Ellopták egy helyettes államtitkár laptopját, készültségben a Nemzeti Nyomozó Iroda

Publikálás dátuma
2018.09.14. 15:06
Shutterstock illusztráció
Bíró Attila gépét egy autó csomagtartójából vitték el, a rendőrség kiemelt szinten vizsgálja az ügyet.
Ha egy kormánytagot lopnak meg, hatalmas erőket képes bevetni a rendőrség: az Átlátszó értesülései szerint ez történt Bíró Attila, a Miniszterelnökség hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára esetében is, akinek laptopját egy dunakeszi parkolóból vitték el ismeretlenek. Bíró nem volt óvatlan, autójának csomagtartójába tette a laptopot, de ezt a lap szerint jelblokkolóval nyitották ki a tolvajok.  A portál megkeresésére a rendőrség ezt válaszolta:
„Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást lopás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad. A nyomozó hatóság kijelölésének vannak a hatáskör és illetékességtől való eseti eltérést megengedő szabályai.”

Ilyen „eseti eltérés” történhetett akkor is, amikor július 9-én Földváry Gábor honvédelmi államtitkár táskáját fújták meg a politikus autójából – igaz, a tetteseknek akkor könnyebb dolga volt, mert Földváry lehúzva felejtette az ablakot. Abban az ügyben sem a területileg illetékes kapitányság nyomozott, hanem a BRFK elderítő főosztálya. Az RTL Klub úgy tudta, hogy a nyomozók DNS-vizsgálatot is végeztek a tolvajok azonosításához, akiket aztán a Népszínház utcában ismertek fel.
Hasonló ügyben a  legnagyobb készültséget azonban Orbán Ráchel esküvője után tanúsította a rendőrség: akkor két Iphone 4-es tűnt el, a hatóságok pedig DNS- minták alapján kutattak a tettesek után – az ügyben nyomozó Készenléti Rendőrség (KR) Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Életvédelmi (!) Osztálya pedig több mint 12 millió forintot költött a DNS-tesztek elemzésére,mindezt két ellopott telefon miatt.
Szerző

Halálos baleset - Két robogós ütközött Hévíznél

Publikálás dátuma
2018.09.14. 14:24

Fotó: police.hu
Egy osztrák férfi a helyszínen meghalt, a másik sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba.
Eddig tisztázatlan körülmények között, két motorkerékpáros ütközött össze pénteken 12 óra 15 perc körül Hévíz közelében, a 760-as főút 3+400 -as kilométerszelvényénél - tájékoztat honlapján a rendőrség.
A két sérült Zalaegerszeg felől ment Hévíz felé, amikor a nemesbüki kereszteződés előtt összeütköztek és elestek. Az egyik motor vezetője – egy 40 éves osztrák férfi – olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A másik motorost – egy 37 éves magyar állampolgárt – a mentőhelikopter vitte kórházba.
A helyszínelés teljes útlezárás mellett folyt.
Szerző
Frissítve: 2018.09.14. 18:02

90 milliós drogfogás Budapesten (videó)

Publikálás dátuma
2018.09.14. 13:41

Fotó: police.hu
A budapesti nyomozók hét személyt fogtak el és 5 kilogramm heroint, valamint 0,5 kilogramm kokaint foglaltak le - számolt be a rajtaütésről a rendőrség.
A BRFK nyomozói szerdán hat férfit és egy nőt fogtak el Budapesten kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények gyanúja miatt. Információik szerint a 44 éves budapesti K. Attila és társai egy Hidegkúti úton található ingatlanból értékesítettek kábítószert. A felderítők a Bűnügyi Bevetési Osztály egységeivel közösen több helyszínen fogták el a csoport tagjait. Elsőként K. Attilát és társát egy drogügyletet követően fogták el egy kispesti bevásárlóközpontban. A nyomozók K. Attilánál lévő táskában 332 gramm heroint, míg társánál több mint 2 millió forintot találtak, majd mindkét férfi autóját és lakását is átkutatták, ahol további kábítószergyanús anyagot, készpénzt, valamint digitális mérleget foglaltak le. A nyomozók a bevásárlóközpontban történt elfogással párhuzamosan a csoport további öt tagját is elfogták a főváros különböző kerületeiben, akiknél szintén nagyobb mennyiségben találtak kábítószert, készpénzt és a drog adagolásához használt eszközöket. A hét személytől összesen 5 kilogramm heroint, 0,5 kilogramm kokaint, 38 metadon tablettát, további 60 fiola metadont, 200 gramm marihuánát, 2 autót, közel 7 milliói forint készpénzt, valamint a kábítószer adagolásához használt eszközöket foglaltak le. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói K. Attilát és öt társát kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, míg egy férfit kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként.
Szerző