Spíler 2: nincs megállapodás a Telekommal

Publikálás dátuma
2018.09.06. 12:54

Fotó: Balaton József / MTI
Habár hétfőn még arról lehetett olvasni, hogy közel a Telekom és a TV2 Csoporthoz köthető sportcsatorna megállapodása, a telekommunikációs vállalat vezérigazgatója elárulta: egyelőre nincs esély a gyors megegyezésre.
A Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor és a Magyar Telekom vezérigazgatója, Rékasi Tibor csütörtökön újabb, négy évre szóló megállapodást írt alá, amelynek keretében már nemcsak a férfi, hanem a női labdarúgást, valamint a vízilabda, jégkorong és férfi torna szakosztályokat is támogatja a vállalat (a férfi futballcsapat kivételével a jövőben névadó támogatóként).
A Groupama Arénában rendezett sajtótájékoztatón Rékasi a Népszava kérdésére válaszolva elmondta: noha a Világgazdaság hétfőn arról írt, hogy a spanyol labdarúgó-bajnokságot és a Bajnokok Ligája bizonyos mérkőzésit is közvetítő, augusztus 11-e óta sugárzó Spíler 2 még a héten bekerülhet a szolgáltató kínálatába, jelenleg nincs esély gyors megegyezésre.
„Folyamatos tárgyalásban állunk, de több mint egymillió tévéelőfizetőnk van, elsősorban az ő érdekeiket kell képviselnünk. Egyelőre annyit tudok elmondani, hogy jelenleg nem tartunk ott, hogy gyorsan megállapodás szülessen.“ 
A TV2 Csoporthoz tartozó sportadó jelenleg kizárólag a Tarr Kft. előfizetői, mintegy százezer háztartás számára elérhető.
Szerző

A Vidi szerződést bontott Varga Józseffel

Publikálás dátuma
2018.09.06. 12:26
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Közös megegyezéssel szerződést bontott középpályásával, Varga Józseffel az élvonalban címvédő, ősszel az Európa-liga csoportkörében is érdekelt MOL Vidi FC.
A fehérvári futballklub csütörtökön a honlapján közölte, hogy a 30 éves, 34-szeres válogatott játékos távozik az egyesülettől.
Vargát 2016 nyarán szerződtették a fehérváriak, akikkel bajnoki ezüstérmes (2017), majd aranyérmes (2018) lett, és az együttes közlése szerint 57 tétmérkőzésen lépett pályára az első csapatban.
Varga - akit a Vidi már nem nevezett az őszi El-csoportkörre - szabadon igazolhatóként tárgyalhat az érdeklődő klubokkal.
Szerző
Témák
Vidi

