Mediátor segítene békülni a teniszezőknek

Publikálás dátuma
2018.09.03. 21:30

Fotó: CHRISTOPHE SIMON / AFP
Konfliktushelyzetek kezelésére szakosodott mediátor cég segítségével igyekszik rendezni a vitás helyzetet a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) a jelenlegi legjobb magyar játékossal, a világranglistán 41. helyen álló Fucsovics Mártonnal. A teniszező augusztus 24-én saját Facebook-oldalán tette közzé közleményét, melyben többek között azt írta, hogy az MTSZ nem ismeri el megfelelő módon a munkáját, vitája van a Davis Kupa-csapat szövetségi kapitányával, Köves Gáborral is, ezért nem biztos, hogy vállalja a játékot szeptember 14-16. között a Csehország elleni DK-találkozón. Pedig az MTSZ előzetes egyeztetés nélkül az ő fényképével népszerűsíti a találkozót. 
Mivel Fucsovics nélkül vélhetően mérsékelt lenne az érdeklődés a Lurdy Ház parkolója mellett felállított ideiglenes pályán sorra kerülő mérkőzés iránt, az MTSZ mindent megtesz a békülésért és azért, hogy meggyőzze a játékost, mégis vállalja a játékot. Ennek érdekében fordult a szövetség mediátor céghez, többet azonban nem árult el a szervezet a hivatalos honlapján. 
Nem lesz könnyű dolga az MTSZ-nek, melynek munkatársai közül többen - a játékos állítása szerint - e-mailben sértegették Fucsovicsot, a kommunikációs vezető férje pedig a Facebookon olyan hozzászólást tett közzé, amelyért külön bocsánatkérést vár el a játékos és stábja.
Szerző

Rossi edzést tartott, Szalai inkább bele sem kezdett

Publikálás dátuma
2018.09.03. 21:26

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Megtartotta első edzését a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként Marco Rossi. Hétfőn Telkiben az is kiderült, hogy Dzsudzsák Balázs távollétében sem marad vezér nélkül a csapat.
Kollégák között már a hétvégi bajnoki mérkőzéseken is téma volt a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) meghívójában szereplő mezbemutató, melynek kapcsán többen egyből arra gondoltak, hogy valamilyen módon az egyébként évtizedek óta az egyik világszerte ismert német sportszergyártó termékeit viselő válogatott is 2rule-ba öltözik. Nos, erre a kérdése még azt megelőzően válasz érkezett, hogy Rossi, illetve két játékosa, Szalai Ádám és Fiola Attila belépett volna a nemzeti tizenegy sajtótájékoztatójának otthont adó helyiségbe, az ugyanis, hogy a „csere” nem (most) történik meg, az újságírók számára akkor vált nyilvánvalóvá, amikor a terembe lépve az eddigi partner sajtófala fogadta őket. 
A bemutatót megelőzően még hátra volt egy esemény, a nyáron kinevezett Rossi először állt ki a sajtó munkatársai elé. A Budapest Honvéddal 2017-ben bajnoki címet nyerő olasz nem ismeretlen közegbe csöppent, oldott hangulatban kezdett, magyarul köszöntötte az érdeklődőket, majd elmondta: a csapat legfőbb ellenfele jelenleg az idő, hiszen a felkészülésre rendelkezésre álló alig egy hét nem túl sok. 
„Korábban klubcsapatokat edzettem, ahol több idő volt felkészíteni a csapatot. Az elődeimmel szemben is ez a hátrányom, de bízom a játékosokban, hogy a rutinjukkal segíteni tudnak – jelentette ki a tavaly októberben kinevezett Georges Leekenst júliusban váltó szakember már saját anyanyelvén. – Az előttünk álló ellenfelünktől függetlenül mindig úgy kell felkészíteni a csapatot, hogy nyerni megyünk, ez alkalommal mindkét meccsen” – folytatta Rossi, utalva már a finnek elleni szombati, idegenbeli Nemzetek Ligája-meccsre, valamint a jövő keddi, budapesti, Görögország elleni találkozóra.
Rossi néhány kérdés után ment, majd kisvártatva a hangulatfokozó füstfelhő kíséretében Fél Patríciával és Fél Szandrával az oldalán Szalai Ádám és Fiola Attila lépett színre – már az új dresszt viselve. Az MLSZ szerint a szokásos meggypiros, ám modern mintázattal ötvözött felső az Aranycsapat 1954-es sikerei előtt tiszteleg.
„Nem túl szerencsés, hogy megint új kapitánnyal indulunk neki egy sorozatnak” – vágott a közepébe Szalai Ádám, aki amikor emlékeztették, hogy a nemzeti csapat legutóbbi két éve nem éppen sikertörténet, visszautalt arra a 2013-as sajtótájékoztatóra, amikor sok más probléma mellett arról is beszélt, hogy a magyar futballszurkolókat nagyjából 20 éve átverik. – Nem szeretnék újra egy olyan sajtótájékoztatóba belekezdeni" – mondta sokat sejtetően. 
A német élvonalbeli bajnokságot remek formában, két bajnokin három góllal kezdő rutinos támadó lapunk érdeklődésére beszélt a jelenleg csapat nélküli, így a keretből is kiszoruló Dzsudzsák Balázs távollétében „ránehezedő” vezérszerepről is.
„Egy ideje vezérként tekintek magamra a klubcsapatomnál és a válogatottban is, a korom és az eddigi pályafutásom miatt szerintem ez teljesen érthető. Eddig is segítettem a fiatalokat és a szövetségi kapitányt is, ez most sem fog változni. A válogatottnak nagy szüksége volna egy olyan játékosra, mint a topformában futballozó Dzsudzsák Balázs, ez a csapat még nem tart ott, hogy egy ilyen képességű futballistára ne legyen szüksége. Bízom benne, hogy Balázs hamarosan talál magának csapatot.” A sajtótájékoztatókat követően Rossi megtartotta az első edzését, amelynek szokás szerint csak az első 15 perce volt sajtónyilvános. Ebből persze sok minden nem derülhetett ki – néhány közösen töltött nap után szombat este, Finnországban vizsgázik először Rossi és csapata.
Szerző

