Teherautóval gázoltak halálra egy biciklit toló férfit

Publikálás dátuma
2018.09.26. 11:41

Fotó: police.hu
Kikerülni próbálta, ám helyette elsodorta a biciklist a kisteherautó.
Halálos baleset történt szerda hajnalban a 64-es számú főúton, Igar külterületén - tájékoztat honlapján a rendőrség. Egy kisteherautó egy kikerülési manőver során elsodort egy vele azonos irányba közlekedő 48 éves férfit, aki a kerékpárját tolta.
A férfi belehalt sérüléseibe.
A helyszíni szemle véget ért, a rendőrök délelőttre feloldották a forgalomkorlátozást.
Szerző

Elutasított férfi verte belvárosi kirakatpárkánynak egy nő fejét

Publikálás dátuma
2018.09.26. 11:15
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A nyílt utcán verte össze egy 50 éves kaposvári férfi az őt befogadó fiatal nőt, mert az visszautasította szexuális közeledését. Kétszer is rálőttek, úgy is tovább ütötte áldozatát. Vádat emeltek ellene.
A férfi a legutóbbi börtönbüntetéséből történt szabadulása után hajléktalanként élt, amíg a sértett baráti szívességből 2018 januárjában befogadta a házába - írja az ügyészség.
A vádlott a rövid együttlakásuk alatt úgy próbált szexuálisan közeledni a nőhöz, hogy ezzel otthonából is sikerült elüldöznie őt.

A sértett, aki ekkor már egy ismerősénél lakott, január végén Kaposvár belvárosában személyes találkozót beszélt meg a vádlottal. Arra kérte, menjen el a házából. A vádlott azonban a sértett kérésétől indulatba jött, és
"féltékenységében" a nyílt utcán bántalmazni kezdte a nőt, akit a földre rántott, többször ököllel megütött, illetve a fejét a járda melletti kirakat párkányának is nekiverte.

A sértettet a találkozóra elkísérte az a mozgáskorlátozott ismerőse is, akihez a vádlott közeledése miatt költözött. Miután a gépkocsiban ülő férfi látta, hogy a vádlott bántalmazza a nőt, magához vette a gáz-riasztó fegyverét, és azzal
két lövést adott le a vádlottra. A férfi azonban a lövések eldördülése után is tovább ütötte a nőt.

A férfit végül a kiérkező rendőröknek kellett megfékezniük. A sértettnek a bántalmazás miatt több 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülése keletkezett.
Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő, jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben halmazati büntetésként fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt, míg a sértett segítségére siető férfival szemben az eljárást – a nyomozást irányító ügyészség jóváhagyásával – a Kaposvári Rendőrkapitányság jogos védelem miatt megszüntette.
Szerző

Halálra gázoltak egy gyalogost az M1-esen

Publikálás dátuma
2018.09.26. 08:21

Fotó: police.hu
A helyszínen meghalt egy ember, akit teherautóval ütöttek el.
Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt kedd éjjel az M1-es autópályán - írja honlapján a rendőrség. Egy gyalogost ütött el egy tehergépkocsi Győr térségében, aki a helyszínen életét vesztette.
A helyszíni szemle és a lezárások még szerda hajnalban véget értek.
Szerző