Az unalmas barátságos meccsek helyett jön a Nemzetek Ligája

Publikálás dátuma
2018.09.05. 19:59

Fotó: PHILIPPE DESMAZES / AFP
Ezentúl nem a selejtezőcsoportok harmadikjai, hanem az újonnan életre hívott sorozat négy osztályának győztesei csatlakozhatnak az Európa-bajnokság mezőnyéhez.
Csütörtökön startol az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által szervezett labdarúgótorna, amelyen az UEFA-tagsággal rendelkező országok felnőtt férfi labdarúgó-válogatottjai vehetnek részt. A sorozatot azért hívták életre, hogy az érdektelen, barátságos válogatott meccseket kiváltsák valamivel.
A torna elindításáról 2014. március 27-én döntött az UEFA, majd tavaly októberben az európai rangsor alapján négy külön osztályba (A, B, C, D) rangsorolta a válogatottakat, ezen belül 4-4 csoportot sorsolt, ahol oda-visszavágós rendszerben zajlik a küzdelem. Havonta két-két fordulót rendeznek, mindez pedig azt jelenti, hogy november végére eldől, kik lesznek a csoportelsők, akik a következő kiírásra egy osztállyal feljebb lépnek, míg az utolsó helyezettek eggyel lejjebb kerülnek. Mindez viszont aligha jelentene elég motivációt.
Az Eb-selejtezőket követően a csoportgyőztesek rájátszásban vesznek részt, ahol négy hely még kiadó lesz a 2020-as kontinensviadalra, amelynek ezúttal már nem lesz konkrét házigazdája, Európa-szerte 12 városban – köztük Budapesten – rendezik. Alapesetben a csoportgyőztesek indulhatnak a rájátszásban, de ha már kijutottak, a divízió következő legjobb helyén rangsorolt válogatottja lép a helyére. Összességében tehát még úgy is Eb-résztvevő lehet egy válogatott, hogy Eb-selejtezőcsoportjában csak harmadik és a Nemzetek Ligája-csoportját sem nyeri meg.
Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke a trófeával
Fotó: Grigory Sysoev / AFP
A lebonyolítás elsőre komplikáltnak tűnik, s minderről Harry Maguire, az angol válogatott védője is nyíltan beszélt. „Meglehetősen bonyolult, önök mit gondolnak róla? Nem könnyű megérteni, de igyekszünk a fejünkbe verni a tudnivalókat. Játékosként próbálunk minden mérkőzést megnyerni, s meglátjuk, hogy ez mire elég” - mondta a védő.
A nyitóforduló slágermeccsének a 2010-es világbajnok Németország és az oroszországi vb-n győztes Franciaország összecsapása ígérkezik. A Nationalelf először lép pályára a nyári fiaskót követően, Joachim Löw szövetségi kapitány pedig elmondta, Mesut Özil számára nincs visszaút a válogatottba.
Az A-divízió majdani győztese magasba emelheti majd a Nemzetek Ligája trófeáját, ugyanakkor kérdéses, hogy Európa legjobbjait mennyire motiválja az újonnan éltere hívott sorozat. Már csak azért is, mert a franciák és a németek még a hollandokkal küzdenek meg, a csoportelső pedig olyan nagyágyúkkal kerülhet szembe a rájátszásban, mint Spanyolország, Horvátország, Portugália, Belgium vagy Anglia. Ezen csapatok pedig - csakúgy mint az elmúlt években - sokkal könnyebben juthatnak ki a két év múlva esedékes kontinensviadalra az Eb-selejtezőből.
Ugyanakkor itt jönnek képbe a C és a D divízióban található együttesek, akik éppen fordítva gondolkodhatnak. Így Macedóna vagy Azerbajdzsán is Eb-résztvevő lehet, de a Nemzetek Ligája
Magyarország számára nagy lehetőség. Marco Rossi együttese szombaton Finnországban játszik, kedden pedig Görögországot fogadja.

Csütörtöki televíziós közvetítések

16.00: Kazahsztán–Grúzia (Tv: Sport2).
18.00: Örményország–Liechtenstein (Sport2).
20.45: Németország–Franciaország (Sport1), Wales–Írország (Sport2).

Csoportbeosztások

A-liga
1. csoport: Hollandia, Franciaország, Németország 2. csoport: Izland, Svájc, Belgium 3. csoport: Lengyelország, Olaszország, Portugália 4. csoport: Horvátország, Anglia, Spanyolország

B-liga 1. csoport: Csehország, Ukrajna, Szlovákia 2. csoport: Törökország, Svédország, Oroszország 3. csoport: Észak-Írország, Bosznia-Hercegovina, Ausztria 4. csoport: Dánia, Írország, Wales

C-liga
1. csoport: Izrael, Albánia, Skócia 2. csoport: Magyarország, Észtország, Finnország, Görögország 3. csoport: Ciprus, Bulgária, Norvégia, Szlovénia 4. csoport: Litvánia, Montenegró, Szerbia, Románia
D-liga
1. csoport: Andorra, Kazahsztán, Lettország, Grúzia 2. csoport: San Marino, Moldova, Luxemburg, Fehéroroszország 3. csoport: Koszovó, Málta, Feröer, Azerbajdzsán 4. csoport: Gibraltár, Liechtenstein, Örményország, Macedónia

Szerző