Életfogytiglanra ítéltek a szerencsejáték miatt gyilkoló férfit

Publikálás dátuma
2018.09.18. 18:01
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. A döntés nem jogerős, a vádlott és védője gondolkodási időt kért.
Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Szolnoki Törvényszék kedden, első fokon egy szerencsejáték miatt gyilkoló férfit – közölte a bíróság sajtóosztálya az MTI-vel. A tájékoztatás szerint 2016 júliusában a férfi – az egyik szolnoki nagyáruházban működő üzlet eladójaként – az üzlet pénztárából csaknem egymillió forintot sikkasztott el, amelyet sportfogadásokon játszott el. Tettét megpróbálta egy trükkel leplezni, de miután a cég áruszállítóját nem sikerült becsapnia, különös kegyetlenséggel végzett vele – olvasható a közleményben. Az ügyben 2017. június 8-án emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A férfit kedden a Szolnoki Törvényszék előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, továbbá folytatólagosan, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás és jármű önkényes elvétele miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet nem jogerős. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője azonban három nap gondolkodási időt kért.
Szerző
Frissítve: 2018.09.18. 18:02

Százkilós bombát találtak Testnevelési Egyetemen

Publikálás dátuma
2018.09.18. 17:45
Képünk illusztráció
Fotó: Vajda József / Népszava
Földmunkák közben túrták ki a mázsás orosz bombát, a rendőrség kiürítette az egyetemi épületeket.
Orosz légi bombát találtak kedden kora délután Budán, a Testnevelési Egyetem Alkotás utcai komplexumában, emiatt evakuálni kellett a helyi dolgozókat és hallgatókat. 
Mint lapunk megtudta, a 100 kilós FAB-bombát építkezés közben találták meg, elszállításáig pedig a rendőrség kiürítette a környező épületeket, a kiürítés ugyanakkor lakóházakat nem érintett. 
A bomba gyújtószerkezetét a helyszínen kiszerelték, a robbanótestet pedig elszállították. Háromnegyed ötre így a hatósági zárlat is véget ért a területen – mondta el a Népszavának Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs vezetőkke.
Szerző

Többszázmilliós csalással gyanúsítják a csengeri örökösnőt

Publikálás dátuma
2018.09.18. 16:42

Fotó: police.hu
Óriási kölcsönöket kapott magánszemélyektől Sz. Gáborné, de állítja, hogy senkit sem akart átverni, a pénz arra kellett, hogy hozzájusson örökségéhez, amivel Kósa Lajost is kecsegtette.
 368 millió forintnyi csalással gyanúsítják Sz. Gábornét, az összeg azonban ennél lényegesen több is lehet majd, hiszen hivatalosan nem mindenki követelte még vissza a pénzt csengeri asszonytól – írja a 24.hu. A portál úgy tudja, Sz. Gáborné elismerte, hogy különböző vállalkozóktól és magánszemélyektől több százmilliót kapott. Azt azonban tagadja, hogy bárkit is szándékosan át akart volna verni. Állítása szerint arra kellett neki a pénz, hogy hozzájusson a mesés hagyatékhoz, és fedezze a külföldi kiadásait. 
A választási kampányban ismertté vált csengeri asszonyt két hete hozták haza Svájcból, még aznap őrizetbe vették és másnap délután a kórházban megtörtént a gyanúsítotti kihallgatása is. Három és fél órás vallomásában továbbra is kitartott amellett, hogy nem csapott be senkit, és létezik az általa emlegetett hagyaték. Kósa Lajossal kapcsolatban azt mondta, ő is tudja majd igazolni, hogy a hagyaték valós, hiszen látta a dokumentumokat és intézkedett is a hagyatékkal kapcsolatban.  
A nő ügyvédje, Helmeczy László szerint a sértettek közül többen is hisznek ügyfelének. Azaz annak ellenére sem jelentették fel, hogy már le is tartóztatták különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja miatt. Mint mondta,
van olyan család, amely 100 millió forintot adott kölcsön Sz. Gábornénak, de még nem követelte vissza tőle a pénzt. Ők ugyanis olyan dokumentumokat láttak, hogy tudják, hogy ez a pénz valós és létezik. Persze vannak olyanok, akik Kósa Lajos nyilatkozata óta nem hisznek neki. Állítja, hogy ha megkapja a hagyatékot, akkor hiánytalanul vissza fogja fizetni azokat a kölcsönöket, amiket kapott.

Helmeczy szerint könnyen lehet, hogy ügyfelét is megvezették. Ezt azzal magyarázza, hogy az esetek 90 százalékában a saját számlájára utaltatta a pénzt. Szerinte, ha Sz. Gáborné csaló lenne, akkor nem ilyen jól bizonyítható módon jut a pénzhez.  A csengeri asszony évek óta azt állítja magáról, hogy 1300 milliárd forintnyi vagyont örökölt. Az asszony befektetési tanácsokat kért Kósa Lajostól, a Fidesz politikusától, akivel többször is találkozott, és egy megállapodást is aláírtak közjegyző előtt. Kósa elismerte a dokumentum valódiságát, de csalónak nevezte Sz.-nét, aki április elején elhagyta az országot, még az előtt, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda beidézte volna kihallgatásra. Kósa Lajos azt is tagadja, hogy a befektetési tanácsokért 800 milliós ajándékozási szerződést írt volna alá az állítólagos örökösnővel, az erről készült közjegyzői dokumentumot pedig hamisítványnak tartja.
Szerző