Kamionnal hozták a füvet, 140 milliós drogfogás a határon (videó)

Publikálás dátuma
2018.07.24. 09:07
A rendrőségi furgon rakterét szinte teljesen megtöltötte kamionban talált fűkészlet
Fotó: police.hu
A drogfutár a pótkocsi alatti üregben rejtette el a közel 70 kilós marihuánaszállítmányt. Nem jött be a trükk.
Különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt felelhet az a horvát kamionos, akit még vasárnap éjszaka kapcsoltak le a rendőrök a drávaszabolcsi határátkelőben.
A 46 éves férfi egy bosnyák honosságú kamionnal érkezett, a járművet átvizsgáló rendőr pedig a szerelvény pótkocsi alatti alatti részét is ellenőrizni akarta. A raktér alatt aztán egy üreget találtak, benne 69,5 kiló marihuánával, aminek feketepiaci értéke a hatóságok szerint eléri a 140 millió forintot. 
A 46 éves férfi egy bosnyák honosságú kamionnal érkezett, a járművet átvizsgáló rendőr pedig a szerelvény pótkocsi alatti alatti részét is ellenőrizni akarta. A raktér alatt aztán egy üreget találtak, benne 69,5 kiló marihuánával, aminek feketepiaci értéke a hatóságok szerint eléri a 140 millió forintot. A kamionost később a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai hallgatták ki; a férfit őrizetbe vették, várhatóan előzetes letartóztatásba is kerül.
Szerző

Elloptak két zsák pontyot, 40 kiló búzát, ráadásul ittasan vezettek közben

Publikálás dátuma
2018.07.23. 17:54

Fotó: police.hu
Néhány perc alatt elfogták a két férfit.
Engedély nélkül fogott ki halakat két férfi július elején egy tóból, Geszt külterületén - írja a police.hu. A tó partjáról búzát is loptak, majd egyikük ittasan vezette azt a kisbuszt, amivel a zsákmányt szállították.
A kisbuszt, amiben ültek, a bűncselekményről érkezett bejelentés után néhány perccel két zsadányi körzeti megbízott és a Biharugra Határrendészeti Kirendeltség egyik rendőre állította le. A két zsák pontyot, valamint a közel 40 kilogramm búzát a rendőrök a járműben megtalálták, lefoglalták és visszaadták a tulajdonosnak.
A két férfi elismerte, hogy húzóhálóval halakat akartak fogni, ezért mentek a tóhoz. Aztán a parton talált búzát is bepakolták a kisbuszba.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Sarkadi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.
Szerző

A vihar miatt késik több budapesti elővárosi vonat

Publikálás dátuma
2018.07.23. 16:48
A kép illusztráció
Fotó: Népszava
Pusztamonostor és Jászberény között pótlóbuszok viszik az utasokat.
A vihar miatt késnek a vonatok több budapesti elővárosi vonalon is hétfő délután – tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t. Kavalecz Imre közölte, hogy Mende és Sülysáp között a viharos időjárás miatt lezárták az egyik vágányt a forgalom elől, mert a felsővezetékre faágak kerültek. Gyömrő és Maglód között is csak egy vágányon járnak a vonatok, mert megrongálódott a felsővezeték. A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon 40-50 perces késések vannak. A Budapest–Cegléd vonalon Vecsés és Üllő között az átvonuló vihar miatt tartós felsővezetéki zárlat keletkezett, emiatt 50-60 percet késnek a vonatok, és a Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon is hosszabb menetidővel kell számolni a viharos időjárás miatt. A Hatvan–Szolnok vonalon Pusztamonostor és Jászberény között kidőlt fa akadályozza a vonatközlekedést, emiatt pótlóbuszokkal kell utazni. A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon 60-100 percet késnek a vonatok, míg a főváros és Kunszentmiklós–Tass között 30-40 perccel nyúlt meg a menetidő, mert Dömsödnél fa dőlt a sínekre.
Szerző
Témák
vihar
Frissítve: 2018.07.23. 17:45