Előfizetés

Pedofiloknak árulta kétéves lányát egy texasi nő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.14. 16:05
Pénzért bocsátotta volna áruba kislányát a texasi nő. Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Negyven év börtönnel honorálta egy texasi bíróság, hogy Sarah Peters saját kislányát kínálta fel a neten.
Fedett nyomozó buktatta le azt a 25 éves texasi nőt, aki a lehető legaljasabb módon, saját kétéves lányát áruba bocsátva próbált pénzhez jutni.
Sarah Peters fotókat töltött fel a netre a még járni is alig tudó gyerekről, és azt írta, hogy aki jól szeretné érezni magát a kislánnyal, annak 1200 dollár fejében összehoz egy találkozót.  A hirdetést  látták a Montgomery megyei rendőrök is, egy emberük pedig jelentkezett a hirdetésre, majd a megbeszélt időpontban, a kellő bizonyítékok beszerzése után letartóztatta a nőt – írja az Index.
Az ügyben eljáró bíróság 40 év börtönre ítélte, Peterst, kislánya pedig állami gondozásba került.

Blöff magyar módra: álrendőrök loptak füvet Budán (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.14. 15:31
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A botcsinálta alakulat akart "házkutatás" keretében drogot és valutát szerezni, aztán jöttek az igazi nyomozók.
Guy Ritchie filmjeibe illő jelenet zajlott tavaly júliusban a budai Fő utcában, ahol egy fiatal nő komolyabb mennyiségű marihuánát tárolt: a fűkészletről tudomást szerzett egy négyfős baráti társaság, a nagykőrösi és budapesti férfiak pedig magukat rendőrnek álcázva akarták megszerezni a drogot és a házban tartott készpénzt.
A banda játék-és riasztópisztolyokkal, bilincsekkel felszerelve rontott be a lakásba, még hamis rendőrigazolvánnyal is próbálták hitelesebbé tenni az összképet. Nem tudták, hogy az ügyön a BRFK kábítószeres bűnözés elleni osztálya is dolgozik, a nyomozók pedig az álrazzia közepén ütöttek rajtuk.
A valódi házkutatás során aztán 200 gramm marihuána és valuta került elő, a kétszeresen is lebuktatott nő barátjánál viszont további 3,6 kilogramm füvet is találtak a rendőrök. A lefoglalt a feketepiaci kereskedelemben közel 8 millió forintot ért volna.
A nyomozás következő fázisa az „őstermelők” lebuktatása volt; mint kiderült, a drogot egy pilisjászfalui ház emeletén termesztették, a rendőrök itt megtalálták az ültetvényt is.
A rendőrjelmezes gyanúsítottak ellen csalás és kábítószer birtoklása, a 33 éves budapesti nő ellen kábítószer birtoklása miatt indult eljárás. Az ügyben a BRFK a napokban lezárta a nyomozást, és vádemelési javaslatot tett az illetékes ügyészségnek.

Akinek drogsövénye van, ne kiáltson rendőrért!

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.14. 15:02

Fotó: police.hu
A keszthelyi majdnem néni egy betörés után igazságot akart magának, jobban tette volna, ha benyeli a kárt.
Egy lévő házához tartozó melléképületbe törtek be Keszthelyen, a tulajdonos rögvest bejelentést is tett a rendőrségen, írja a police.hu. A helyszínre érkező nyomozók azonban a szemle során az udvaron 34 tő, a műhelyben pedig 1 tő kiszárított vadkender-növényt találtak, amit le is foglaltak. Az 59 éves nőt kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.