Tüntetést szervez estére a sajtószabadságért a Momentum

Publikálás dátuma
2018.08.01. 17:05

Fotó: Shutterstock
A demonstráció a régi MTV székház előtt lesz. A résztvevőket arra kérik, vigyék el nem működő tévéiket.
Szerda este fél 9-re demonstrációt szervez a Momentum, és ifjúsági szervezete, a Momentum TizenX a Szabadság térre, a régi MTV székház elé. Szimpatizánsaikat arra kérték, vigyék el nem működő tévéiket, hogy ezzel is kifejezzék elégedetlenségüket. Mint a Népszava elsőként megírta, a Liszkay Gábor nevével fémjelzett régi-új vezetés az elbocsátások mellett kora délután külön értekezletet tartott a híradós munkatársaknak, ahol egyrészt bejelentették, hogy a 2015-ös „G-nap” előtti Hír Televíziót akarják visszahozni, másrészt burkoltan megfenyegették az újságírókat azzal, hogy ha esetleg testületileg felmondanak, akkor „mivel működésképtelenné válik”, az egész televíziót bezárják.   A „Flashmob a sajtószabadságért!” nevű esemény Facebook-oldalán a szervezők azt írják:
„A Népszabadság bezárása, az Origo elfoglalása, a TV2 és a Figyelő felvásárlása és lezüllesztése után a mai egy újabb fekete nap a rendszerváltás utáni magyar sajtószabadság történetében. Újabb százezreket céloz meg a Fidesz a butítás és hergelés egyszerű céljával. A kormány hazug propagandagépezete a rendszer egyik alappillérévé vált: a NER csak úgy győzhető le, ha legyőzzük és hiteltelenítjük a propagandáját.”

Szerző
Frissítve: 2018.08.01. 21:00

Hőség és felhőszakadások – Figyelmeztetést adtak ki

Publikálás dátuma
2018.08.01. 16:22

Fotó: Shutterstock
A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között lehet csütörtökön.
Folytatódik a meleg, nyári idő, de többfelé kell záporra, zivatarra számítani, néhol felhőszakadás is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből. Csütörtökre a fővárosra és Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas) megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt, az érintett területeken a napi középhőmérséklet 25 fok felett valószínű.
Forrás: OMSZ
Egyre több helyen, csütörtök estig akár több alkalommal is előfordulhat zivatar. A legjellemzőbb kísérőjelenség a felhőszakadás lesz, de néhol rövid ideig viharossá válhat a szél és kisebb jég is hullhat. A felhőszakadás veszélye miatt csaknem az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, ezeken a területeken intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.
Forrás: OMSZ
Az előrejelzés szerint változó felhőzet és többórás napsütés várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 24 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között alakulhat.
Pénteken napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel. A Dunántúl nyugati és déli felén, valamint a Dél-Alföldön valószínű helyenként zápor, zivatar. Élénk lesz az északkeleti szél, zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között lehet. A hőség miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.    Szombaton többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, legfeljebb egy-egy futó zápor fordulhat elő. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között várható. A hőség miatt a fővárosra és tizenegy megyére (Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém és Zala) adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Vasárnap gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Délután északnyugaton, északon lehet több a gomolyfelhő és alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 30 és 35 fok között valószínű.
Szerző

Lázár jobbkeze a Hír TV-ben vezethet műsort

Publikálás dátuma
2018.08.01. 15:58

Fotó: Vajda József / Népszava
Krakkó Ákos a Hír TV épületében járt, ő lehet majd a Magyarország Élőben című hírműsor egyik vezetője. Liszkay Gábor megfenyegette a munkatársakat, nehogy testületileg felmondjanak, mert akkor működésképtelenné válik az egész televízió.
A „G-nap” előtti Hír Tévések között Krakkó Ákos is visszatérhet a csatornához, a Népszava információi szerint az egykori riporter már volt bent a tévé Szentendrei úti épületében. Úgy tudjuk, ő lehet a Magyarország Élőben című hírműsor egyik vezetője. Krakkó Ákos az elmúlt években Lázár János, korábbi miniszter sajtómunkatársa volt. Krakkó Ákos a Népszava megkeresésére csak annyit mondott, hogy ma valóban járt a televízió épületében, ahol az új vezetés tagjai megkérdezték, lenne-e kedve ismét velük dolgozni, amire ő annyit mondott, egyelőre még nem döntött a jövőjéről.   Mint a Népszava elsőként megírta, a Liszkay Gábor nevével fémjelzett régi-új vezetés az elbocsátások mellett kora délután külön értekezletet tartott a híradós munkatársaknak, ahol egyrészt bejelentették, hogy a 2015-ös „G-nap” előtti Hír Televíziót akarják visszahozni, másrészt burkoltan megfenyegették az újságírókat azzal, hogy ha esetleg testületileg felmondanak, akkor „mivel működésképtelenné válik”, az egész televíziót bezárják.
Témák
Hír TV
Frissítve: 2018.08.01. 17:50