köznevelés;Putnoki Zsolt;

2018-08-28 16:10:49

Nevelőtanár lett a fideszes volt iskolaigazgató, aki ellen gyerekbántalmazási ügyben nyomoznak

Rendszeresen verhette iskolája roma tanulóit és állítólag elüldözte a tanári kar felét Putnoki Zsolt - aki a Fidesz polgármestere is volt -, mégis pedagógus maradhat.

Újabban a Budapesti Egyesített Központi Kollégium nevelőtanára lett a gyermekbántalmazási ügybe keveredett Putnoki Zsolt, aki bő egy hónapja távozott a Budapest XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola igazgatói posztjáról - tudta meg a 24.hu.

"Ne bántson, igazgató úr!"

Putnoki Zsoltról, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenéz korábbi fideszes polgármesteréről áprilisban azt állította több, a port nyilatkozó szülő és tanár, hogy több gyereket megütött, illetve hogy a bántalmazásokat minden esetben roma gyerekek szenvedték el. A legutóbbi hasonló eset áprilisban történt, akkor Putnoki a beszámolók szerint felelősségre vont egy roma gyereket, és több tanár, illetve a gyerek elmondása szerint bántalmazta a 13 éves fiút. Az egyik pedagógus állítása szerint azt is hallotta, ahogy a gyerek a fent idézett mondatot kiabálja.

Az intézményvezető szerint először a gyerek ütött, ezért ő rendőri intézkedést is kért, és a tanuló ellen feljelentést tett. Mindkettejük ellen eljárás indult, ám

Az Emmi oktatási államtitkársága tavaly úgy nevezte ki Putnokit a 444.hu értesülései szerint, hogy a férfi leadott szakmai programját a tantestület 87 százaléka nem támogatta, az alkalmazottak 89 százaléka ellenezte, a szülői munkaközösség sem kért belőle, és a XIII. kerületi önkormányzat képviselő-testülete is alkalmatlannak tartotta.