Olyan részeg volt, hogy halottnak kellett volna lennie egy bokatöréssel orvoshoz sétáló férfinak

Publikálás dátuma
2018.09.24. 18:56
A kép illusztráció
Fotó: IGOR STEVANOVIC / AFP / SCIENCE PHOTO
A gombászásból törött bokával visszatérő cseh férfi véralkoholszintje 8,83 volt. Beszélni is tudott, pedig más már 5 ezrelék körül meghal.
A 31 éves férfi szombaton délután került az orvosi készültségre, amikor állítólag gombászásból tartott hazafelé - írja a Bumm.sk. Az erdőben rosszul lépett egy fa gyökerére, és megsérült a bokája. Mint kiderült, komplikált bokatörést szenvedett, és meg kellett műteni.
A kezelőorvosnak azonban feltűnt, hogy furcsán artikulál, s így megvizsgálta, mennyi alkohol van a szervezetében. A férfi másfél sört ismert be, de halálos mennyiségű, 8,83 ezreléknyi alkohol van a vérében.

Ennek már a fele is olyan magas, hogy csak nagyon súlyos, eszméletvesztéssel járó részegség mellett fordul elő. A durván 5 ezrelékpont feletti véralkoholszint pedig halálos alkoholmérgezést okoz. Ám nem ez volt a helyzet a cseh férfi esetében.
"A beteg járt, képes volt tájékozódni"

- nyilatkozta a férfit ellátó kórház szóvivője a CT24 portálnak. A döbbent orvosok legfeljebb 3 ezreléknyire becsülték a véralkoholszintjét a vizsgálat előtt, ám az még másfél órával később is 8,15 volt.
A műtétet így el kellett halasztani. A férfi a belgyógyászati osztály intenzív részlegére került, ahol infúzióval hidratálták. Az orvosok végül 24 órával később tudták csak megoperálni a pácienst, amikorra teljesen kijózanodott.
Pár nap múlva hazaengedték.
Szerző