43 éves kékcsei férfit, aki a nyomozás adatai szerint szándékosan felgyújtott három, ingatlanhoz tartozó melléképületet. Ezzel a tulajdonosoknak anyagi kárt okozott, az egyik esetben pedig a lakóházra átterjedő tűz az épületben tartózkodó életét és testi épségét is veszélyeztette. Mindemellett a férfi két kékcsei lakost életveszélyesen megfenyegetett, egyiküket több alkalommal – közölte a police.hu. A tűzesetek között a kisvárdai rendőrök összefüggést, valamint szándékosságot állapítottak meg. A nyomozók beazonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, előállítását követően pedig gyanúsítottként hallgatták ki. A terhére rótt bűncselekmények elkövetését a férfi beismerte és azt is elmondta, hogy bosszútól vezérelve gyújtogatott, mert haragos viszonyban állt az ingatlanok tulajdonosaival. A rendőrség a gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását, amit az illetékes bíróság csütörtökön elrendelt.          
Forrás: police.hu
Szerző

Saját apjához tört be a szárligeti tékozló fiú

Publikálás dátuma
2018.07.13. 12:45
A családi ház sem volt szent a szárligeti betörőnek
Fotó: police.hu
A 25 éves gyanúsított a rendőrség szerint hangfalakat és hifitornyot vitt el az épp lakatlan családi házból. Miután kiderült az eset, pár percen belül elkapták.
Apját sem félt megkárosítani egy 25 éves szárligeti férfi, aki ellen lopás gyanújával indult eljárás a Tatabányai Rendőrkapitányságon.
A nyomozás adatai szerint a gyanúsított július elején, az ablakon keresztül jutott be édesapja családi házába, ahol akkor éppen nem lakott senki. Pár napot töltött az ingatlanban, és hifit, hangfalakat lopott el a házból, kutakodás közben pedig feltörte a beltéri ajtókat is. Családtagjai július 12-én fedezték fel a betörést és azonnal értesítették a rendőrséget. 
Valószínűleg nem lehettek kétségeik az elkövetőről, mert a riasztott járőrök a bejelentés után pár perccel már igazoltatták is gyanúsítottat egy közeli cukrászdánál. A férfi később kihallgatásán beismerő vallomást tett, azt is elmondta, hogy már túladott a hifitornyon.
Szerző