Csütörtöktől lehet jegyet venni a Vidi EL-meccseire

Publikálás dátuma
2018.09.03. 20:41

Fotó: VALERY HACHE / AFP
A Chelsea elleni mérkőzésre 7000 a legolcsóbb és 19 000 a legdrágább belépő.
Csütörtökön kezdődik a jegyértékesítés a Vidi FC hazai csoportmérkőzéseire a labdarúgó Európa-ligában – írja az MTI. A székesfehérvári klub honlapjának tájékoztatása szerint csütörtökön 10 órától jövő keddig azok válthatják meg bérleteiket a Groupama Arénában sorra kerülő három találkozókra, akik rendelkeznek szurkolói klubkártyával, vagy tavasszal bérletesek voltak, vagy a nyári Bajnokok Ligája-selejtező mind a négy körében váltottak belépőt a hazai felvonásra. Ezt követően, jövő szerdától péntekig bárki számára elérhető lesz a bérletváltás, míg szombattól már a meccsekre külön is lehet belépőket venni. Az első körben Székesfehérváron a VidiShopban, Budapesten a Ferencváros stadionjának főpénztárában, míg interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet bérlethez jutni, a második körre az értékesítés a megyeszékhelyen a Tourinformmal és a Petőfi Kultúrtanszékkel bővül, míg a fővárosban a Bálnával. A BATE Boriszov és a PAOK elleni találkozókra 4000 és 7000 forint közötti összegbe kerül egy jegy, míg a Chelsea elleni mérkőzésre 7000 a legolcsóbb és 19 000 a legdrágább belépő. Előbbi két összecsapásra 3500 forintért váltható kedvezményes jegy a 14 éven aluli gyermekek, a nyugdíjasok és a mozgáskorlátozottak számára. A négy különböző kategóriájú bérlet ára három meccsre 12, 16, 20 és 28 ezer forint, a kedvezményes pedig 11 000 forint. A Vidi szeptember 20-án a fehérorosz, november 8-án a görög, míg december 13-án az angol együttest fogadja, mindhárom találkozó 18 óra 55 perckor kezdődik.
Mint megírtuk, az akkor még Videotonként ismert együttes 2012-es csoportkörbe jutása, azaz hat év óta először volt érdekelt magyar csapat is az El 48 együttest felvonultató csoportszakaszának Monte-Carlóban rendezett sorsolásán. A Bajnokok Ligája rájátszásában a AEK Athén ellen szoros párharcban, 3-2-es összesítéssel búcsúzó Vidiért a több korábbi kiválóságot, a korábbi argentin csillagot, Hernan Crespót és a Hollandiával egykoron Európa-bajnoki címet nyerő Aron Wintert is felvonultató ceremónia végéig lehetett izgulni, a magyar együttes nevét rejtő gömb ugyanis a legnagyobbaktól a legkisebbekig elvet követő húzás legvégén került elő. Ekkorra már csak az L-jelű csoportban maradt kiadó hely a Chelsea, a PAOK és a BATE mellett.

A Vidi menetrendje

1. forduló, szeptember 20. Vidi FC–BATE Boriszov 18.55 2. forduló, október 4. Chelsea–Vidi FC 21.00 3. forduló, október 25. PAOK–Vidi FC 21.00 4. forduló, november 8. Vidi FC–PAOK 18.55 5. forduló, november 29. BATE Boriszov–Vidi FC 21.00 6. forduló, december 13. Vidi FC–Chelsea 18.55

Szerző