Hadházy Ákossal folytathatja a politizálást Szél Bernadett

Publikálás dátuma
2018.10.01 19:04

Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
Az LMP korábban már távozott férfi társelnöke korrupcióellenes mozgalmat indított, ehhez csatlakozhat Szél Bernadett és Szabó Szabolcs.
Az LMP-ből távozó Szél Bernadett és a párt frakciójából szintén kilépő Szabó Szabolcs Hadházy Ákos korrupcióellenes mozgalmához csatlakozik a jövőben – tudta meg több forrásból is a Népszava. Hadházy Ákos jelenleg országos aláírás-gyűjtési akciót indított azért, hogy a magyar kormány is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez (amit a Fidesz a kezdetektől elutasít). Egy forrásunk szerint „Szél Berndaett és Szabó Szabolcs a jövőben együtt szeretne politizálni”, de ennek pontos szervezeti keretei még nem világosak. Szél azt mondta lapunk megkeresésére, egyelőre sem a kilépéséről, sem további terveiről nem szeretne nyilatkozni. Az LMP-ben egyébként többen azt mondják: „utólag látszik, hogy Detti (vagyis Szél Bernadett – a szerk.) már tudatosan készül rá, hogy újra Ákossal politizáljon együtt, amit természetesen lehet csinálni, csak akkor nem kellett volna az elmúlt hónapokban folyamatosan belső feszültséget gerjeszteni”. Szél Bernadett-tel szemben fegyelmi eljárást indított a párt etikai bizottsága, amiért tárgyalt a többi ellenzéki párttal lehetséges választási együttműködésről és három évre minden párttisztségtől eltiltották, majd a határozatot rögtön fel is függesztették. Sallai Róbert Benedek korábbi LMP-s képviselő nemrég ismét feljelentette Szél Bernadettet az etikai bizottságnál, de ennek nyomán végül nem indult eljárás. Hadházy Ákos június végén lépett ki az LMP-ből. Mint akkor írtuk, döntését részben azzal indokolta, hogy az LMP jelenlegi politikája komolytalanná teszi azt a személyes harcot, amit korábban a korrupció ellen folytatott – de az is szempont volt, hogy a párt etikai bizottsága két évnél hosszabb időre eltiltotta volna Hadházyt az LMP-n belüli tisztségvállalástól, sőt, felmerült, kizárásának gondolata is. Hétfőn kora este még tart egy frakcióülést az LMP, amelyen Szél Bernadett és Szabó Szabolcs is jelen lesz, ezen Keresztes László Lóránt pártelnök mandátumuk visszaadására fogja felkérni a távozókat, de ők információink szerint független képviselőként folytatják tovább „a politizálást az LMP eredeti elvei mentén”.

Az Új Kezdet még nem döntött

„Meglepődtünk Szél Bernadett döntésén. Az Új kezdetnek jövő héten lesz elnökségi ülése, akkor döntünk arról, hogy Hohn Krisztina marad-e az LMP frakciójában” – mondta Gémesi György, Gödöllő polgármestere, az áprilisi választáson az LMP-vel szövetséges Új Kezdet elnöke.

2018.10.01 19:04

Nem tudni, betartja-e Orbán Viktor az ígéretét

Publikálás dátuma
2018.12.10 21:20

Fotó: AFP/ CHRISTOF STACHE
A miniszterelnök korábban azt mondta, sajtótájékoztatót tart decemberben.
Nem tudni, megtartja-e Orbán Viktor azt a nagyszabású sajtótájékoztatót decemberben, amit korábban ő maga ígért meg az újságíróknak: az RTL Klub híradója megkereste a miniszterelnök sajtófőnökét, de a csatorna egyelőre nem kapott választ azzal kapcsolatban, megtartják-e ezt, és ha igen, mikor. A miniszterelnök korábban azzal hárította el az újságírói kérdéseket, hogy decemberben tart majd egy sajtótájékoztatót. Orbán eddigi utolsó magyarországi sajtótájékoztatóját a választások másnapján, április 9-én tartotta.
2018.12.10 21:20
Frissítve: 2018.12.10 21:20

Eltűnt egy tízéves kisfiú egy józsefvárosi gyermekotthonból

Publikálás dátuma
2018.12.10 20:37

Fotó: Police.hu/
A rendőrség az állampolgárok segítségét kéri Borbély Zoltán felkutatásához.
A fiú 2018. december 10-én egy VIII. kerületi gyermekotthonból ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre - közölte honlapján a rendőrség. Borbély Zoltán körülbelül 160 centiméter magas, rövid, szőke hajú. Eltűnésekor fekete cipőt, világos farmernadrágot és sötétkék kabátot viselt.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki Borbély Zoltánt felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.
2018.12.10 20:37
Frissítve: 2018.12.10 21:58