Hadházy Ákossal folytathatja a politizálást Szél Bernadett

Publikálás dátuma
2018.10.01 19:04

Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
Az LMP korábban már távozott férfi társelnöke korrupcióellenes mozgalmat indított, ehhez csatlakozhat Szél Bernadett és Szabó Szabolcs.
Az LMP-ből távozó Szél Bernadett és a párt frakciójából szintén kilépő Szabó Szabolcs Hadházy Ákos korrupcióellenes mozgalmához csatlakozik a jövőben – tudta meg több forrásból is a Népszava. Hadházy Ákos jelenleg országos aláírás-gyűjtési akciót indított azért, hogy a magyar kormány is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez (amit a Fidesz a kezdetektől elutasít). Egy forrásunk szerint „Szél Berndaett és Szabó Szabolcs a jövőben együtt szeretne politizálni”, de ennek pontos szervezeti keretei még nem világosak. Szél azt mondta lapunk megkeresésére, egyelőre sem a kilépéséről, sem további terveiről nem szeretne nyilatkozni. Az LMP-ben egyébként többen azt mondják: „utólag látszik, hogy Detti (vagyis Szél Bernadett – a szerk.) már tudatosan készül rá, hogy újra Ákossal politizáljon együtt, amit természetesen lehet csinálni, csak akkor nem kellett volna az elmúlt hónapokban folyamatosan belső feszültséget gerjeszteni”. Szél Bernadett-tel szemben fegyelmi eljárást indított a párt etikai bizottsága, amiért tárgyalt a többi ellenzéki párttal lehetséges választási együttműködésről és három évre minden párttisztségtől eltiltották, majd a határozatot rögtön fel is függesztették. Sallai Róbert Benedek korábbi LMP-s képviselő nemrég ismét feljelentette Szél Bernadettet az etikai bizottságnál, de ennek nyomán végül nem indult eljárás. Hadházy Ákos június végén lépett ki az LMP-ből. Mint akkor írtuk, döntését részben azzal indokolta, hogy az LMP jelenlegi politikája komolytalanná teszi azt a személyes harcot, amit korábban a korrupció ellen folytatott – de az is szempont volt, hogy a párt etikai bizottsága két évnél hosszabb időre eltiltotta volna Hadházyt az LMP-n belüli tisztségvállalástól, sőt, felmerült, kizárásának gondolata is. Hétfőn kora este még tart egy frakcióülést az LMP, amelyen Szél Bernadett és Szabó Szabolcs is jelen lesz, ezen Keresztes László Lóránt pártelnök mandátumuk visszaadására fogja felkérni a távozókat, de ők információink szerint független képviselőként folytatják tovább „a politizálást az LMP eredeti elvei mentén”.

Az Új Kezdet még nem döntött

„Meglepődtünk Szél Bernadett döntésén. Az Új kezdetnek jövő héten lesz elnökségi ülése, akkor döntünk arról, hogy Hohn Krisztina marad-e az LMP frakciójában” – mondta Gémesi György, Gödöllő polgármestere, az áprilisi választáson az LMP-vel szövetséges Új Kezdet elnöke.

122 milliót csaltak ki a Mazsihisztől ismeretlenek

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:56
MTI Fotó: Kallos Bea
Annyit tudni csak, hogy magyar számlán landolt a pénz. Feljelentést tettek, és egy belső vizsgálat nyomán kirúgtak két munkatársat.
Csalók vették rá a Mazsihisz munkatársait, hogy egy másik bankszámlaszámra utalják a budapesti Rumbach Sebestyén utca zsinagóga felújítására szánt pénz egy részét - írja a hvg.hu. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége még február elején jelentetett meg egy közleményt honlapján arról, hogy
"súlyos pénzügyi – mintegy 122 millió forint értékű – bűncselekmény sértettjeként ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon".
Az ügy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítását végző fővállalkozó egyik számlájának kifizetésével kapcsolatos. Az izraeli sajtóban megjelent hírek szerint a csalást januárban követték el, a telefonos és e-mail-es megtévesztés pedig arra irányult, hogy a csalók két Mazsihisz-munkatársnál elérjék, hogy az általuk kezelt bankszámlára utaljanak. A hvg.hu úgy tudja:
egy hazai bankszámlaszámról van szó, és a csalók a hiteleshez megtévesztésig hasonlító igazolással erősítették meg a "megváltozott számlaszámot".
A Mazsihisz vezetése a bűncselekmény miatt nem csupán feljelentést tett, de azonnali belső vizsgálatot is elrendelt. Két dolgozótól váltak meg, akik egyike vezető beosztásban volt. A lapok által idézett jelentés szerint bár a Mazsihisz áldozata volt a csalásnak, a munkatársak hibát követtek el.
A Rumbach-zsinagóga felújítása az esettől függetlenül zavartalanul halad tovább.
Frissítve: 2019.02.23 20:02

Kisorsolták az ötös lottó nyerőszámait

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:47
Illusztráció/Népszava
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 11 (tizenegy) 27 (huszonhét) 46 (negyvenhat) 48 (negyvennyolc) 87 (nyolcvanhét) Joker: 600945
Szerző