Előfizetés

Kisodródott egy BKV-hajó a part menti kövekre

MTI
Publikálás dátuma
2018.08.03. 17:41
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Kisodródott a part menti kövekre egy menetrend szerint közlekedő BKV-hajó a Parlament környékén péntek délután, az utasokat tűzoltóhajó segítségével tették partra - tájékoztatott a a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.
Kolozsi Péter közölte: tizenkét utas volt a hajón, nem sérült meg senki. A mentésnél a BKV-hajó mellé álltak tűzoltóhajóval, hogy arra szállhassanak át az utasok, egy közeli stéghez vitték őket, ahol kiszálltak. Az MTI keresi az ügyben a Budapesti Közlekedési Központot is. 

Éveken át erőszakolhatta saját lányát az őcsényi férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.03. 15:13
Az őcsényi gyanúsított kihallgatása
Fotó: police.hu
Az Egyesült Királyságból hozták vissza a 41 éves gyanúsítottat, aki a rendőrség szerint három éven keresztül kényszerítette vérfertőző viszonyra lányát.
Egy hónapos letartóztatásba helyezték azt a Nagy-Britanniában elfogott őcsényi férfit, aki a hatóságok szerint saját gyermekét kényszerítette szexuális kapcsolatra. 
A gyanú szerint az elkövető 11 éves korában kezdte zaklatni lányát, és három éven át folytatta a szexuális visszaéléseket: „hetente több alkalommal, különböző módokon kényszerítette fenyegetéssel és erőszakkal szexuális együttlétekre, valamint a gyermekét különféle megalázó élethelyzetekbe hozta, továbbá erotikus tartalmú beszélgetéseket folytatott vele telefonon, és ilyen témájú felvételek készítésére próbálta rávenni őt” - fogalmaz közleményében a rendőrség.
A férfit európai elfogató parancs alapján találták meg, és szállították Magyarországra augusztus elején. Az ügyben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szexuális erőszak , kiskorú veszélyeztetése, valamint gyermekpornográfia bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A gyanúsítottat a szekszárdi ügyészség indítványa alapján került rács mögé. 

Furcsa körülmények között tűnt el egy bicskei férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.08.03. 14:42
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Bőcs István utoljára öt napja látták, a rendőrség is keresi: az eltűnés részleteiről szóló információk azonban jócskán ellentmondásosak.
Körözést adott ki a rendőrség a bicskei Bőcs István eltűnése miatt: a férfi július 29-én ment el otthonról, és azóta sem látták, életjelet nem adott magáról. 
Bicske blog információi szerint a férfi piros autóját az óbaroki erdő mellett találták meg, a járműben benne volt a slusszkulcs is. Bőcs gyakran eljött ide sétálni, hogy kiszellőztesse fejét, de ilyenkor mindig szólt családtagjainak is – erre az utolsó esetben nem került sor, írja blog. 
A rendőrség közleményében ugyanakkor szó sincs autóról, erdőről: mint írják, a férfit utoljára biciklin ülve, egy piros színű hátizsákkal látták. Személyleírásuk szerint Bőcs 156 centiméter magas, szikár, haja barna és hullámos, elől kissé ritkuló. 
Öt napja eltűnt a bicskei férfi, a rendőrség is keresi
Fotó: police.hu
A bicskei kapitányság kéri, hogy aki az eltűnt személyt felismeri, tud hollétéről, az jelentkezzen jelentkezzen személyesen a Bicskei Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-22/566-020-as telefonszámot. Az informátor névtelensége megőrzése mellett is tehet bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, továbbá a 107-es, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.