Hárommeccses eltiltást kapott Jagodics Márk

Publikálás dátuma
2018.08.07. 17:29
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Paks és a Puskás Akadémia focistája pedig a soron következő bajnoki mérkőzésen nem állhat majd a csapata rendelkezésére.
Három soron következő bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott Jagodics Márk, amiért a játékvezető személyére sértő kifejezést használt a Ferencváros elleni találkozón – írja honlapján az MLSZ. Jagodics korábban a csakfoci.hu-nak azt mondta: a pályán sok mindenkinek „elszáll ilyenkor az agya”, de tény, hogy nem lett volna szabad megengednie magának ezt a magatartást. „A lefújás után egyből bementem a bírói öltözőbe, és bocsánatot kértem a játékvezetőtől. Közöltem vele, hogy a mérkőzés hevében történt az egész, nem akartam megbántani őt és senkit körülöttem. Azt nem tudom, mit írt a jegyzőkönyvbe. Remélem, minél kevesebb időre tiltanak el, mert szeretnék segíteni a csapatomnak” – tette hozzá. A fegyelmi bizottság úgy határozott, hogy a harmadik fordulóban szintén kiállított Papp Kristóf (Paks) és Spandler Csaba (Puskás Akadémia) egy mérkőzésre szóló eltiltást kap.
Szerző
Témák
MLSZ eltiltás

Nagy Viktor és Vámos Márton nélküli keretet hirdetett Märcz a világkupára

Publikálás dátuma
2018.08.07. 17:14

Fotó: Kisbenedek Attila / AFP
A szövetségi kapitány azt mondta: szeretné látni, hogy a többiek mire jutnak nélkülük.
Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya 14 fős, elsősorban fiatalokból álló keretet hirdetett a szeptemberi világkupára, amelyen többek között nem szerepel Nagy Viktor és Vámos Márton – írja az MTI. „Ez egy bátor, leginkább fiatalokkal teli keret. A játékosok közül jó néhányan nem voltak még soha, vagy először az Európa-bajnokságon voltak világversenyen” – idézte a magyar szövetség honlapja a szakvezetőt, aki úgy véli: fontos, hogy az olyan fiatalok, akik néhány éven belül stabil felnőtt válogatottak lehetnek, minél előbb bekerüljenek a nemzetközi élvonalba és tapasztalatokat szerezzenek. A tréner elmondta, hogy Nagy Viktor és Vámos Márton képességeivel mindenki tisztában van, de most azt szeretné látni, hogy a többiek mire jutnak nélkülük. A fiatalításba nem illik bele, mégis újoncnak számít Pásztor Mátyás, a BVSC 31 éves játékosa, aki még nem volt válogatott Märcznél.

„Szeretném megzavarni az állóvizet”

„Pásztor Mátyás évek óta a válogatott küszöbén van, valamiért eddig nem kapott meghívót. Az elmúlt években a bajnokságban az egyik legjobb baloldali magyar játékos volt, nagyon gólerős, profi hozzáállású játékos. Az Európa-bajnokságon hagyott nyitva kérdéseket számomra a baloldal játéka, ami miatt szeretném megzavarni az állóvizet” – mondta a szakember. A válogatott keret augusztus közepén kezdi el a felkészülést a berlini világkupára – amelyen 13 fős csapat vesz részt –, és előbb a németekkel, majd az ausztrálokkal készül közösen Budapesten. Ezzel kapcsolatban a kapitány elmondta, hogy még korábban, a Világkupa-sorsolást megelőzően lekötötték az ellenfelekkel az edzőtáborokat, aztán egy csoportba kerültek, de ezzel nincs különösebb probléma. A magyar keret: Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Vogel Soma (FTC) Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Vadovics Viktor (Miskolc), Zalánki Gergő (Szolnok) A játékosok klubjaként az szerepel, amelyből kiharcolták a kerettagságot. Férfi vk, Berlin (szeptember 11-16.): A-csoport: Ausztrália Németország Magyarország Japán B-csoport: Horvátország Szerbia Dél-Afrika Egyesült Államok
Szerző
Témák
vízilabda

Bajban a Chelsea, Courtois távozna

Publikálás dátuma
2018.08.07. 17:07

Fotó: Frank Hoermann / DPA
A másik belga klasszis, Eden Hazard is lebegteti a szerződésének meghosszabbítását. Az átigazolási időszak Angliában csütörtökön lejár, így szorít az idő.
Az FA Kupa-győztes Chelsea labdarúgócsapata nehéz helyzetbe került, mivel első számú kapusa, Thibaut Courtois a héten sem állt edzésbe az együttesnél, ugyanis sajtóhírek szerint csapatot szeretne váltani.
A 26 éves hálóőrt – akinek jövő nyáron lejár a szerződése – a hírek szerint a Real Madrid akarja megszerezni 35 millió fontért. Courtois az előző szezonban rendre visszautasította a megállapodás megújítását, pedig heti 200 ezer fontos fizetést ajánlottak neki. A londoni klub vezetőinek két választása maradt: eladják most vagy megtartják, annak ellenére, hogy nem akar maradni – ez esetben viszont egy év múlva ingyen távozhat.
A Chelsea helyzetét nehezíti, hogy csütörtök 18 órakor lezárul az átigazolási időszak az angol bajnokságban. Több európai ligában azonban még augusztus 31-ig tart, vagyis például a Real Madrid vezetőit egyelőre nem sürgeti az idő.
A Chelsea nehézségeivel kapcsolatban kedden több újság is arról írt, hogy az átigazolási időszak lerövidítésével kapcsolatos angliai döntés rosszul sült el. Spanyol, német, francia és olasz csapatok még két, illetve három hétig üzletelhetnek a piacon - akár Angliából is szerezhetnek játékosokat - a szigetországi együttesek viszont már csak eladhatnak.
Tavaly a 20 csapatból 14 szavazta meg az átigazolási időszak lerövidítését, vagyis épp, hogy megvolt a döntéshez szükséges többség. A legfontosabb ügyekben a klubok kétharmadának támogatására van szükség a Premier League-ben. A tervezetet nem támogatta a Manchester United, a Manchester City, a Crystal Palace, a Watford és a Swansea City, míg a Burnley tartózkodott. A Watford vezetői már akkor arra figyelmeztettek, hogy a Premier League jelentős hátrányba kerülhet a többi európai bajnoksággal szemben. Ráadásul az idén - a világbajnokság miatt - még rövidebb volt az átigazolásokra rendelkezésre álló idő.
A The Times című brit lap úgy tudja, a Chelsea már dolgozik Courtois pótlásán, az Evertonnál Jordan Pickford, a Stoke Citynél Jack Butland, míg a Sevillánál Sergio Rico iránt érdeklődött.
A Chelsea másik belga klasszisa, Eden Hazard ugyan hétfőn edzésbe állt, ám amíg nem dől el Courtois sorsa, addig szünetelteti a 2020 nyarán lejáró szerződének megújításával kapcsolatos tárgyalásokat. A 27 éves szélső iránt korábban szintúgy a Real Madrid érdeklődött.
Szerző