Durva bírságot kaphat, ha homokot próbál hazahozni Szardíniáról

Publikálás dátuma
2018.08.09 12:01
A turisták apránként elhordják Szardínia homokját
Fotó: AFP/ Roberto Moiola
Rendszeresen ellenőrzik a poggyászokat, a „homoklopók” akár 3000 eurót is fizethetnek.
Több mint ezer euróra bírságoltak egy brit turistát, amiért szuvenírként gyűjtött a tengerparti homokból Szardínián – írja a Telegraph. A 40 éves, olasz származású brit látogatónál egy műanyag flakont találtak, melyben az Olbia településén található strandról származó homok volt.
Szardíniai politikusok és környezetvédők már több ízben felhívták a figyelmet arra, hogy néhány látogató már üvegekkel és táskákkal indul a partra, hogy gyűjtsön a homokból. A hatóságok szerint az ártalmatlannak tűnő jelenség komoly veszélyt jelent a part menti övezetek környezetére. Tavaly körülbelül öt tonna homokot találtak a turistáknál. A látogatók poggyászait rendszeresen ellenőrzik, a „homoklopásért” 500 eurótól 3000 euróig terjedő bírság járhat.
2018.08.09 12:01

Földrengés rázta meg Olaszországot

Publikálás dátuma
2018.08.16 21:56
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint 5,3-as erősségű földrengés rázta meg 12 kilométeres mélységben az Adriai-tenger olaszországi partszakaszát, a Puglia tartománybeli Foggiától 72 kilométerre északnyugatra - írja a hirado.hu.
A rengés epicentruma a szomszédos Molisében volt, Abruzzo, Puglia és Campania tartományban (Nápoly környékén) is érzékelni lehetett. Egyes településeken az emberek megijedtek, és félelmükben az utcára rohantak, de senkinek sem esett baja. A nápolyi tűzoltókhoz számos telefonhívás érkezett, amelyekben elsődlegesen információk felől érdeklődtek.
2018.08.16 21:56

Anarchisták robbanthattak az egyik olasz kormánypárt irodájánál

Publikálás dátuma
2018.08.16 21:07
A kép illusztráció.
Fotó: Shutterstock/
A Liga Villorba-i irodájánál csütörtökre virradóra egy robbanószerkezet lépett működésbe.
A szélsőjobboldali olasz kormánykoalíció egyik tagjának, a Ligának a Treviso város melletti településen lévő, Villorba-i irodájánál csütörtökre virradóra egy robbanószerkezet lépett működésbe - írja az ansa.it. A detonáció - melynek tényét a rendőrség is megerősítette - nem okozott kárt semmiben és senkiben. A hatóságok a környéken egy második bombát is találtak, melyet hatástalanítottak.
A robbantást a jelek szerint egy "Haris Hatzimihelakis / Internazionale" nevű anarchista szervezet vállalta magára. Augusztus 12-én az ő aláírásukkal jelent meg egy, az állami erőszak elleni fellépésről, és a treviso-i liga elleni támadásról szóló dokumentum az interneten - írja az agenpress.it.
2018.08.16 21:07