Hatalmas füsttel égett egy raktárépület Kelenföldön (videó!)

Publikálás dátuma
2018.09.21. 18:29

Fotó: Lakatos Péter / MTI
Az épület teteje beomlott, több mint hetven tűzoltó dolgozott a helyszínen. Három óra alatt tudták elfojtania a lángokat.
Tűz keletkezett pénteken, a kora esti órákban egy üresen álló, bontásra ítélt, több ezer négyzetméter alapterületű raktárépületben Kelenföldön, a Soproni és a Hengermalom út kereszteződésében – közölte honlapján a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az épület teteje beomlott, de az oltást nehezítette az is, hogy a raktár tagolt szerkezetű. A tűz veszélyeztette a szomszédos épületet, amelynek védelmében több vízsugarat is szereltek a tűzoltók, ezzel pedig megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek. A huszonkét járművel érkezett több mint hetven tűzoltónak három óra alatt sikerült elfojtania a lángokat. A közelben lakó munkatársunk szerint a Szent Imre kórház környékén mindenhol érezni lehetett a füstöt, és arra járt a katasztrófavédelem egy autója is, amelyből a levegő minőségét mérték. A helyieknek azt mondták: nem veszélyes a légszennyezés, de azért mindenki jobban teszi, ha zárva tartja az ablakot.  
Videó: Szabadi Bálint tűzoltó zászlós / FKI
Szerző
Frissítve: 2018.09.22. 08:24

Meghalt egy motoros Bicskénél

Publikálás dátuma
2018.09.21. 17:35

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A baleset az 1-es főúton történt, a körülményeket vizsgálja a rendőrség.
Motorkerékpár és személygépkocsi ütközött össze az 1-es főúton, Bicske közelében, a 29-es kilométernél. A motoros életét a mentők már nem tudták megmenteni, a helyszínen életét vesztette – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigatgatóság (OKF). A bicskei önkormányzati tűzoltókat riasztották a baleset helyszínére, ahol a főút érintett szakaszának teljes lezárása mellett kezdődött meg a műszaki mentés. A rendőrök a lezárást már feloldották, a főút újra teljes szélességében járható. A police.hu oldalon azt írják, a rendelkezésre álló adatok alapján az elsőbbségi szabályok megsértése miatt történt az ütközés. A baleset bekövetkezésének körülményeit vizsgálják.
Fotó: police.hu
Szerző
Témák
Bicske baleset
Frissítve: 2018.09.21. 21:10

Bántalmazta hozzátartozóit, majd öngyilkos lett egy férfi Fertőrákoson

Publikálás dátuma
2018.09.21. 16:40

Fotó: police.hu
A helyszínre a terrorelhárítók is kivonultak, az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja.
Bántalmazta hozzátartozóit, majd végzett magával egy férfi Fertőrákoson – írja a police.hu.   A rendelkezésre álló adatok szerint pénteken egy 40 éves helybéli férfi – előzetes szóváltást követően – fejszenyéllel bántalmazta az őt meglátogató hozzátartozóit és egyiküket feltehetően lőfegyverrel megsebesítette. A két sérült a szomszédba menekült, a bántalmazó pedig bezárkózott házába és a helyszínre érkező járőrök felszólítására sem jött elő. A kisalfold.hu információi szerint a férfi az édesanyját bántalmazta, majd rálőtt a nő élettársára. Miután valószínűsíthető volt, hogy lőfegyver van a férfi birtokában, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségét kérték az elkövető elfogásához, a rendőrök pedig biztosították a helyszínt. A TEK műveleti egysége 15 óra 28 perckor bement a házba, ahol holtan találták a férfit, aki feltehetően véget vetett életének. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az ügy körülményeit.     Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!
Forrás: police.hu
Szerző
Témák
Fertőrákos TEK
Frissítve: 2018.09.21. 18:02