Poggyászfosztogatót lepleztek le a rendőrök Ferihegyen

Publikálás dátuma
2018.09.04. 15:48
illusztráció
Fotó: AFP
A raktér belsejében értek tetten egy rakodómunkást, aki éppen egy bőröndben kutatott.
Bűnügyi portyaszolgálatot láttak el vasárnap a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársai: a Valenciába induló járat felszálló utasai között elvegyült két nyomozó, azonban ahelyett, hogy felszálltak volna a gépre, az első ajtóhoz vezető lépcső alatt átbújva benéztek a raktérbe, amelynek bejáratánál több csomag volt felhalmozva – írja a police.hu. A rendőrök a raktér belsejében tetten értek egy rakodómunkást, aki éppen egy poggyászként feladott bőröndben kutatott. A repülőgép utasterébe vitték felnyitott táskát, amelynek tulajdonosa azt mondta, hogy abból nem hiányzik semmi, azonban a bőröndben lévő tárgyak összértéke 70 ezer forint. A rakodómunkást a nyomozók előállították, majd lopás vétség kísérlet elkövetésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Óvatosságra int a rendőrség

A rendőrség azt tanácsolja a légi közlekedést választó utasoknak, hogy műszaki cikkeket, készpénzt és ékszereket ne hagyjanak feladott poggyászukban. Az értéktárgyaikat akár az utolsó pillanatban is vegyék ki a csomagjukból, ha kiderül, hogy azt a repülőgép rakterében fogják elhelyezni.

Szerző

Letört tükör miatt verekedtek, migránsoztak Szombathelyen

Publikálás dátuma
2018.09.04. 13:39
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Külföldi férfire és magyar ismerősére támadt egy hatfős társaság: az ok szimpla közúti koccanás volt, de károkozók hiába akarták törleszteni a kárt, migránsozva verték meg őket.
Elképesztő gyűlöletrohamot váltott ki egy megrepesztett visszapillantó tükör Szombathelyen, szinte meglincselték azt a két férfit, akik autójukkal minimális kárt okoztak egy bérelt kocsiban – írja a 444.hu. A portál szerint a magyar sértett, a 28 éves B. iráni származású, skót orvos barátjával autózott a városban, ahova azért utaztak el, mert B. szülei ott élnek. Az autót a skót állampolgár vezette, aki nem hozta magával jogosítványát, amikor a baleset történt: miután észrevették, hogy kárt okoztak, 25 méteren belül megálltak, de ekkor már egy hatfős társaság rohant utánuk káromkodva – egy család, és néhány kísérő.
A felháborodott társaság migránsozva, káromkodva rontott neki a két férfinek, hiába akarták azok a szokott módon, kárbejelentő lap kitöltésével kezelni a helyzetet „Büdös geci szar, migráns faszszopó, bazmeg! Nem tudsz vezetni? Mit csináltál?” - üvöltötte az egyik támadó a skót férfinak. Miután rájöttek, hogy ő nem beszél nyelvükön, magyar barátjának ugrottak neki, egyikük megrángatta, gyomorszájon vágta a férfit.  
A lincshangulatot végül a kiérkező rendőrök hűtötték le, akiket egyébként a balhés társaság hívott ki; a csapat verekedő tagja előtte, biztos, ami biztos, felszívódott. A bántalmazott sértett feljelentést tett, a rendőrség pedig garázdaság miatt indított eljárást – ám azt, hogy gyűlölet-bűncselekmény történt volna, nem tartották megalapozottnak.
 A kormánypropaganda által gerjesztett migránsellenes gyűlölet egyre általánosabbá válik Magyarországon: mint a Hír TV korábban emlékeztetett, hívtak már rendőrt a migránsnak nézett pécsi vízilabda-csapatra, és fejét az eső miatt kendővel takaró nőre is, az Őcsényben menekülteknek szállást kínáló panzióst pedig halálosan megfenyegették,autóját megrongálták. Utóbbira Orbán Viktor azt mondta, nagyon helyes, hogy a helyiek határozottan és érthetően fejezték ki véleményüket
Szerző
Frissítve: 2018.09.04. 17:55

Gyalogost gázolt a villamos Szegeden

Publikálás dátuma
2018.09.04. 12:37
A baleset helyszíne - illusztráció.
Fotó: Google StreetView
A sérült túlélte a balesetet.
Gyalogost gázolt egy villamos kedd délben Szeged külvárosában, a József Attila sugárút és a Gyevi utca kereszteződésében - tájékoztat honlapján a katasztrófavédelem. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a villamost és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat.
A balesetben az elgázolt gyalogos megsérült, ezért őt a mentők ellátják.
Szerző
Frissítve: 2018.09.04. 14:00