A 70 centis Tiszába ugrott fejest egy fiatal

Publikálás dátuma
2018.08.12. 09:40
A kép illusztráció
Fotó: Népszava
Egy hajótulajdonos segített a mentőknek mihamarabb a fiúhoz jutni.
Mozgó csónakból fejest ugrott a 70 centiméteres Tiszába egy 19 éves fiatal Szolnoknál – írja a police.hu. A nyolcfős társaság szombat délután a Tisza folyón haladt egy motorcsónakkal. Az egyik utas, egy fiatal fiú hirtelen levetette pólóját és a mozgó csónakból fejest ugrott a Tiszába, a part közelében. A többiek észlelték, hogy arccal a vízben fekszik, kihúzták a szárazföldre és segítséget hívtak. A mentőszolgálat munkatársainak egy hajótulajdonos nyújtott segítséget, hogy mihamarabb a sérülthöz jussanak: közeli kikötőben felvette őket hajójába és a fiatalhoz szállította őket. Időközben a Szolnoki Vízirendészeti Rendőrőrs parancsnoka is a helyszínre érkezett a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársával, és segített a sérültet a hajóba emelni. A fiút a partra szállították, ahol a szolnoki Körzeti Megbízotti Alosztály vezetője is közreműködött a sérült fiú mentőgépkocsiba való beemelésében.  
Szerző
Témák
Tisza Szolnok

Halottat találtak a tűzoltók egy házban Soroksáron

Publikálás dátuma
2018.08.12. 08:52
Illusztráció
Fotó: Népszava
Egy ötven év körüli férfi vesztette életét. A tűz keletkezésének körülményeit vizsgálják.
Teljesen kiégett egy családi ház egyik helyisége a főváros XXIII. kerületében, az Elvira utcában – írta honlapján a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az oltást nehezítette, hogy az épületben nagy mennyiségben halmoztak fel szemetet. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel közölte: az előszobából, konyhából és lakószobából álló, 30 négyzetméteres, könnyűszerkezetes épület mindhárom helyiségében égtek a bútorok és berendezési tárgyak. A tűzoltók a konyhában az üszkös berendezési tárgyak között egy ötven év körüli férfit találtak, akin már nem lehetett segíteni, a helyszínen életét vesztette. A tűz keletkezésének körülményeit vizsgálják.
Szerző
Témák
Budapest tűz
Frissítve: 2018.08.12. 10:48

Megtalálták a Balatonban eltűnt 15 éves fiú holttestét

Publikálás dátuma
2018.08.12. 08:19

Fotó: Police.hu
A ságvári fiatal egy vízibicikli csúszdájáról csúszott a vízbe, majd elmerült a Club Aliga előtti vízterületen.
Megtalálták a vízimentők annak a 15 éves fiúnak a holttestét, aki szombaton eltűnt a Balatonban Balatonvilágosnál – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel szombat este. Orbán Zoltán elmondta, hogy a vízimentők szonár segítségével találták meg a fiú holttestét a Club Aliga előtti vízterületen. Mivel idegenkezűség gyanúja nem merült fel, az eset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják – tette hozzá a szóvivő. Szombat este mi is beszámoltunk arról, hogy a ságvári fiú egy vízibicikli csúszdájáról csúszott a vízbe, majd elmerült a Club Aliga előtti vízterületen. A szintén a vízibiciklin tartózkodó nővére kiúszott a partra és ő hívott segítséget. A lány elmondása szerint testvére tudott úszni. A fiút négy rendőrhajóval és a vízimentők két hajójával keresték, valamint helikopter is segítette a kutatást. 
Szerző