Lezárják szeptember végéig az M0-ás szigetszentmiklósi csomópontját

Publikálás dátuma
2018.08.23. 14:45
Illusztráció
Fotó: Thinkstock
Körforgalom építése miatt vasárnaptól szeptember végéig le lesz zárva az M0-ás autóút szigetszentmiklósi csomópontja, helyette a halásztelekit használhatják a közlekedők - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-t.
A közleményben azt írták, a kihajtó ág lezárása miatt a gyorsforgalmi úton Dunaharaszti felől érkezők nem tudnak kihajtani Csepel, illetve Szigetszentmiklós felé.
A felhajtó ág lezárása miatt pedig Csepel, illetve Szigetszentmiklós felől nem lehet felhajtani az M0-ásra Győr és a Balaton irányába.

A csepeli pihenőhely szolgáltatásai az M0-s autóút felől a hathetes lezárás alatt is elérhetők lesznek. A lezárt helyett a Halászteleknél lévő csomópontot használhatják a közlekedők, ott viszont 
Szigetszentmiklós és Halásztelek között torlódásokra kell számítani az autóút és hídjainak rekonstrukciós munkái miatt

- tudatták. A közlemény szerint a körforgalommal biztonságosabbá válik a közlekedés, és csökkennek majd a torlódások is. A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről az Útinformnál.
Szerző

Tízből egy taxis trükközött a Sziget alatt

Publikálás dátuma
2018.08.23. 14:10
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Minden tizedik taxis megbukott a Sziget alatt tartott ellenőrzésen, sokuknak engedélye sem volt.
A Sziget fesztivál időtartama alatt, annak szervezőivel együttműködve az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közúti ellenőrei a rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) munkatársaival közösen végeztek kiemelt személytaxi-ellenőrzést - írja közleményében az ITM.
Az ellenőrzéssel a budapesti fesztivál résztvevőin nyerészkedő szabályszegő taxisokat akarták kiszűrni. A célért éjszakánként három vegyes egység dolgozott a rendezvény területének környékén és a belvárosban. Napközben egy újabb ellenőr-csapat pedig a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérnél dolgozott.
A fesztivál ideje alatt ellenőrzés alá vont összesen 110 személytaxi közül 13 esetében tártak fel a szolgáltatással kapcsolatos jogsértést.

A legtöbb, összesen hét hiányosság a taxivezetői igazolvány hiányából vagy érvénytelenségéből adódott. Az ellenőrök öt esetben a személytaxi-engedély érvénytelenségét, egy alkalommal a taxiengedély helyszíni hiányát állapították meg.
A szabálysértőkre összesen több mint 4,4 millió forint bírságot szabhatnak ki.
Szerző

Több órán keresztül elérhetetlen lesz a CIB Bank

Publikálás dátuma
2018.08.23. 14:10
Illusztráció
Fotó: Népszava
A rendszer ma éjszaka, 11 óra és hajnali 2 óra között áll le.
Csütörtök éjszaka 23 óra és hajnali 2 óra között rendszerkarbantartás miatt nem lesz elérhető a CIB Internet Bank, a CIB Bank Mobilalkalmazás, a CIB Bank Online és az eBroker – közölte a CIB Bank a Facebook-oldalán. Ebben az időszakban a CIB24 telefonos ügyfélszolgálatot is korlátozott funkcionalitással lehet majd igénybe venni.
Szerző
Témák
CIB Bank