időjárás;előrejelzés;

Sok napsütés várható, csak elszórtan lehet zivatar

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul pénteken.

Napsütéses, meleg időnk lesz a következő napokban, csak elszórtan lehet zápor, zivatar – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

 

Pénteken a gomoly- és a fátyolfelhők mellett keleten több, nyugaton kevesebb napsütésre számíthatunk, a Dunántúlon elszórtan, másutt néhol fordulhat elő zápor, nyugaton zivatar is valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett az ország keleti felén sok, a Dunántúlon többórás napsütésre számíthatunk. Elszórtan, legnagyobb eséllyel a Dunántúlon és a Duna vonalában fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon időnként megerősödik, zivatar környékén is lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható.

Vasárnap a gomolyfelhő-képződés mellett döntően napos időre számíthatunk. Legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő, a legnagyobb valószínűséggel a középső országrészben. Az északi szél megélénkül, az északkeleti megyékben meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.