Házakat is fenyegetett a kunmadarasi bozóttűz

Publikálás dátuma
2018.08.23. 14:20
A kép illusztráció
Fotó: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP
Három hektáron égett az aljnövényzet.
Mintegy három hektáron gyulladt be az aljnövényzet csütörtökön Kunmadarason, a Bibó István utcánál - írja a katasztrófavédelem.
A tűz a közelben álló házakat is veszélyeztette. A biztonság kedvéért a helyszínre érkező karcagi hivatásos és a kunhegyesi önkormányzati tűzoltók az épületekből biztonságos helyre vitték a gázpalackokat.
A lángokat kora délutánra végül négy vízsugárral és kéziszerszámokkal sikerült megfékezni. A tűzoltók jelenleg az utómunkálatokat végzik. Az eset során személyi sérülés nem történt.
Szerző

Felborult egy autó az M7-esen, torlódásra kell számítani

Publikálás dátuma
2018.08.23. 11:45

Fotó: police.hu
A balesetben hárman is megsérültek.
Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt csütörtökön 10 óra körül az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényében, Szabadbattyán térségében, a Balaton felé vezető oldalon - írja honlapján a rendőrség. A rendelkezésre álló adatok alapján – eddig tisztázatlan körülmények között – felborult egy gépkocsi és három ember megsérült.
A helyszínelés idejére forgalomkorlátozás volt érvényben, melyet fél 12-re feloldottak. Ennek ellenére is komoly torlódásra lehet számítani az Útinform alapján.
Szerző
Témák
baleset M7-es

Lakóházak égtek az éjjel, 55 embert kellett kimenekíteni

Publikálás dátuma
2018.08.23. 07:29
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Először csak egy családi ház gyulladt ki, majd terjedni kezdett a tűz Abasáron.
Kigyulladt egy családi házzal egybeépített melléképület csütörtökre virradó éjjel a Heves megyei Abasár Zöldfa útján - írja a katasztrófavédelem.
A lángok rövid időn belül két másik lakóépületre is átterjedtek.

A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a hatvani és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók, a füzesabonyi és a hevesi katasztrófavédelmi őrsök hivatásos tűzoltói, valamint az abasári önkéntes tűzoltók, akik több oldalról, négy vízsugárral oltották el a lángokat, majd hozzáláttak az épületek átvizsgálásához.
A tűzoltás idejére a környéken lévő házakból összesen ötvenöt embert menekítettek ki.

A lángok eloltása után, melyről reggel hétkor adott hírt a katasztrófavédelem, ők visszatérhettek otthonukba. Az eset során senki nem sérült meg.
Szerző
Témák
tűzeset