Szerdán szebb időnk lesz, de elkelhet még az esernyő

Publikálás dátuma
2018.09.04 16:48
illusztráció
Fotó: AFP/ Krystian Dobuszynski
A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között lehet.
Kedd estétől fokozatosan csökken a csapadékhajlam, és szerdán már csak szórványosan, az eddigiekhez képest kevesebb helyen lehet számítani zivatartevékenységre – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.   Szerdára hat megyére (BékésBorsod-Abaúj-ZemplénHajdú-Bihar, HevesSzabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok) adtak ki elsőfokú figyelmeztetést felhőszakadás veszélye miatt, az érintett területeken intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék is eshet. 
Az előrejelzés szerint a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes lesz a felhőképződés. Elsősorban a déli, délutáni órákban még mindig több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A nyugati határ mentén élénk lesz az északi szél, de átmeneti szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között lehet. 
Csütörtökön napos időre számíthatunk gomolyfelhőkel, néhol előfordulhat zápor, esetleg zivatar. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul.
Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüthet a nap. A Dunántúlon elszórtan, máshol néhol valószínű zápor, zivatar, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható.
Szombaton a gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon valószínű. A Dunántúlon szórványosan, máshol helyenként várható zápor, zivatar. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között lehet.
Vasárnap csak szórványosan várható zápor, zivatar. Az északias szél helyenként megélénkül, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között valószínű.
Frissítve: 2018.09.04 16:48

122 milliót csaltak ki a Mazsihisztől ismeretlenek

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:56
MTI Fotó: Kallos Bea
Annyit tudni csak, hogy magyar számlán landolt a pénz. Feljelentést tettek, és egy belső vizsgálat nyomán kirúgtak két munkatársat.
Csalók vették rá a Mazsihisz munkatársait, hogy egy másik bankszámlaszámra utalják a budapesti Rumbach Sebestyén utca zsinagóga felújítására szánt pénz egy részét - írja a hvg.hu. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége még február elején jelentetett meg egy közleményt honlapján arról, hogy
"súlyos pénzügyi – mintegy 122 millió forint értékű – bűncselekmény sértettjeként ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon".
Az ügy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítását végző fővállalkozó egyik számlájának kifizetésével kapcsolatos. Az izraeli sajtóban megjelent hírek szerint a csalást januárban követték el, a telefonos és e-mail-es megtévesztés pedig arra irányult, hogy a csalók két Mazsihisz-munkatársnál elérjék, hogy az általuk kezelt bankszámlára utaljanak. A hvg.hu úgy tudja:
egy hazai bankszámlaszámról van szó, és a csalók a hiteleshez megtévesztésig hasonlító igazolással erősítették meg a "megváltozott számlaszámot".
A Mazsihisz vezetése a bűncselekmény miatt nem csupán feljelentést tett, de azonnali belső vizsgálatot is elrendelt. Két dolgozótól váltak meg, akik egyike vezető beosztásban volt. A lapok által idézett jelentés szerint bár a Mazsihisz áldozata volt a csalásnak, a munkatársak hibát követtek el.
A Rumbach-zsinagóga felújítása az esettől függetlenül zavartalanul halad tovább.
Frissítve: 2019.02.23 20:02

Kisorsolták az ötös lottó nyerőszámait

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:47
Illusztráció/Népszava
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 11 (tizenegy) 27 (huszonhét) 46 (negyvenhat) 48 (negyvennyolc) 87 (nyolcvanhét) Joker: 600945
Szerző