Állítólag minden ápoló felmondott az ajkai kórház intenzív osztályán

Publikálás dátuma
2018.09.07 07:37
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A főigazgató cáfolja, amit a 24.hu írt: e szerint a létszámcsökkenés miatt is túlterhelt ápolók megelégelték az alacsonynak tartott bért, nyolcan hagyják ott a kórházi részleget.
Minden ápoló felmondott az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán – írja a 24.hu. A nővérek felmondása a lap szerint még nyáron történt, az utolsók augusztus elején álltak fel. Egy névtelenséget kérő, de a kórház belső ügyeit jól ismerő forrásra hivatkozva azt írják: az intézmény vezetése a maximális felmondási időt szabta ki a szóban forgó nővérekre, így az szeptember végén jár le, addig kellene a pótlásukról gondoskodni.
Az ajkai kórház intenzív osztályán a 24.hu szerint fokozatos fogyatkozással kezdődött a nővérhiány. Volt, aki nyugdíjba, más szülési szabadságra ment, emiatt az ott maradtak túlterhelődtek. Az egyik fő gond az volt, hogy az aránytalanul sok munkáért alacsony fizetés járt – mondta a portál forrása.
Nagy Zoltán főigazgató a Népszava érdeklődésére cáfolta a hírt, és azt mondta: az intenzív osztály biztonságosan működik.
A 24.hu emlékeztet arra, hogy a sürgősségi osztály főnővére is beadta a felmondást. Ő ezt egy – azóta már nem nyilvános – Facebook-posztban közölte, amiben leírta, hogy az osztályon nap mint nap megtapasztalta „az emberi kicsinyesség, önzőség, irigység, lustaság, ostobaság és közöny kiapadhatatlanságát. És megtapasztaltam az összefogás, a másokért való kiállás és az emberi tisztesség erejét.” Egy ideje már érlelődő döntését azzal indokolta, hogy nem akart túlélésre játszó főnővér lenni.  
Nagy Zoltán a Népszava érdeklődésére azt mondta: a szóban forgó nővér magasabb beosztásba kerül, de marad a kórházban. Feladatait jelenleg is ellátja, csütörtökön is volt például főnővéri értekezleten.
Frissítve: 2018.09.07 10:08

Ellenzéki demonstráció volt Kiskunhalason

Publikálás dátuma
2019.02.22 21:45
Képünk illusztráció
Fotó: Szabad Pécs
A tüntetők nem egy konkrét intézkedés miatt zárták le a városhoz közeli főút egyik sávját, hanem úgy általában az Orbán-kormány ténykedése miatt tiltakoztak.
Ellenzéki pártok és civilek demonstráltak Kiskunhalas közelében lezárva a félpályát a város melletti főút egy szakaszán - írja az atv.hu. A Kiskunmajsára vezető úton 200-250 méter hosszan állták el az autók délután. A tüntetők az akció okaként külön megemlítették rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály, de hozzátették, ezúttal általában véve bírálták az Orbán-kormányt.

"Vidéken is hajlamosak az emberek arra, hogy kifejezzék az ellenvéleményüket a kormány azon politikájával szemben, amellyel azt bizonyítja napi mint nap, hogy egyáltalán nem érdekli az ellenzék véleménye." - mondta az ATV-nek Marton Imre, az MSZP elnökségi tagja. A tudósítás megjegyzi, a tüntetés miatt komoly torlódás nem alakult ki, atrocitás nem történt.

Orbán Viktor felmentette a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét

Publikálás dátuma
2019.02.22 19:22

Fotó: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala
Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.
Felmentették a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét, az erről szóló miniszterelnöki határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg - írja az MTI. Orbán Viktor rendelete szerint Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.