Nem akar közeli képet a FIFA a nézőkről

A szurkolókról készített közeli felvételek a szervezet szerint növelik a férfiakkal és nőkkel kapcsolatos sztereotípiákat.
Új irányelveket fogalmazott meg a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) az oroszországi világbajnokság hátralévő két találkozójára a televíziós közvetítésekre vonatkozóan. A FIFA úgy ítélte meg, hogy az eddigi meccseken túl sok volt a közeli kép a szurkolókról. 
Az AFP francia hírügynökség érdeklődésére a FIFA egyik képviselője elmondta, hogy a futballszervezetnél úgy vélik, ha hosszabb ideig mutatnak a televízióban egyetlen szurkolót közelről, akkor ez lehetőséget teremt a nőkkel és férfiakkal kapcsolatos előítéletek felerősödésére.
Ennek elkerülése érdekében a FIFA azt kérte a meccseket közvetítő társaságtól – akinek jeleit minden televízió átveszi, amely rendelkezik közvetítési joggal -, hogy a bronzmeccsen és a döntőben ne mutassa közelről a szurkolókat.
A vb-n szombaton délután 16 órától Belgium Angliával játszik a harmadik helyért, míg a torna utolsó meccsét vasárnap rendezik: a fináléban Franciaország ellenfele Horvátország lesz, ez a mérkőzés 17 órakor kezdődik. Mindkét összecsapást élőben közvetíti az M4 Sport.
Szerző