Magángéppel utazott Orbán a Vidi meccsére

Publikálás dátuma
2018.08.15. 15:31

Fotó: Népszava
Orbán megint elkölthette a teljes bevallott vagyonát - magángéppel ment megnézni a Vidi BL meccsét. Persze az is lehet, hogy értékes szívességet fogadott el egy vagyonos ismeretlentől.
Orbán Viktor megjelent a Videoton (ma már MOL Vidi) Ludogorets elleni BL-meccsén - szúrta ki a K-Monitor bolgár lapokban. A látogatásról elég sok minden kitudódott: a miniszterelnök magánrepülővel Várnába érkezett, ahol találkozott egy megyei vezetővel és Ivan Portnih várnai polgármesterrel. A Ludogorets oldalán képgaléria és angol nyelvű hír szól arról: a miniszterelnök ajándékokat kap a klub vezetőitől, majd a hivatalos VIP páholyban megtekinti a meccset Kiril Domuszcsiev, Georgi Domuszcsiev és a MOL Vidi tulajdonosa (Garancsi István) társaságában.
Nem ez az első eset, hogy Orbán magángéppel utazott, mint ahogy az is tény, hogy a NER előkelőségei igen gyakran igénybe veszik egymás magángépeit. A Flightradar alapján arra jutott a K-Monitor, hogy Orbán most egy bécsi Cessna c750-essel repülhetett. Ha ez igaz, akkor a gép nem azonos sem a gyakran haszált OTP-s Csányi féle géppel, sem Mészáros Lőrinc Bombardier-luxusgépével - egyelőre nem tudni, kié ez a repülő.
A kérdésre, hogy a kormányfő kitől fogadhatta el ezt az ajándékot, a miniszterelnök sajtóosztálya mindössze annyit válaszolt: “Orbán Viktor miniszterelnök magánutazáson tartózkodott a jelzett napon [2018.07.25.] Bulgáriában; az utazása során közpénz felhasználására nem került sor”.
Szerző

Napsütéses, meleg időt hoz a csütörtök

Publikálás dátuma
2018.08.15. 15:03

Fotó: Marcel Kusch / AFP
Néhol zivatar és erős szél is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.
A feloszló hidegfront mögött egyre szárazabb levegő áramlik hazánk fölé, emiatt csütörtökön alapvetően gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. A maximum-hőmérséklet ismét az ilyenkor szokásos 28 fok körül, vagy afelett alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből. Helyenként kialakulhat zápor, elsősorban a keleti határvidéken egy-egy zivatar is lehet. Az északkeleti szelet több helyen kísérhetik élénk, néhol erős lökések, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 20 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között lehet. 
Pénteken is gomolyfelhős, napos idő várható, csak néhol fordulhat elő zápor, zivatar. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, csupán zivatar környezetében fordulhat elő átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul majd.
Szombaton kevés gomolyfelhő és sok napsütés várható, elsősorban a déli határvidéken alakulhat ki néhol zápor, zivatar, melynek környezetében átmeneti szélerősödés lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 33 fok között lehet. Békés és Csongrád megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt, itt a napi középhőmérséklet 25 fok felett valószínű. 
Forrás: OMSZ
Vasárnap is napsütéses időre számíthatunk, néhol zápor, zivatar előfordulhat. Az északi szél időnként megélénkül, csak zivatar környezetében lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között valószínű. 
Szerző

Eltemették Szepesi Györgyöt

Publikálás dátuma
2018.08.15. 14:52

Fotó: Szalmás Péter / Néposzava
A Farkasréti temetőben szerdán utolsó útjára kísérték a július 25-én, 96 éves korában elhunyt legendás sportriportert. A Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Berzi Sándor alelnök, a kollégák közül Novotny Zoltán és Hegyi Iván búcsúztatta.
Berzi Sándor arról beszélt, hogy mindig kitüntető volt számára Szepesi György társaságát élvezni, akinek szakmai életútja igen sokrétű volt, intelligenciája és felkészültsége pedig irigylésre méltó. „Hangja, egyéni stílusa elvarázsolta hallgatóit. Munkabírása, alázata példaként emelte őt a fiatal pályatársak elé” – mondta. 
Hegyi Iván az 1960-as tokiói olimpia gyerekként átélt közvetítéseire emlékezett, amikor Szepesi hangja és közvetítései a recsegő rádióadáson keresztül, 9000 kilométeren át is hatottak. „A hangja volt a védjegye, a mikrofon művésze volt” – fogalmazott Hegyi Iván. Novotny Zoltán az elhunyt mottóját idézte: „ha bármit teszünk, tegyük szenvedéllyel, vagy sehogy”. „Saját példamondatának családja mellett a sportot és rádiót illetően is mindig megfelelt" - mondta a Magyar Sportújságírók Szövetségének tiszteletbeli elnöke. 
Szerző
Témák
Szepesi György
Frissítve: 2018.08.15. 16:43