Előfizetés

Dzsudzsák Balázs: soha ne mondd, hogy soha

MTI
Publikálás dátuma
2018.07.29. 16:13

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya egyelőre nem tudja, hol folytatja pályafutását, de továbbra sem akar hazatérni az NB I-be.
"Nem tervezem, nincs a lehetőségek között, de soha ne mondd, hogy soha, én mindig próbálom ehhez tartani magam. Nem fogom azt mondani, hogy ezer százalék, hogy nem, mert mi van, ha ne adj' isten az igazolási időszak végén mégis maradok?"

- fogalmazott újságírói kérdésre a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén vasárnap Dzsudzsák.

 A 31 éves szélső az előző szezon végén távozott arab klubjától, és azóta nincs csapata. Az idénykezdet előtt a Ferencvárossal edzett, illetve gyakran feltűnik a MOL Vidi FC meccsein. "Természetesen mindig megtisztelő, ha szeretettel várnak itthon és számítanának a segítségemre, a játékomra, de egyelőre nem szeretnék jönni. Úgy érzem, még van bennem annyi, és elértem annyit, hogy kamatoztatni tudjam a külföldi kapcsolataimat" - nyilatkozta. A közelmúltban török és görög klubok érdeklődésről írt a sportsajtó a középpályással kapcsolatban, erre úgy reagált, ilyenek mindig vannak, szinte naponta kap üzeneteket játékosügynököktől, de ezekből végül sosem lesz konkrétum.
"Tényleg nem tudok még irányvonalat mondani"

- vallotta be Dzsudzsák.

Marco Rossi szövetségi kapitány a hét közepén kijelentette, kifejezetten kedveli Dzsudzsák játékát, és egyébként jól ismeri, jó kapcsolatban van vele, de ha nem edz és nem játszik rendszeresen, nem léphet pályára a Nemzetek Ligája első fordulójában Finnország ellen. "Ha ezen a héten, vagy a következőn talál magának csapatot, és fizikailag jó állapotban van, nem kérdés, hogy tagja lesz-e a keretnek" - hangsúlyozta az olasz edző szerdán.  Erre a játékos vasárnap úgy reagált, tiszteletben tartja a mindenkori szövetségi kapitány döntéseit, és nem kíván nyilatkozatháborúba bonyolódni Rossival. Leszögezte, a jelenlegi klubnélküli állapot neki sem jó, és amennyiben Rossi számít rá, az eddigiekhez hasonlóan a legjobb tudása szerint fogja segíteni a válogatottat.

Nem állta ki a szakítópróbát Mészáros Lőrinc meze (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.29. 13:28
Molnár Gábor bosszút áll, és méltatlankodik a kiszakított 2rule-mez miatt. Ezért később kiállítás járt
Fotó: Facebook/M4Sport
Visszarántás miatt reccsent a 2rule márkás sportmez Molnár Gáboron: a felcsúti focista ezen annyira bedühödött, hogy fellökte ellenfelét.
Már a második meccsen elszakadt a Mészáros Lőrinc cége által gyártott 2Rule mez, ráadásul épp a Felcsút játékosán. Mindkét csapat az új mezben játszott egyébként a Puskás Akadémia - Diósgyőr meccsen. Egy akció során kapaszkodott Molnár Gábor mezébe a diósgyőriek játékosa, Tomislav Mazalovic, a mez pedig a nyakánál elszakadt – írja a HVG.
A rángatás, na és a szakadt póló miatt Molnár annyira felhúzta magát, hogy ellökte ellenfelét, mire a bíró kiállította. Mazalovic sárga lapot kapott. A végeredményen az incidens sem változtatott, maradt a 2:2.
A 2rule márka így nem ment át nyilvános szakítópróbán. Lapunk írta meg először, hogy a nemzetinek mondott sportmárka mezei török és kínai alapanyagokból is készül. A szerelést gyártó céggel eddig három klub szerződött , a Felcsút, a Diósgyőr és a Haladás, Mészáros Lőrinc horvát klubja viszont nemet mondott.  

Meghalt Vad Dezső

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.07.29. 13:00

Fotó: Shutterstock
Szombat este 89 éves korában elhunyt Vad Dezső, egykori kiváló teniszező, Aranytollal kitüntetett sportújságíró, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) korábbi sajtófőnöke.
A hírről Vad Dezső családja tájékoztatta a szervezetet és a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubját, amelynek titkára volt, ameddig egészségi állapota engedte. Vad Dezső 1929-ben született, a MOB honlapjának tájékoztatása szerint versenyzői karrierje során az ifik között ranglistavezető is volt, míg legnagyobb sikereként 1948-ban, Wimbledonban, az angol nyílt teniszbajnokság ifjúsági versenyében döntőbe jutott, az 1951-es nyári egyetemi világbajnokságon pedig aranyérmes lett Berlinben. Újságíróként évtizedeken keresztül több lapnak, többek közt a Nemzeti Sportnak - akkori nevén Népsportnak - dolgozott, könyvek, kiadványok szerzője, társszerzője, szerkesztője. Munkásságát Aranytollal, MOB Érdeméremmel (2001) és Médiadíjjal (1997) jutalmazták, elismerést kapott a Magyar Távirati Irodától is. Vad Dezső 1992-től 2004-ig az olimpiákon a Magyar Csapat sajtóattaséjaként tevékenykedett, később a MOB kiadványainak és honlapjának szerkesztője.