Kellemes őszi idővel folytatódik a hét

Publikálás dátuma
2018.09.27. 15:36
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Kevésbé kell tartanunk a talajmenti fagyoktól, pénteken már 23 fokot is mérhetünk.
Lényegi változás nem történik időjárásunkban péntek estig. Főként magasnyomású hatások dominálnak, így kevés felhő és sok napsütés lesz jellemző, valamint egyre kevesebb helyen kell tartanunk a talajmenti fagyoktól – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Pénteken túlnyomóan derült, napos idő várható, de az északi és keleti vidékeken előfordulhatnak kissé felhősebb területek. Csapadék nem lesz, és mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, a fagyra érzékeny területeken lehet ennél hűvösebb is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között várható.
Szombat reggelre erősen megnövekszik, délután viszont már északnyugat felől csökken is a felhőzet. Kezdetben szórványosan, délután már csak néhol valószínű eső, zápor. Többfelé megerősödik, elsősorban a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható.
Vasárnap többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, délen lehet néhol több a felhő. Csapadék nem lesz, de az északkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között várható.
Szerző

Márki-Zay Pétert vádolja csődjéért a hódmezővásárhelyi "Lázár-tévé"

Publikálás dátuma
2018.09.27. 14:57
Márki-Zay Péter
Fotó: Molnár Ádám
A polgármester szerint viszont szándékosan viszi csődbe az adót annak ügyvezetője, hogy aztán panaszkodhasson erről.
A honlapján jelentette be múlt szerdán a hódmezővásárhelyi városi televízió, a Vásárhelyi TV, hogy Márki-Zay Péter polgármester hat hónapja jogtalanul tartja vissza 14 dolgozó bérét - írja a 24.hu. Állítólag a munkavállalók találkozót kértek Márki-Zaytól, aki erre még csak nem is reagált.
A VTV ügyvezető igazgatója, Rókus Ákos csütörtök délután 3-ra hirdetett sajtótájékoztatót, így rövidesen újabb fejlemények történhetnek az ügyben.
Korábban Márki-Zay viszont azt írta közösségi oldalán: a helyzet merőben eltérő attól, mint azt a TV láttatni akarja.

"A VTV és az ott dolgozó vásárhelyi emberek megmentése érdekében számos lépést megtettem már, annak ellenére, hogy a »Lázártévé«-ként ismert intézmény megválasztásom előtt és azóta is számos valótlanságot állított rólam"

- fogalmazott a polgármester. Mint írja, személyesen kérte Lázár Jánost, hogy a kormány biztosítson többletforrást a VTV-nek, ám azóta sem történt semmi, és Rókusnak is csak az ügyvezetői fizetés 60 százalékos emelése volt fontos a csődben lévő cégnél.

"úgy látom, hogy az ő célja is az, hogy a TV (valamint a strand és a többi önkormányzati cég) csődbe menjen és ezért engem hibáztassanak"

- írja Márki-Zay. A csődért szerinte egyértelműen az ügyvezető és a korábbi városvezetés a felelős.
Szerző

Nem engedik be a kormányinfóra a Magyar Hang újságíróit

Publikálás dátuma
2018.09.27. 14:43
Fotó: Tóth Gergő
„Hiába kértük már minden létező módon, ma sem mehettünk oda” – közölte a lap főszerkesztője.
Nem vehetnek részt a Magyar Hang, a Magyar Nemzet megszüntetése után a lap munkatársai által a életre hívott hetilap munkatársai a kormányinfókon – derül ki György Zsombor, a lap alapító-főszerkesztője által a Facebookon közzétett bejegyzésből.

„Hiába kértük már minden létező módon, ma sem mehettünk oda. Ahogy a hatalom egyik megkeresésünkre, interjú-kérelmünkre sem reagál. Persze mi így is elvagyunk, ők állítanak ki magukról minden nap szegénységi bizonyítványt. Még hogy demokrácia, ugyan már”

–írta a közösségi oldalon a Magyar Nemzet egykori főszerkesztő-helyettese.

Korábban a Magyar Nemzet is írt arról, hogy kormányzati információs bojkott sújtja újságíróit, és például nem engedték be munkatársaikat a Groupama Arénába. Akkor ezt a tulajdonos személyével, Simicska Lajossal magyarázták, de a Magyar Hang az újságírók kiadványa, semmi köze az egykori oligarchához, az ellenszenv viszont ennek ellenére is megmaradt. 
Szerző
Frissítve: 2018.09.27. 15:14