Jobbik;bérunió;

2018-10-01 11:30:00

Bérunió – Nem jött össze az egymillió aláírás a Jobbiknak

A párt 550 ezret gyűjtött, de sikerként értékelik a kezdeményezést.

A Jobbik 550 ezer aláírást gyűjtött össze a megadott egy éves időszakban az egymillió helyett, de a kezdeményezésüket több okból is sikerként értékelik – derül ki a párt közleményéből.

Mint írják, a Bérunió Európai Polgári Kezdeményezés 2017. március 14-én kezdte meg munkáját azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az Európai Unió tagállamai közötti súlyos gazdasági és életszínvonalbeli különbségekre. A kezdeményezés formai követelménye egymillió európai polgár aláírásának összegyűjtése volt annak érdekében, hogy az Európai Parlamenthez és az Európai Bizottsághoz fordulhassanak.

 

Kiemelték, hogy elképzeléseiknek Európa-szerte támogatókat nyertek meg, valamint úgy vélik, az „egyenlő munkáért egyenlő bért!” elvét az európai közbeszéd részévé tették. Kezdeményezésük legfőbb sikerének azt tartják, hogy az Európai Bizottság által elindított uniós polgári konzultáció maga is az Európai Unió egyik lehetséges új alapelveként tekint az általunk meghatározott célra – fűzték hozzá.

A Jobbik azt írja, a Béruniós Kezdeményezés Polgári Bizottsága szeptember 28-án hivatalosan is befejezte munkáját, a birtokukba jutott személyes adatokat és aláírásgyűjtő íveket pedig a hatályos jogszabályok szerint eljárva megsemmisítik.