Hajnal Gabriella a Klebelsberg Központ új vezetője

Publikálás dátuma
2018.07.26. 17:42

Fotó: Vajda József / Népszava
Egy hónapot kellett várni az új elnökre.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kinevezésről beszámoló, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: Hajnal Gabriella a Klebelsberg Központ (KK) elnökeként augusztus 6-tól lép hivatalba.
Mint írtuk, lassan egy hónapja nem volt elnöke az állami iskolafenntartónak, miután a korábbi vezető, Solti Péter megbízatása június végén lejárt.
Hajnal több mint 30 éven át volt matematika-fizika szakos általános és középiskolai tanár, illetve 17 éven át középfokú intézmény vezetője. Tavaly év elejétől tevékenykedik a KK szakmai elnökhelyetteseként, előtte egy budapesti középiskola igazgatója, valamint az Oktatási Vezetők Szakszervezetének (OVSZ) elnöke volt. Érdekvédőként többször bírálta a kormány oktatáspolitikáját, az OVSZ a Pedagógusok Sztrájkbizottságának is tagja volt. Kinevezése után lapunknak adott interjújában Hajnal már úgy vélekedett: a jelenlegi tankerületi központokból és a Klebelsberg Központból álló fenntartói rendszerrel jó az irány.
Szerző

Eltemették Aczél Endrét

Publikálás dátuma
2018.07.26. 17:27

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Nem túlzás, Magyarország legjobb újságírójától búcsúzunk - mondta Rangos Katalin, A Hét című tévéműsor egykori felelős szerkesztője Aczél Endréről. A Farkasréti temetőben csütörtökön helyezték örök nyugalomra a TV Híradó volt főszerkesztőjét, az MTI egykori munkatársát, a kiváló publicistát. Bolgár György újságíró arról beszélt, Aczél Endre teljes életművet hagyott maga mögött. A temetésen Koós János táncdalénekes sok évtizedes barátságukat idézte fel.
Szerző
Témák
Aczél Endre
Frissítve: 2018.07.26. 17:54

Orbán állítólag a saját pénzéből utazott a vb-re

Publikálás dátuma
2018.07.26. 17:27

Fotó: JEWEL SAMAD / AFP
A kormányfő helyett válaszoló Dömötör Csaba azt közölte: mind a szállás, mind az utazás költségeit a miniszterelnök fizette.
„Ki fizette, illetve miből tellett oroszországi utazására?” – címmel tett fel írásbeli kérdést a jobbikos Pintér Tamás. Az Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett dokumentációban kiemelte, hogy – vagyonnyilatkozata alapján – Orbán „a magyar politikusok között anyagi szempontból a legszegényebbek közé tartozik, ellentétben más párt és frakciótársával”. Egyebek mellett arra volt kíváncsi, hogy ki fizette a miniszterelnök útját az oroszországi futball-világbajnokságra, „miből tellett a repülőútra, a díszpáholyi belépőkre és az egyéb, a kiruccanással járó költségekre”.   Választ Dömötör Csaba államtitkártól kapott, aki közölte: Orbánt a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke hívta meg a világbajnokságra, és mind a szállás, mind az utazás költségeit a miniszterelnök fizette. Majd arról írt, hogy korábban a Jobbik is érvelt a magánélet tiszteletben tartása mellett. „Ezzel egyetértünk, egyúttal javasoljuk, hogy minden közéleti szereplővel kapcsolatban érvényesítsék ezt az alapelvet, a magánprogramokat is beleértve”– írta. Mint megírtuk, Orbán tavaly még 993 ezer forintnyi, feleségével közös megtakarítást vallott be, idén ez 945 ezer forintra mérséklődött. Érdekesség, hogy Orbán – bár elvileg valóban a futball vb döntőjére utazott Moszkvába – az orosz elnök kezdeményezésére Putyinnal is tárgyalt, így akár hivatalos látogatásnak is tekinthetnénk az utat. A szentpétervári útról azonban ez nem mondható el.
Szerző
Frissítve: 2018.07.26. 18:17