Meghalt Mac Miller

Publikálás dátuma
2018.09.08. 08:21

Fotó: BRYAN R. SMITH / AFP
A rapper huszonhat éves korában, Los Angeles-i otthonában hunyt el.
Huszonhat éves korában elhunyt Mac Miller rapper és producer – írja a BBC. A halál okáról nem közöltek információt, de médiahírek szerint kábítószer-túladagolásban halt meg. Holttestét pénteken, Los Angeles-i otthonában, a hálószobájában találták meg. Mac Miller – valódi nevén Malcolm James McCormick – még tinédzserként kezdte zenei pályafutását. 2012-ben, Blue Slide Park című albumával vált igazán ismertté. Legutóbbi, Swimming című albumát idén májusban adta ki. Többször szerepelt a hírekben rendőrségi ügyei miatt, főleg azt követően, hogy szakított barátnőjével, Ariana Grande énekesnővel.
Legfrissebb videoklipje, a Hurt Feelings csütörtökön jelent meg.
Szerző
Frissítve: 2018.09.08. 08:42

Parkolóművészet Lyon belvárosában

Publikálás dátuma
2018.09.07. 21:22

A pletykák szerint Andy Warhol szerette volna, ha egyszer egy parkolóban nyílna kiállítása. Franciaországban a nyáron sajátos módon, de megvalósították a pop-art alapító álmát. Mélygarázsba gurulnak, lifttel vagy lépcsőn feljőve azonban kiállításra léphetnek mindazok, akik Lyon belvárosában, a Place de la Republique-nál (Köztársaság tér) állnak meg autójukkal, a Place de l'Art (Művészet tere) elnevezésű parkolóban ugyanis Andy Warhol ihlette poszterek várják a közönséget. Liftajtókon, falakon, ablakokban Gaëlle Loth grafikus plakáttervező művei idézik meg a hatvanas évek New York-jának Ezüstgyárát, azaz a pop-art mozgalom alkotóinak futószalagjain készült szitanyomatait. Kiállítottak Andy Warhol-fotókat, szövegeket és kerámiákat, szól a zene és vetítenek videofelvételeket is, leginkább azonban a felszabadult, színes és az ellenkultúra dacosságát megjelenítő hangulat ragadja meg a betévedőt, aki csak parkolni akart, de akaratlanul is műalkotás közönségévé válik vagy a műkedvelőt, aki kifejezetten ezért a kollektív földalatti élményért megy oda.
Szerző
Témák
Andy Warhol

Nagy Csongor Zsolt kapta a Kaszás Attila-díjat

Publikálás dátuma
2018.09.07. 20:16

Fotó: Szegedi Nemzeti Színház
Nagy Csongor Zsolt kapta a Kaszás Attila-díjat, amelyet a tatabányai Jászai Mari Színházban az országos színházi évadnyitón ma este adtak át. A szavazás utolsó fordulójába idén Varga Klári, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház, Farkas Ignác, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház és Nagy Csongor Zsolt, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának tagja jutott be. A díjat 2008-ban, Kaszás Attila halála után hozta létre a XII. kerületi önkormányzat és a Mozaik Művészegyesület, Az elismerést korábban Szarvas József, Nemes Levente, Mátray László, Mucsi Zoltán, Bányai Kelemen Barna, Borovics Tamás, Nagy Alfréd, Mészáros Tibor, Schneider Zoltán és Krisztik Csaba vehette át. A Raiffeisen Bank által biztosított nettó 500 ezer forint mellett a kulturális kormányzat az idén először bruttó 400 ezer forinttal járult hozzá a Kaszás Attila-díj finanszírozásához. Népszava
Szerző