A Telekomnál láthatóak lesznek Messiék meccsei

Publikálás dátuma
2018.09.03. 16:15

Fotó: Joan Valls / NurPhoto
A TV2 csoport megállapodott a céggel, bekerül a kínálatba a Spíler 2, ahol a spanyol bajnoki meccseket közvetítik. Így közel egymillió háztartásban lesz elérhető.
Úgy tűnik, a Nemzetek Ligája miatti bajnoki szünetet követően – a következő hétvégén válogatott mérkőzések lesznek – már közel egymillió háztartásban lesz elérhető a Spíler 2 sportcsatorna, amely ettől a szezontól a spanyol labdarúgó-bajnokság és a Bajnokok Ligája mérkőzéseit is közvetíti. 
Világgazdaság úgy tudja, hogy gyakorlatilag megállapodott egymással a csatorna és a második legnagyobb országos lefedettségű szolgáltató, a Telekom egymással arról, hogy a Spíler 2 bekerül a csomagba. Az anyagiakban nincs vita a két fél között, ezért elképzelhető, hogy már ezen a héten láthatják a nézők a TV2 Csoport érdekeltségébe tartozó televízióadó műsorait.
Lapunk írt arról, hogy a spanyol bajnokik és a Bajnokok Ligája olyan csatornára kerültek, mely az országban jelenleg az ország lakosságának csupán egy százaléka számára elérhető. Pillanatnyilag egyetlen szolgáltató, a Tarr Kft. kínálatában érhető el a Spíler 2, amit jelenleg a Dombóváron, Szekszárdon és a városok vonzáskörzetében élők tudnak nézni. 
A Spíler 1 elérhető a UPC kínálatában is, itt láthatók többek között az angol élvonalbeli találkozók. A műsorstruktúra nem indokolta volna új sportcsatorna indítását, az angol és spanyol bajnokik - kiegészülve a Moto GP-vel és az észak-amerikai jégkorongbajnoksággal, az NHL-lel - egy adón is elférhettek volna, a Spíler 2 azonban újabb milliárdos bevételt hoz a tulajdonosnak az előfizetésekből. De csak akkor, ha országosan elérhető. 
Eddig azért nem volt az, mert a TV2 Csoport a piaci árnál és a szokásosnál magasabb árat kért a szolgáltatóktól. Ez a helyzet a jelek szerint pozitív irányba változott, így a spanyol futball híveinek nem internetes élő közvetítéseket kell nézniük, hanem ismét a kedvenc foteljükből, a tévéjükön nézhetik a mérkőzéseket. 
Ha a műsorújságokba is bekerül a Spíler 1 és Spíler 2 programja, akkor lesz igazán felhőtlen a sportrajongók boldogsága. 
Szerző
Témák
labdarúgás

Eltemették Fábián Lászlót

Publikálás dátuma
2018.09.03. 15:50

Fotó: Szalmás Péter / Népszava
15 évesen kezdett kajakozni a Bp. Dózsában, a magyar magyar kajak-kenu sport első olimpiai aranyát pedig csupán húsz évesen szerezte Urányi Jánossal 10000 méteren. Fábián összesen huszonhárom magyar bajnokságot nyert, a világ- és Európa-bajnokságokon tizenhat érmet - köztük 11 aranyat - szerzett különböző társakkal. Versenyzői pályafutása befejeztével edzőként tevékenykedett, előbb az UTE majd az MTK szakosztályában. Az óbudai temetőben kísérték utolsó útjára.
Szerző

Mediátort is bevetne a teniszszövetség, hogy visszaszerezze Babost és Fucsovicsot

Publikálás dátuma
2018.09.02. 22:04
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Magyar Tenisz Szövetség az Országos Mediációs Egyesület segítségét kérte annak érdekében, hogy rendezze vitáját a két legjobb hazai játékossal, Fucsovics Mártonnal és Babos Tímeával.
A szövetség - az MTI-hez eljuttatott vasárnapi közleménye szerint - a helyzet "gyors és pártatlan rendezésére törekszik", ezért fordult az egyesülethez.
Az MTSZ szerint a gondokat a közösségi médiában, illetve a sajtón keresztül történő "üzengetések" nem oldják meg, viszont a mediáció erre alkalmas lehet, mivel az szigorúan bizalmas, diszkrét és gyors, és egy pártatlan és független harmadik fél bevonásával elősegítheti a felek álláspontjának közeledését. A meghívást már megküldték a feleknek, és az eredményekről mielőbb tájékoztatnák a nyilvánosságot.
A vita múlt pénteken került nyilvánosságra, amikor Fucsovics közösségi oldalán írta: nem biztos a szereplése a válogatott szeptemberi Davis Kupa-találkozóján, mivel a szövetség nem biztosítja a szükséges feltételeket, és nem megfelelő a légkör a további sikeres szerepléshez. A világranglistán 41. teniszező jelezte, hogy próbált kiállni társaiért, egyeztetni a szövetséggel, ám nem járt sikerrel, az MTSZ választ sem adott kérdéseire. Hosszú bejegyzésében a Davis Kupa-kapitányt is bírálta, mint ahogy azt is, hogy három héttel a csehek elleni mérkőzés előtt meg sem keresték őt a mérkőzéssel kapcsolatban.
Az MTSZ egy hosszabb közleményben reagált, olyan adatokat hozott nyilvánosságra, mint például Sávolt Attila, Fucsovics edzőjének állítólagos fizetése. Fucsovics és a páros világranglistát vezető Babos, majd később maga Sávolt Attila is cáfolta ezeket, és bírálta a szövetséget. Az előzményekről itt írunk bővebben.
Szerző