Forró ősz újratöltve: Kocsis Máté benyomta a pánikgombot

Publikálás dátuma
2018.09.30 19:08
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője
Fotó: Népszava/ Tóth Gergő
Bár az előző fideszes riogatás sem jött be, a kormánypárt frakcióvezetője szerint a „pszichopata Soros György” hálózata utcai provokációkra készül.
A fideszes propagandagépezet barokkos túlkapásaihoz képest is nagyot mondott Kocsis Máté a Karc FM műsorában, szavait pedig az MTI is idézte: a kormánypárt frakcióvezetője megüzente a hallgatóknak, hogy
senki se számítson békés időszakra!
Ennek oka, hogy szerint a mostani EP-voksolásnak minden korábbi európai választásnál nagyobb tétje lesz – Európa jövője dől el a bevándorláspárti és bevándorlásellenes erők között –   a  „Soros-hálózat” pedig utcai provokációkkal és megmozdulásokkal készülhet az ellenzéki pártokon keresztül. Ráadásul, a politikus biztos benne, hogy Soros György súlyos pszichopata, akinek szerinte világuralmi törekvései vannak.
Ha ez kevés lenne, Kocsis Máté arról beszélt még, hogy az Európai Unióban a „legszörnyűbb diktatúrákra”emlékeztető mechanizmusok működnek, amikor az eltérő véleményeket akkor sem fogadják el, ha azok a népakaratból fakadnak.  
Ha már eltérő véleményeket elsöprő diktatúráról van szó: a napokban vonták be a kormányközeli Századvég folyóirat számát egyetlen kritikus hangvételű tanulmány miatt, és menesztették a folyóirat szerkesztőbizottságát.
Kocsis egy nappal azelőtt aggódott az uniós diktatúra miatt, hogy életbe lépne az új magyar gyülekezési törvény, ami két ember nyilvános, közéleti témákról szóló beszélgetését is gyülekezésnek tekinti, és azt akár rendőrségi úton be is tilthatja.
Emlékezetes, Orbán Viktor 2017 nyarán is forró őszt, és Soros-szervezeti provokációt ígért: bár a „Soros-katonák” utcai vérengzései valahogy elmaradtak, 24.hu azért összeszedte az említett időszak legforróbb pillanatait – közöttük azt, hogy Vágó Gábor népszavazási kezdeményezéseket nyújtott be, vagy hogy  a Gulyás Márton gründolta Közös Ország Mozgalom megszervezett, aztán a rossz idő miatt elnapolt egy október 23-i tüntetést. Kaposváron hat rendőrnek kellett megfékeznie egy fűre (!) graffitiző Kétfarkú-aktivistát, a Magyar Helsinki Bizottság pedig  bírósági végrehajtást kezdeményezett a Fidesz ellen, amiért a jogerős bírósági ítélet ellenére a párt több mint egy évig volt nem hajlandó bocsánatot kérni a Helsinki Bizottság jó hírnevét megsértő hamis állításaiért. 
Frissítve: 2018.09.30 20:36

Junckernek elege van a gyűlöletből, jóbarátnak nevezte Orbánt

Publikálás dátuma
2019.02.21 12:32

Fotó: AFP/ JOHN THYS
„Teljességgel képtelen vagyok arra, hogy utáljak valakit” – mondta az Európai Bizottság elnöke.
Jóbarátjának nevezte Orbán Viktor kormányfőt csütörtökön Jean-Claude Juncker az újabb magyarországi tájékoztató kampány ellenére, és hangsúlyozta, hogy elég volt a gyűlöletből Európában. Juncker egy brüsszeli rendezvényen kérdésre válaszolva az MTI összefoglalója szerint azt mondta:
„teljességgel képtelen vagyok arra, hogy utáljak valakit. Nagyon meglepődtem, amikor láttam ezeket a gyűlölettel teli plakátokat Magyarországon, de nem adom fel, én nem vagyok olyan, pont az ellenkezője akarok lenni”.
Az Európai Bizottság elnöke hozzátette:
„nincs előrelépés Európában, ha a nemzetek egymás ellen harcolnak, nincs haladás gyűlölet mellett. Itt már tartottunk, elég volt belőle”.
Hétfő este Magyarország Kormánya a Facebookon jelentette be, hogy „tájékoztató akciót indít a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről”. Megjelentettek hozzá egy képet is: ezen Soros György és az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker látható, azzal a szöveggel, hogy Brüsszel be akarja vezetni a kötelező betelepítési kvótát, gyengíteni akarja a tagállamok határvédelmi jogait, valamint „migránsvízummal” könnyítenék a bevándorlást. Az Európai Bizottság keményen válaszolt, és „sokkolónak” nevezte, hogy „egy ilyen nevetséges összeesküvés-elmélet ilyen szinten eluralta a közgondolkodást”, de a plakát téma volt az EU-ügyi miniszterek ülésén is, ahol a Magyarország elleni 7. cikkelyes eljárás keretében tárgyaltak a jogállam helyzetéről. Juncker később arról beszélt, hogy, „hazugságok ellen nem nagyon lehet mit tenni”. Lapunk arról is értesült, hogy a magyar kormány plakátkampánya miatt rendkívüli frakcióülést kezdeményezett Gunnar Hökmark, a svéd Mérsékelt Párt politikusa az Európai Néppártban.

Gulyás: még 30 venezuelai család vár a "hazatérésre"

Publikálás dátuma
2019.02.21 12:29

Fotó: AFP/ JUAN VITA
Nem migránsok, hazatérők a venezuelai menekültek a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint.
Mintegy 300 menekültet fogadott be a súlyos politikai és gazdasági káoszba süllyedt Venezuelából Magyarország, írta meg csütörtökön az Index. A téma a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely csütörtöki sajtótájékoztatóján is felmerült.
Mintegy 30 család vár még Venezuelában arra, hogy "hazatérjen" Magyarországra, mondta el Gulyás. A miniszter határozottan állította, hogy magyar állampolgárokról van szó: az 1990 óta hatályban lévő törvények szerint ugyanis akárhol éljen is, ha egy magyarnak gyereke születik, az is magyarnak számít, és ha erről nyilatkozatot tesz, állampolgárságáról papírt is fog kapni.
Akik nem tudják bizonyítani, hogy magyar felmenőkkel bírnak, azok pedig kedvezményes honosítási eljárással kaphatják meg az állampolgárságukat, mely során az eljáró intézmény eltekinthet még a feltételül szabott nyelvtudás meglététől is.