Több ezer szalmabála gyulladt ki Makónál

Publikálás dátuma
2018.09.23. 19:56

Fotó: Sipos Sándor tűzoltó hadnagy / Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
A tűz továbbterjedését megakadályozták, de az oltási és az utómunkálatok egy-két napig még eltarthatnak.
Több mint kétezer szalmabála gyulladt ki a Makó és Földeák közötti tanyasi területen – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Hódmezővásárhelyről, Szegedről, Makóról és Orosházáról hivatásos, míg Földeákról önkéntes tűzoltók indultak nagy erőkkel a helyszínre, és a területre ment a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Az elsőként kiérkezett egységek a közeli erdőt védték avaroltóval, a földeáki önkéntesek az út felől akadályozták meg a tűz továbbterjedését, a makói tűzoltók pedig az állattartó telepet védték vízsugarakkal. A helyszínre munkagép is érkezett, amely körbetárcsázza a területet. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel közölte: a tűz továbbterjedését sikerült megakadályozni, de az oltási és az utómunkálatok egy-két napig eltarthatnak.
Szerző
Frissítve: 2018.09.23. 20:10

Frontálisan karambolozott két autó, egy ember meghalt Galgahévíznél

Publikálás dátuma
2018.09.23. 17:03

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Az érintett útszakaszt lezárták, egy embert mentőhelikopterrel szállítanak kórházba.
Frontálisan ütközött össze két személyautó a 3-as főút 49-es és 50-es kilométerszelvénye között, Galgahévíz térségében – írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Az ütközés következtében az egyik autó a tetejére borult. A kocsikban csak a vezetők utaztak, mindketten beszorultak. A felborult autó vezetője a balesetben életét vesztette. A másik kocsi sofőrjét feszítővágóval szabadították ki a tűzoltók, súlyos, életveszélyes sérülései miatt őt mentőhelikopterrel szállítják el. Az érintett útszakaszt lezárták.
Szerző
Frissítve: 2018.09.23. 18:51

Kigyulladt egy turistabusz a 24-esen

Publikálás dátuma
2018.09.23. 16:31
Illusztráció
Fotó: Népszava
A jármű vezetője egy porral oltóval megfékezte a lángokat.
Kigyulladt egy turistabusz motortere a 24-es főút 12-es szelvényénél, Gyöngyös térségében, a Sástótól Mátraháza felé vezető irányban – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A busz ötven utasa nem sérült meg az eset során, a jármű vezetője a tűzoltók kiérkezése előtt egy porral oltóval megfékezte a lángokat. A kiérkezett egység áramtalanította a fél sávon forgalmi akadályt okozó autóbuszt.
Szerző