Le kell bontani a kétfarkúak buszmegállóját Felcsúton

Publikálás dátuma
2018.08.19. 21:10

Bejelentés érkezett – indokolt a Magyar Közút, amely rájött, hogy tőle nem kértek engedélyt a hiánypótló kampánybuszmegállóhoz.
Három napon belül el kell bontania a Magyar Kétfarkú Kutyapártnak (MKKP) azt a buszmegállót, amelyet Felcsúton, a Fő utcán építettek az időközi polgármester-választás kampányában. Illetve buszmegálló korábban is volt, csak semmi nem védte a buszra várókat az időjárástól  ezt orvosolta Mészáros László polgármesterjelölt és csapata egy fából készült bódéval.  A Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek azonban sem humorérzéke nincs, sem a felcsútiakra nem gondol. Egy, Kovács Gergő pártelnöknek címzett levélben azt írják: bejelentés érkezett hozzájuk az építményről, ők pedig megállapították, hogy tőlük annak elhelyezésére nem kértek, így nem is kaphattak engedélyt. Valahonnan azt is tudják, hogy az MKKP „helyezte el” az építményt a söröző előtt, ezért fordultak hozzájuk a felszólítással.  A kutyapárt azt közölte a Facebook-oldalán: „Először azért még megkérdezzük a felcsútiakat, hogy kell-e nekik. Aztán ha nem, akkor lehet pályázni: Melyik városnak kell buszmegálló?”
Szerző
Témák
Felcsút MKKP

Ezzel a hat számmal sok pénzt lehet nyerni

Publikálás dátuma
2018.08.19. 17:46
Shutterstock fotó
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 15, 16, 17, 18, 27, 43. Hattalálatos szelvény nem volt; öttalálatos szelvény 14 darab, nyereményük egyenként 966 630 forint; négytalálatos szelvény 1 152 darab, nyereményük egyenként 11 745 forint; háromtalálatos szelvény 26 683 darab, nyereményük egyenként 1 970 forint. 
Szerző
Témák
hatos lottó

Nick Thorpe: A Fidesz nem tud megállni, még több hatalmat akar

Publikálás dátuma
2018.08.19. 17:42

Fotó: Németh András Péter
Már 35 éve tudósít Budapestről, és úgy érzi, visszatértek a régi idők: olyan gondolkodás érvényesül, ami inkább a Rákosi-időkre volt jellemző.
„Úgy tűnik, mintha a politikai elit újra úgy vélné, az újságíró feladata a hatalom kiszolgálása. Mindig nehéz volt Magyarországon középen állni, most ismét a 'vagy velünk, vagy ellenünk' gondolkodás érvényesül, ami inkább a Rákosi-időkre volt jellemző” – mondta a HVG-nek adott portréinterjúban a BBC 35 éve Magyarországon élő tudósítója, Nick Thorpe. „Paranoia uralkodik, úgy érzem, amikor a Fidesz van hatalmon, egy pillanatra sem áll meg, hogy élvezze, amit elért: folyamatosan úgy viselkedik, mintha ellenzékben lenne, még több hatalmat és befolyást akar” – fogalmazott az író-újságíró.
„Aggasztó, hogy olyan országban élek, ahol úgy lehetett megnyerni a választást a menekültellenességgel, hogy közben senki sem akar ide jönni: a migránsok nem állnak sorba a kapuknál” – mondta Thorpe, aki ennek ellenére is nagyon szereti az országot és a magyarokat. szerint egy „nagyon cinikus politikai játék zajlik Magyarországon, aminek az egyetlen célja a választások megnyerése”.   „A Fidesz kinyitotta Pandora szelencéjét, nem tudom, mi lesz a vége. Aggódom a magyarországi belső békéért, hiszen végül is mindannyian valamennyire idegenek vagyunk a többiek számára” – fogalmazott a tudósító, aki szerint senki nem lesz boldogabbak, ha fenyegetésként tekint más emberekre. Azt mondta: szeretne Magyarországon maradni, de „nagyon nehéz olyan országban élni, ahol növekvőben van az idegengyűlölet”.
Szerző
Témák
Nick Thorpe