Története legpusztítóbb tűzvészével küzd Kalifornia - galéria

Közel akkora területen pusztít a Mendocino Complex elnevezésű tűz az Egyesült Államokban, Kaliforniában, mint Los Angeles.

Szerző

Megosztás
2018.08.09 12:14
Továbbra sem sikerült megállítani a lángok terjedését – közölte a kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi hivatalAFP/ NOAH BERGER
A tűzoltóknak eddig 30 százalékban sikerült lehatárolniuk a tüzetAFP/ NOAH BERGER
Kalifornia északi részén a 43 Celsius fokot is elérheti a hőmérséklet a következő napokbanAFP/ JOSH EDELSON
A kétfészkű tűz pusztítása már most felülmúlta a Thomasét, amely mintegy 114 ezer hektárt égetett fel Santa Barbara és Ventura mAFP/ NOAH BERGER
Forgószelek Lake Elsinore felettAFP/ DAVID MCNEW
A lángok eddig több, mint 100 otthont emésztettek el, ezreket késztettek menekülésreAFP/ MARK RALSTON
14 ezer tűzoltó, a hadsereg egységei, és helyben lakó önkéntesek harcolnak a tizennyolc helyen előtört lángok ellenAFP/ MARK RALSTON
Trump elnök a megye vízgazdálkodását kritizálta, de a tűzoltóparancsnok szerint van elég oltóanyagAFP/ DAVID MCNEW
Jay Michael és Gretchen Fritsch a környéken él, idén harmadszor evakuálják őket, amióta itt laknak már nyolcadszorAFP/ JOSH EDELSON
Brown kormányzó az „új normálisnak” nevezte globális felmelegedés miatt egyre gyakoribb tűzeseteketAFP/ MARK RALSTON
A kaliforniai tüzek a világűrből is látszanak. A képet Alexander Gerst, az ESA űrhajósa készítetteAFP/ESA/

Véletlenül fejbe lőtte magát az iráni Forradalmi Gárda egyik tábornoka

Publikálás dátuma
2018.12.16 21:29

Fotó: AFP/ ATTA KENARE
A veterán, aki egy katonai bázis parancsnoka is volt, gondatlanul tisztogatta fegyverét az iráni állami hírügynökség szerint.
Csak a fegyverét tisztította éppen Qodratollah Mansouri, az iráni Forradalmi Gárda tábornoka, az Irán és Irak közti, 80-as évekbeli háború veteránja, amikor az a fegyver elsült, és véletlenül eltalálta Mansurit. A tábornokot a fején érte a golyó, és belehalt sérülésébe - legalábbis ezt írja az IRNA iráni állami hírügynökség a Reuters szerint.
Mansuri egy észak-iráni katonai bázis vezetője volt.
2018.12.16 21:29

Ha karácsonyig nem támadnak az oroszok, nem marad az ukrán hadiállapot sem

Publikálás dátuma
2018.12.16 18:21

Fotó: AFP/
Porosenko szerint nem zavarhatja meg a közelgő választásokat a hadiállapot. Ám az orosz katonák alig tíz százalékát vonta vissza Ukrajna határaitól Putyin.
Nem hosszabbítják meg az Ukrajna tíz megyéjében bevezetett hadiállapotot - a rendkívüli állapot egy formáját - december 26-i lejárta után, ha nem történik nagy szabású támadás Ukrajna ellen Oroszország részéről - biztosított újfent Petro Porosenko ukrán elnök vasárnapi kijevi sajtótájékoztatóján.
Az államfő leszögezte: azon az elvi állásponton van, hogy nem zavarhatja meg a jövő márciusban sorra kerülő elnökválasztás kampányát a hadiállapot. Mint fogalmazott:
"amennyiben nem támadnak az orosz csapatok, megkezdődhet a készülődés a választásokra az ország egészében".
Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy sajnálatos módon Oroszország a hadiállapot bevezetése óta az ukrán határ közvetlen közelében a területén állomásoztatott csapatoknak mindössze csak a tíz százalékát vonta hátrébb, a java része továbbra is ott tartózkodik.
2018.12.16 18:21