A bírót szidták Malmőben

Publikálás dátuma
2018.08.08 15:52

Fotó: molvidi.hu/ Székelyhidi Balázs
Jobb játékvezetésben bízik a jövő keddi visszavágón Uwe Rösler, a Malmö labdarúgócsapatának vezetőedzője a MOL-Vidi ellen 1-1-re végződött Bajnokok Ligája-selejtező után.
A harmadik kvalifikációs kör első felvonásán a magyar bajnok a második játékrészben hátrányba került, ám Loic Nego szemfülességének és harcosságának köszönhetően egyenlített.
„Bízom benne, hogy a második mérkőzésen jobb bíráskodás lesz. De erről többet nem szeretnék mondani, hiszen le szeretnék ülni a kispadra a visszavágón is”
– idézte a fehérváriak honlapja a svéd csapat német trénerét. 
A szakember nyilatkozata a szlovén Matej Jug játékvezetőre vonatkozott, a bíró valóban nem szankcionálta többek között a fehérvári kapus, Kovácsik Ádám feltűnően lassan elvégzett kirúgásait, és a párharcok megítélésénél is több, a fehérváriak számára kedvező ítélet született.
„Ajándékoztunk egy gólt a második félidőben az ellenfélnek, mert úgy gondolom, a második félidőben jobbak voltunk – hangsúlyozta Rösler. – Nem alakult számunkra meglepően a mérkőzés, nagyjából az történt, amire számítottunk, kontrákból veszélyes volt ellenfelünk. Hiszek a csapatban, elmegyünk Magyarországra és bejutunk a következő körbe.”
„Nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl – vélte Marko Nikolics, a fehérváriak szerb szakvezetője. – Remek hangulat volt a stadionban, mindkét csapatnak voltak lehetőségei mindkét félidőben. Jó idegenbeli eredménnyel térünk haza, mindkét csapat előtt nagyon kemény visszavágó áll, még nem dőlt el semmi.”
A párharcnak óriási a tétje, a győztes mindenképpen bekerül valamelyik kupasorozat csoportkörébe.
A továbbjutó a Celtic-AEK Athén összecsapás (az első meccs tegnap lapzártánk után ért véget) nyertesével csatázik a BL-főtábláért. Ennek az ütközetnek a vesztese az Európa-liga csoportkörébe kerül. A fehérváriak és a svédek csatájának vesztese számára sem veszett el minden, az El-ben a walesi TNS és a dán Midtjylland párharcának győztesével mérkőzhet meg a csoportkörért.
A Vidi-Malmö mérkőzés jövő kedden 20 órakor kezdődik Felcsúton.
Szerző

Hosszú és Verrasztó is győzött Marseille-ben

Publikálás dátuma
2019.03.22 20:03

Fotó: AFP/DPPI/ Stephane Kempinaire
Hosszú Katinka 400, Verrasztó Dávid pedig 200 méter vegyesen diadalmaskodott.
Hosszú Katinka 400, Verrasztó Dávid pedig 200 méter vegyesen győzött a Golden Tour elnevezésű úszóverseny-sorozat marseille-i állomásának pénteki nyitónapján. A háromnapos viadal honlapjának beszámolója alapján a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú 4:33.83 perces idővel, szezonbeli legjobb eredményével utasította maga mögé a mezőnyt. Ezzel az idővel a tavalyi glasgow-i Európa-bajnokságon – ahol ebben a számban nem állt rajthoz – aranyérmet nyert volna. Verrasztó Dávid ezúttal 200 méter vegyesen 2:01.29 perces idővel győzött, 200 méter pillangón pedig a dél-afrikai Chad le Clos mögött 1:59.22-vel második lett. 
Szerző

Szlovák–magyar: 11 embert állított elő a rendőrség

Publikálás dátuma
2019.03.22 18:10

Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
A rendőröket többször is azért vetették be, hogy elkerüljék a két szurkolótábor találkozását.
A rendőrség 11 embert állított elő csütörtökön a szlovák–magyar EB-selejtező napján – írja az ujszo.com. Mária Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője a TASR-t arról tájékoztatta, hogy a mérkőzést veszélyesnek nyilvánították, ezért a biztonsági intézkedések keretében a rendőrség körülbelül 600 rendőrt és egy konfliktuselhárító egységet küldött az utcára, ezenkívül kutyás és lovas járőröket, valamint különleges járműveket is biztosított. „A rendezvény résztvevői nem sértették meg komolyabban a közrendet. A mérkőzés előtt a bevetett rendőrök kényszerítő intézkedéseket foganatosítottak a közbiztonság megőrzése érdekében” – tette hozzá.  Mint mondta, a rendőröket többször is azért vetették be, hogy elkerüljék a két szurkolótábor találkozását. „A sportrendezvényekről szóló törvény értelmében a rendőrök kilenc magyarországi polgár számára róttak ki 150-től 200 euróig terjedő pénzbüntetést különböző szabálysértések miatt. Az érintett személyek pirotechnikai eszközöket akartak a stadion területére vinni, és több esetben nem tartották tiszteletben a biztonsági egységek utasításait” – mondta a szóvivő. A rendőrség egy magyarországi állampolgár ellen – közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanújával – büntetőeljárást indított. „Hasonló szabálysértést követett el a közrend fenntartása ellen az a 28 éves nagyszombati szurkoló, aki a mérkőzés előtt egy teleszkópikus botot rántott elő, és a magyarországi szurkolókat provokálta” – közölte Linkešová. Az illetőt a rendőrségre szállították, ahol 200 eurós pénzbüntetést kapott.