Meghalt a nő, akit villám sújtott Gyenesdiáson

Publikálás dátuma
2018.08.10 10:06

Fotó: Shutterstock/
A szombathelyi kórházban meghalt az a nő, akit férjével és lányával együtt múlt pénteken villám sújtott a gyenesdiási strandon - közölte a Vas Népe online kiadása pénteken.
A lap információja szerint egy celldömölki családot ért közvetlenül villámcsapás. Két sérültet a helyszínen újra kellett éleszteni, az anyát, aki a legsúlyosabb állapotban volt, mentőhelikopterrel a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba vitték, de a napokban belehalt sérüléseibe. Az eset múlt pénteken történt Gyenesdiáson, ahol a hirtelen kitörő viharban egy fa alatt álló emberekbe csapott a villám. A három, közvetlenül villámsújtotta emberen kívül egy negyedik sérült is kórházba került, a fiatal német nő elesett és emiatt szenvedett könnyebb sérüléseket, másnap azonban elhagyhatta a Keszthelyi Kórházat. Ugyancsak még a múlt hét végén hazatérhetett a celldömölki család lánya, aki a villámcsapástól könnyebb sérüléseket szenvedett. Édesapját - akit a helyszínen újra kellett éleszteni - Keszthelyről Zalaegerszegre, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kardiológiai osztályára szállították a hét végén, de az MTI értesülése szerint azóta ő is hazamehetett.
Szerző
2018.08.10 10:06

Felrobbant egy váci lakás

Publikálás dátuma
2018.10.18 14:56
illusztráció.
Fotó: Shutterstock/
Egy egész társasházat ki kellett üríteni. Egy ember kórházba került.
Tűz és egy kisebb robbanás miatt riasztották a tűzoltókat Vácra, a Radnóti Miklós útra csütörtök kora délután - tájékoztat a katasztrófavédelem. Az eset egy társasház első emeleti lakásában történt.
Egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.
Az egységek eloltották a lángokat, majd megkezdték az épület átvizsgálását és átszellőztetését. A beavatkozás idejére a társasház lakóit biztonságos helyre kísérték az épületből.
2018.10.18 14:56

Vonat gázolt halálra egy férfit Borsodban

Publikálás dátuma
2018.10.18 13:51
Illusztráció
Fotó: Népszava/
A helyszínen meghalt a hatvan év körüli áldozat. Késésekre lehet számítani a Miskolc–Bánréve–Ózd vonalon.
Elgázolt egy gyalogost egy vasúti szerelvény csütörtök késő délelőtt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajószentpéteren - írja a katasztrófavédelem. Az MTI úgy tudja:
egy hatvan év körüli férfi vesztette életét, aki egy félsorompós, működő átjáróban lépett a szerelvény elé.
A hatósági helyszínelés idejére a két állomás között az egyik vágányt lezárták, a másik vágányon lassabban közlekednek a vonatok, tájékoztat a MÁV. A Miskolc–Bánréve–Ózd vonalon egyes járatok várhatóan 5-10 perces késéssel közlekednek.
2018.10.18 13:51