Előfizetés

Csaknem 50 emberrel a fedélzetén a vízen landolt egy Boeing (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.28. 08:10

Fotó: JAMES YAINGELUO / AFP
Összesen 46 emberrel a fedélzetén a vízen landolt egy Boeing 737-es utasszállító a Mikronéziai Szövetségi Államokhoz tartozó Chuuk-szigeteknél – írja a CNN. A Pápua Új-Guinea-i Niugini légitársaság közölte, hogy a gép túlfutott a leszállópályán és félig elmerült a vízben. A repülőn tartózkodókat kimentették. Több embert kórházba vittek, de senki sem szenvedett súlyos sérülést. 

Szükségállapot Toszkánában, 700 embert evakuáltak egy erdőtűz miatt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.27. 20:42

Fotó: FEDERICO SCOPPA / AFP
Hétfő óta nem sikerült eloltani a tüzet, ami már 600 hektáron ég. Iskolák nem nyitnak ki és a repülők is kerülik a környéket.
Legkevesebb 700 embernek kellett elhagynia otthonát a hétfő óta tartó erdőtüzek miatt Toszkána északi részén - írja az Euronews. Az erős szél miatt a lángok rendkívül gyorsan terjednek és
már több mint 600 hektáron ég a bozót.

A közeli településeken az iskolák zárva tartanak, több pisai repülőjáratot pedig törölni kellett. Enrico Rossi regionális elnök egész Toszkánára szükségállapotot hirdetett.

Erdogan látogatása ellen 9 tüntetéssel tiltakoznak Berlinben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.27. 18:57

Fotó: Fabian Sommer / DPA
Nem látják szívesen Berlinben a török elnököt - a legnagyobb baloldali megmozdulásra tízezer tüntetőt várnak a szervezők.
Berlinbe érkezett a török elnök, Recep Tayyip Erdogan, aki szombat délelőttig marad a német fővárosban, onnan Kölnbe utazik, ahol felavat egy dzsámit - írja az Euronews. Ám kétnapos látogatása idejére kilenc tüntetést is szerveztek Erdogan bírálói a német fővárosban.
Hevesen tiltakozik Erdogan fogadása ellen a Kurdok Németországi Szervezete, demonstrációt tart továbbá a legnagyobb török ellenzéki párt, a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP), a Riporterek Határok Nélkül nemzetközi újságíró szervezet és a törökországi alevita vallási kisebbség németországi szervezete.
A legnagyobb megmozdulás várhatóan az "Erdogan not welcome" (Nem látjuk szívesen Erdogant) címmel péntek délutánra meghirdetett demonstráció lesz. Erre a megmozdulásra a szervező német baloldali tömörülések tízezer tüntetőt várnak.
Később Magyarországon is tiszteletét teszi a teljhatalmú török vezető: a kormány október 8. és 9. között várja Budapestre Erdogant, aki Gül Baba felújított türbéjét fogja hivatalosan felavatni, de a már egyeztetett program szerint találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel és Áder János államfővel is.