Hat autó ütközött, nagy a dugó az M0-áson

Hat gépkocsi összeütközött az M0-s autóút Szeged felé vezető oldalán, Dunaharasztinál vasárnap délután. Több kilométeres torlódásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek - közölte honlapján a rendőrség. A balesetben, amely az autóút 22-es kilométerénél történt, nem sérült meg senki, a forgalom jelenleg egy sávon halad. 
Szerző

A trolin dohányzott, majd késsel támadt a sofőrre

A rendőrök húsz percen belül elfogták azt a férfit, aki megszúrt egy buszvezetőt a Városligetben.
A rendőrség honlapján megjelent közlemény szerint a 40 éves budapesti S. Antal szombat délután a Városligetben, az Olof Palme sétány és a Zichy Mihály út kereszteződésében lévő buszmegállóban keveredett szóváltásba egy trolibusz vezetőjével, aki a járművön dohányzó férfit le akarta szállítani. S. Antal a vita hevében a nála lévő késsel a sofőr felé szúrt, aki a jobb karján megsérült.  A zuglói járőrök és a Készenléti Rendőrség munkatársai perceken belül a helyszínre érkeztek és a  személyleírás alapján a férfit húsz perccel a támadás után, a helyszín közelében igazoltatták. A férfi amikor meglátta a rendőröket, a nála lévő kést egy virágágyásba dobta, de azt a járőrök megtaláltak. S. Antalt elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.  A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói S. Antalt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. ​ 
Szerző
Témák
késelés

Egy nap alatt 18 embert mentettek ki a Balatonból

Publikálás dátuma
2018.07.22. 11:02

Fotó: police.hu
A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai szombaton hat esetben összesen 18 személyt mentettek ki a tóból – közölte a rendőrség.
A nap folyamán strandolók gumimatraccal, csónakokkal és SUP deszkával sodródtak el az erős, viharos szél miatti hullámzásban, több vitorlás pedig műszaki hiba miatt nem tudott volna a vízirendőrök segítsége nélkül biztonságosan partra jutni – a mentések idején többnyire II. fokú viharjelzés volt érvényben. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a közleményben felhívja a figyelmet arra, hogy a vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat. Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével). A viharjelzés figyelembe vételével, jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetőek a veszélyhelyzetek. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!  
Szerző