Legalább 100 embert mentett ki a tűzoltóság a pesti bulinegyed egy szállodájából

Publikálás dátuma
2018.08.08 20:48
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Felizzott a konyhai elszívó, majd a tetőtéri kivezetés is, és elárasztotta a füst a Kazinczy utcai épületet.
Ki kellett üríteni egy vendéglátóhelyet és a fölötte lévő szállodát Budapest VII. kerületében, a Kazinczy utcában, miután szerda este fél 8 körül izzani kezdett a konyhai elszívó - írja a katasztrófavédelem.
A füst miatt a vendéglátóhelyről tíz, a hotelből pedig száz embert kísértek ki a fővárosi hivatásos tűzoltók.
Az elszívó csövének megbontásával és lehűtésével kezdték a munkát. Az épületet ez után átvizsgálták helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók, és nem is hiába:
A konyha után a szálloda padlásterében, az elszívó kivezetésénél is felfedeztek, majd megszüntettek egy izzást.
A tetőt is meg kellett bontaniuk a munkához, amivel este 8 után végeztek.
Témák
tűzeset
2018.08.08 20:48

Kövér továbbküldte Ádernek a túlóratörvényt

Publikálás dátuma
2018.12.17 14:19

Fotó: / Vajda József
A köztársasági elnöknek öt napja lesz az aláírásra – előfordulhat, hogy erre közvetlenül a karácsony előtti napokban kerül majd sor.
A parlament honlapja szerint hétfő kora délután még mindig a házelnök aláírására várt a „rabszolgatörvény” néven híressé vált törvénymódosítás, és csak kevéssel egy óra után változott a státusza arra, hogy a köztársasági elnök aláírására vár – vette észre a 444.hu. A vonatkozó törvények szerint az Országgyűlés elnökének öt napja van aláírni egy elfogadott törvényt, utána küldheti tovább a köztársasági elnöknek aláírásra. Ez az öt nap hétfőn járt le, Kövér pedig ma küldte tovább a törvényt a Sándor-palotába, ahol Áder János aláírása kell majd ahhoz, hogy utána a Magyar Közlönyben kihirdethessék a törvényt. Ádernek is öt napja lesz, amit ha maximálisan kihasznál, akkor előfordulhat, hogy közvetlenül a karácsony előtti napokban kerül rá a köztársaság elnök aláírása a törvényre. Vasárnap este, a tüntetéssorozat negyedik napján ismét ezrek tiltakoztak az MTVA épülete előtt a kormányzati döntések – elsősorban a túlórák önkényes emelése és a különbíróságok elfogadása – miatt. Az ellenzéki képviselők éjjel jutottak be a székházba, ahol farkasszemet néztek a biztonsági őrökkel,  de továbbra sem tudták beolvastatni ötpontos követeléslistájukat – erről itt írtunk bővebben.
2018.12.17 14:19
Frissítve: 2018.12.17 14:20

Határt torlaszolnak el a rabszolgatörvény ellen protestálók

Publikálás dátuma
2018.12.17 14:01

Fotó: /
A szakszervezetek és az MSZP torlaszolja el a borsodi átkelőt.
Szakszervezeti vezetők, civilek és ellenzéki pártok képviselői a szlovák-magyar határon fekvő Bánréve határátkelőjének lezárására készülnek 14 órás kezdettel. Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke elmondta lapunknak, hogy a rabszolgatörvény és a munka világát hátrányosan érintő más törvények kormánypárti megszavazása ellen tiltakoznak, amikor a polgári engedetlenség kifejezésére autóikkal hamarosan eltorlaszolják a Magyarországról kivezető sávot a borsodi határátkelőnél. A Szlovákiából érkezők szabadon közlekedhetnek majd az akció ideje alatt.
2018.12.17 14:01