Előfizetés

Forró ősz újratöltve: Kocsis Máté benyomta a pánikgombot

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.30. 19:08
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Bár az előző fideszes riogatás sem jött be, a kormánypárt frakcióvezetője szerint a „pszichopata Soros György” hálózata utcai provokációkra készül.
A fideszes propagandagépezet barokkos túlkapásaihoz képest is nagyot mondott Kocsis Máté a Karc FM műsorában, szavait pedig az MTI is idézte: a kormánypárt frakcióvezetője megüzente a hallgatóknak, hogy
senki se számítson békés időszakra!

Ennek oka, hogy szerint a mostani EP-voksolásnak minden korábbi európai választásnál nagyobb tétje lesz – Európa jövője dől el a bevándorláspárti és bevándorlásellenes erők között –   a  „Soros-hálózat” pedig utcai provokációkkal és megmozdulásokkal készülhet az ellenzéki pártokon keresztül. Ráadásul, a politikus biztos benne, hogy Soros György súlyos pszichopata, akinek szerinte világuralmi törekvései vannak.
Ha ez kevés lenne, Kocsis Máté arról beszélt még, hogy az Európai Unióban a „legszörnyűbb diktatúrákra”emlékeztető mechanizmusok működnek, amikor az eltérő véleményeket akkor sem fogadják el, ha azok a népakaratból fakadnak.  
Ha már eltérő véleményeket elsöprő diktatúráról van szó: a napokban vonták be a kormányközeli Századvég folyóirat számát egyetlen kritikus hangvételű tanulmány miatt, és menesztették a folyóirat szerkesztőbizottságát.
Kocsis egy nappal azelőtt aggódott az uniós diktatúra miatt, hogy életbe lépne az új magyar gyülekezési törvény, ami két ember nyilvános, közéleti témákról szóló beszélgetését is gyülekezésnek tekinti, és azt akár rendőrségi úton be is tilthatja.

Emlékezetes, Orbán Viktor 2017 nyarán is forró őszt, és Soros-szervezeti provokációt ígért: bár a „Soros-katonák” utcai vérengzései valahogy elmaradtak, 24.hu azért összeszedte az említett időszak legforróbb pillanatait – közöttük azt, hogy Vágó Gábor népszavazási kezdeményezéseket nyújtott be, vagy hogy  a Gulyás Márton gründolta Közös Ország Mozgalom megszervezett, aztán a rossz idő miatt elnapolt egy október 23-i tüntetést. Kaposváron hat rendőrnek kellett megfékeznie egy fűre (!) graffitiző Kétfarkú-aktivistát, a Magyar Helsinki Bizottság pedig  bírósági végrehajtást kezdeményezett a Fidesz ellen, amiért a jogerős bírósági ítélet ellenére a párt több mint egy évig volt nem hajlandó bocsánatot kérni a Helsinki Bizottság jó hírnevét megsértő hamis állításaiért. 

Ötvennyolc ember most elégedett lehet Magyarországon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.30. 17:25
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait: a főnyereményt senki sem vitte el, de az öttalálatos szelvény egy havi átlagfizetés összegét jelenti a szerencséseknek.
Kihúzták a Szerencsejáték Zrt. eheti nyerőszámait. A társaság tájékoztatása szerint a 39. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:  13 (tizenhárom)  16 (tizenhat)       17 (tizenhét)       24 (huszonnégy)       33 (harminchárom)  43 (negyvenhárom)   Nyeremények:  6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 58 darab, nyereményük egyenként 264.995 forint; 4 találatos szelvény 2.728 darab, nyereményük egyenként 5.635 forint; 3 találatos szelvény 45.029 darab, nyereményük egyenként 1.325 forint, idézi a számokat az MTI. Mivel hatosa senkinek sem volt, a 40. heti sorsoláson – egy nyertes esetén – 670 millió forint lesz a főnyeremény.

Magyar külügy: ukrán kormányzati segítséggel támadják a kárpátaljai magyarokat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.09.30. 16:09
Menczer Tamás külügyi államtitkár
Fotó: Népszava
Az állami hátterű zaklatásról Menczer Tamás külügyi államtitkár azután beszélt, hogy Szijjártó Pétert ellenségként listázták egy szélsőséges ukrán honlapon.
Ukrajnában kormányzati, állami háttérrel zajlanak a magyarság elleni támadások – állította vasárnapi sajtótájékoztatóján Menczer Tamás külügyi államitkár. Menczer szerint erre bizonyíték, hogy Szijjártó Péter azután került fel egy Ukrajna ellenségeit felsoroló ukrán szélsőséges honlap listájára, hogy kritizálta Petro Porosenko ukrán elnököt - írja az MTI.  Hogy ez mitől számít egyértelmű bizonyítéknak, az a kormány.hu-ra feltöltött nyilatkozatból sem derül ki. Lapunk ugyanakkor megírta, hogy a kérdéses portál 2014-ben, Heorhij Tuka volt luhanszki kormánybiztos, ma a megszállt területekkel foglalkozó minisztérium helyettes vezetője irányításával alakult meg.
Az államtitkár mindenkit biztosított, hogy Szijjártó Pétert nem lehet megfélemlíteni, a kárpátaljai magyarok természetesen a továbbiakban is számíthatnak a miniszter Péter feltétel nélküli, határozott és eltökélt kiállására.
Menczer az is hangsúlyozta, nem igazak a szóban forgó honlap állításai, melyek szerint Szijjártó Péter fegyveres beavatkozással fenyegette meg Ukrajnát. „Soha nem történt ilyen, ugyanakkor a miniszter minden korábbi állítását fenntartja, például azt is, hogy a jelenlegi ukrán elnök és kormányzó erők alacsony népszerűségük miatt próbálnak úgy szavazatokat szerezni, hogy szélsőséges indulatokat korbácsolnak. Erre használják fel a magyar közösséget is, amit a magyar kormány elfogadhatatlannak tart, például azért is, mert Ukrajna NATO- és EU-tagságra készül ”- tette hozzá. A külügyi államtitkár szerint a kárpátaljai magyarság elleni támadás egy új szintre lépett, amikor a beregszászi főkonzulátuson ukrán titkosszolgálati akciót hajtottak végre és "ezzel minden írott és íratlan diplomáciai szabályt megszegtek".
Az államtitkár szerint Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter , Szijjártóval folytatott szerdai beszélgetése során amúgy beismerte, hogy Ukrajnában nincs olyan törvény, amely tiltaná egy másik ország útlevelének birtoklását. Emellett Ukrajnában semmilyen törvény nem tiltja egy másik ország útlevelének átadását, és Ukrajnában nem minősül az sem büntetendő cselekedetnek, ha valaki nem számol be egy másik ország útlevelének birtoklásáról - fejtette ki az államtitkár, aki megerősítette, Magyarország mindezek miatt nem hív vissza sem főkonzult, sem konzult Beregszászról, "akárhogy is javasolják ezt az ukránok".