Eltűnt egy 13 éves lány Budapesten

Publikálás dátuma
2018.08.24. 14:50
Őt keresik az újpesti rendőrök
Fotó: police.hu
Az újpesti kiskamasz lányt öt napja nem látták, a rendőrök a lakosság segítségét is kérik megtalálásához.
Fényképes körözést adott ki az újpesti kapitányság Adámi Izabella eltűnése miatt: a 13 éves lány augusztus 19-én hagyta el újpesti lakhelyét, és azóta sem adott életjelet magáról, egyelőre a rendőrök is hiába keresik. Adámi Izabella körülbelül 158-160 centiméter magas, eltűnésekor viselt ruházata nem ismert. 
A BRFK újpesti kapitánysága kéri, hogy aki fénykép alapján felismeri a lányt, tud hollétéről vagy eltűnésének körülményeiről, az akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.​ 
Szerző

Halálos motorbaleset, lezárták a 33-as főutat

Publikálás dátuma
2018.08.24. 13:55
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Két autóval is ütközött egy motoros Besenyőtelek mellett, nem élte túl a karambolt.
  Balesetben meghalt egy motoros a 33-as főúton Besenyőtelek és Poroszló között, az utat lezárták – jelentette be péntek délután a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrségi tájékoztatás szerint a főút 14-es kilométerénél, eddig tisztázatlan okból történt baleset során a motoros két személyautóval ütközött, majd életét vesztette.
Az utat a helyszínelés idejére lezárták. A Besenyőtelek felől érkezők Mezőtárkány felé, míg a Poroszló felől közlekedők Borsodivánka felé kerülhetnek, írja az MTI.
Szerző

Részeg gázolás: tizenhét métert repült a babakocsi

Publikálás dátuma
2018.08.24. 12:06
Helyszínelés nyomjelei a szentendrei gázolás után
Fotó: ugyeszseg.hu
Csodával határos módon élte túl az ütközést egy szentendrei kismama, akit gyerekével együtt sodort el egy ittasan vezető sofőr. A gázoló elmenekült, aztán bámészkodóként tért vissza a a baleset helyszínére.
Vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki ittasan úgy gázolt el egy babakocsit toló nőt Szentendrén, hogy az anya és a babakocsi több mint tíz métert repült a levegőben. A vádlott 2016 októberében a késő délutáni órákban részegen vezetett Szentendre utcáin. Vérének etil-alkohol koncentrációja a bűncselekményi mennyiséghatár négyszerese volt. A sértett ekkor éppen a Kálvária út szélén tolta a babakocsit, amelyben egy csecsemő aludt. Az anya rikító rózsaszín dzsekit viselt, a babakocsi színkombinácója feltűnő, narancssárga-szürke volt – emlékeztet vádiratában az ügyészség.
A sofőr a Kálvária úthoz érve ki akart kerülni egy autót, azonban ittassága miatt nem vette észre a babakocsit toló nőt: nekihajtott anyának és gyermekérnek. Az ütközés következtében a nő a motorháztetőre vetődött, a szélvédőnek csapódott, majd az elütés helyétől mintegy 18 méterre az úttestre zuhant. A babakocsi, benne a két hónapos csecsemővel a motorháztető szélének csapódott, és az elütés helyétől mintegy 17 méterre a füves területre repült. A babakocsi a kerekeire esett, megingott és eldőlt.
A férfi megállás nélkül elhajtott. Távolabb megállt, majd gyalog visszatért a baleset helyszínére, ahol elvegyült a helyszíni szemle eseményeit figyelő járókelők között. A  személyleírások alapján azonban a rendőrök felismerték a vádlottat a bámészkodók között, elfogták és őrizetbe vették. A baleset folytán az anya nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett el. A csecsemőnek nem esett baja.
A sofőr ellen súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt emeltek vádat. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a férfi ügyében, akinek bűnösségéről a Szentendrei Járásbíróság fog dönteni.
Szerző