Előfizetés

"Biztos, hogy nem fogtok bevinni" - Mondta a férfi, aki karácsonykor vert rendőrt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.17. 11:15

Fotó: Népszava
Tévedett, mégis bevitték. Hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt vádat emeltek ellene.
Bűncselekmény gyanúja miatt jogszerűen vonták intézkedés alá tavaly karácsonykor a vádlottat, akit a a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra akartak előállítani - írja az ügyészség. A férfi viszont a rendőrök felszólítása ellenére nem működött együtt, a testi kényszer és kényszerítő eszköz alkalmazásának lehetőségére történt többszöri figyelmeztetés ellenére sem.
„Engem nem visztek sehova”

- jelentette ki. Ekkor a rendőrök megpróbálták megbilincselni. De a vádlott a fogásból kihúzta a kezét és ököllel fejen ütötte az egyiküket, egy járőrt.
„Biztos, hogy nem fogtok bevinni”

- mondta közben, de tévedett. A megtámadott rendőr 8 napon belül gyógyuló, a bal arccsont zúzódásával járó sérülést szenvedett.
Az ügyészség a büntetett előéletű férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja, vádiratában vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

Négy autó ütközött a budapesti Orczy úton, egy ember megsérült

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.17. 10:34
A baleset helyszíne - illusztráció
Fotó: Google StreetView
A kedd reggeli baleset körülményei eddig tisztázatlanok.
Eddig tisztázatlan körülmények között négy autó ütközött össze július 17-én, reggel fél 9 előtt Budapest VIII. kerületében, az Orczy út 29. szám előtt - írja a police.hu.
A balesetben az elsődleges információk szerint egy ember megsérült. A rendőrök a helyszínelést délelőtt 11 után befejezték, a baleset helyszínén torlódásra lehet számítani.

Megszökött a házi őrizetből egy budapesti férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.16. 19:37
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Elrendelték a körözést, a rendőrség a 31 éves Ekés Gábort keresi.
Engedély nélkül távozott házi őrizetéből egy 31 éves budapesti férfi, a rendőrség fogolyszökés miatt folytat eljárást – írja a police.hu. A tájékoztatás szerint Ekés Gábor hétfőn a házi őrizet helyéül kijelölt XV. kerületi tartózkodási helyéről távozott ismeretlen helyre, a felkutatására tett rendőri intézkedések pedig eddig nem vezettek eredményre, így a nyomozóhatóság elrendelte körözését. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható Ekés Gábort felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatosan információval rendelkezik, jelentkezzen.