kongresszus;Jobbik;Gyöngyösi Márton;

2018-09-29 14:19:40

Jobbik: „Soha aljasabb ellenfelünk nem volt”

A küldöttek ellenszavazat nélkül elfogadták A nemzeti ellenállás kiáltványa című felhívást. A Jobbik mától „nem csupán ellenzék”.

A Jobbik kongresszusa önmagában cáfol minden olyan híresztelést, ami a párt meggyengüléséről szól. A Jobbik egységes, stabil, növekedő párt – lelkesedett a szombati rendezvény utáni tájékoztatón Gyöngyösi Márton frakcióvezető.

A zárt ajtók mögött tartott kongresszuson elmondása szerint több mint ötszáz delegált vett részt. Gyöngyösi közölte, hogy a Jobbik hamarosan ismertetni fogja EP-választási programját, amely a migráció elleni küzdelemmel, a szociális kérdésekkel és az elvándorlással, valamint az autonómiával foglalkozik majd.

A Jobbik továbbra is a legnagyobb ellenzéki párt – ezt már Sneider Tamás pártelnök jelentette ki. Szerinte mára eljutottunk oda, hogy a „magyar nevet” a lopás szinonimájaként emlegetik a világban. A gazdaság sebezhetőbb állapotba került, mint a gyurcsányi időszakban volt.

A legfontosabb az ország rossz morális állapota – folytatta a pártelnök. Magyarországon a szolgalelkűség lett úrrá. A Jobbik ezzel szemben „büszke, öntudatos magyar nemzetet” és „biztonságos, szabad, igazságos Magyarországot” szeretne.

Gyöngyösi Márton a kongresszus fénypontjának A nemzeti ellenállás kiáltványának egyöntetű elfogadását nevezte. Sneider Tamás hozzátette, hogy a jelenlévők felállva tapsoltak.

A kiáltvány „keresztény értékrendű és nemzeti elkötelezettségű hazafiakként” határozza meg a Jobbik tagjait. A nyilatkozat hangsúlyozza, hogy „soha aljasabb ellenfelünk nem volt abban a küzdelemben, amit immár tizenöt éve folytatunk Magyarország megmentése érdekében, mint most. Ez a hazánkat uralma alá hajtó, minden gaztettre képes rendszer ereje teljében áll előttünk. Százezreket zsarol és fenyeget, még többeket ringat a jólét és biztonság hamis illúziójába”.

A Jobbik azonban – szögezi le párt – nem hajt fejet Orbán Viktor előtt, nem egyezik ki vele, „másokkal ellentétben mi nem a túlélésre rendezkedünk be. Ellenállunk! Harcolni fogunk akkor is, ha a remény szikrája is alig látszik”. A Jobbik azt ígéri, hogy le fogja váltani „Orbán Viktor nemzetinek és együttműködőnek hazudott diktatórikus rendszerét”.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom mától nem csupán ellenzék. A Jobbik mától a rendszerváltásért dolgozó és e harc folyamán soha, semmilyen alkut nem kötő nemzeti ellenállás – zárul a felhívás.

Jakab Péter szóvivő kérdésünkre elmondta, hogy a párt szövetségi politikája – beleértve az LMP-vel való együttműködést – a kongresszuson nem került szóba, erről elnöki döntés sem született. A szóvivő konkrétan Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet említette, akivel a Jobbik semmiképpen sem akar együttműködni.