Ellopták egy helyettes államtitkár laptopját, készültségben a Nemzeti Nyomozó Iroda

Publikálás dátuma
2018.09.14 15:06
Shutterstock illusztráció
Fotó: /
Bíró Attila gépét egy autó csomagtartójából vitték el, a rendőrség kiemelt szinten vizsgálja az ügyet.
Ha egy kormánytagot lopnak meg, hatalmas erőket képes bevetni a rendőrség: az Átlátszó értesülései szerint ez történt Bíró Attila, a Miniszterelnökség hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára esetében is, akinek laptopját egy dunakeszi parkolóból vitték el ismeretlenek. Bíró nem volt óvatlan, autójának csomagtartójába tette a laptopot, de ezt a lap szerint jelblokkolóval nyitották ki a tolvajok.  A portál megkeresésére a rendőrség ezt válaszolta:
„Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást lopás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad. A nyomozó hatóság kijelölésének vannak a hatáskör és illetékességtől való eseti eltérést megengedő szabályai.”
Ilyen „eseti eltérés” történhetett akkor is, amikor július 9-én Földváry Gábor honvédelmi államtitkár táskáját fújták meg a politikus autójából – igaz, a tetteseknek akkor könnyebb dolga volt, mert Földváry lehúzva felejtette az ablakot. Abban az ügyben sem a területileg illetékes kapitányság nyomozott, hanem a BRFK elderítő főosztálya. Az RTL Klub úgy tudta, hogy a nyomozók DNS-vizsgálatot is végeztek a tolvajok azonosításához, akiket aztán a Népszínház utcában ismertek fel.
Hasonló ügyben a  legnagyobb készültséget azonban Orbán Ráchel esküvője után tanúsította a rendőrség: akkor két Iphone 4-es tűnt el, a hatóságok pedig DNS- minták alapján kutattak a tettesek után – az ügyben nyomozó Készenléti Rendőrség (KR) Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Életvédelmi (!) Osztálya pedig több mint 12 millió forintot költött a DNS-tesztek elemzésére,mindezt két ellopott telefon miatt.
2018.09.14 15:06

Rendőrautó ütközött Délegyházán, négy ember megsérült

Publikálás dátuma
2018.11.18 19:45
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Egy személyautó előzés közben összeütközött egy szabályosan közlekedő rendőrautóval Délegyházán, a balesetben négy ember megsérült - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
közleményben azt írták: mindkét autóban megsérült a jármű vezetője és az utasok is.
2018.11.18 19:45

"Fegyverrel fizetett" a benzinkúton a 64 éves férfi (videó)

Publikálás dátuma
2018.11.18 16:17

Fotó: police.hu/
A rendőrség felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indított büntetőeljárást az ellen a 64 éves szerb férfi ellen, aki egy győri benzinkúton fegyverrel akarta megállítani az autósokat.
A rendőrségre 2018. november 18-án 9 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy egy győri üzemanyagtöltő állomáson egy idősebb férfi fegyverrel vagy annak utánzatával megpróbálta megállásra késztetni az arra haladó autókat - írja honlapján a rendőrség.  A helyszínen megtalálták, lefegyverezték és elfogták az idős férfit, akit ezt követően a mentők kórházba vittek. Adatgyűjtés és a tanúk elmondása alapján a szerb fegyveres a benzinkútra is bement, ahol különböző árukat vett magához, majd a fegyverét az alkalmazottnak megmutatva, fizetés nélkül távozott. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a bűncselekmény körülményeit felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indított nyomozásban vizsgálja.
2018.11.18 16:17